2011-07-28

On the road...

Nu övergår jag i ett par veckors sommar-vimsande runt i Europa. Jag kommer att blogga, men det kan bli lite ryckigt.

6 kommentarer:

  1. Hojta till om du kommer förbi Stockholm :-)

    SvaraRadera
  2. När du ändå är ute och vimsar runt i europa kanske du kan göra en inofficiell liten undersökning över hur pass vanlig (eller ovanlig) Anders Behring Breivik är som person. Svenska experter hävdar de aldrig förr har träffat på något liknande.

    Jag bor inte i Sverige, men dock nästgårds. Under de senaste tio åren både i Sverige och Norge har jag till leda hört precis samma vapenfixerade självupptagna retorik från ett begränsat antal högerextrema människor varav flera hängde på rasistsidor. Därför blev jag inte helt överraskad över terordåden i Oslo, men däremot över den mardrömslika omfattningen.

    Vad jag vet är de vapenfixerade svenskarna som har legala vapen allihopa polisanmälda. De har uttalat hot om att skjuta politiker och ta makt med hjälp sina vapen. Men vad har den svenska polisen gjort? Svar: Ingenting. De sysslar hellre med annat.

    För länge sedan träffade jag på Volvodirektören PG Gyllenhammar och några av hans underhuggare i ett helt annat sammanhang. Jag tyckte att alla pratade likadant som PG, samma tonfall och gester. Men det är kanske så man gör, härmar chefen?

    På vilket sätt skulle ABB vara unik som person?

    SvaraRadera
  3. Kom bara inte till Stockholm. Där har idag regeringen gjort trängselskattekamerorna till statens nya spionverktyg mot medborgarna. Trots löften om motsatsen (fast sådana vet man nu vad de är värda).

    Regeringen förnekar sig inte.

    SVT: Polisen får se trängselskattebilder

    SvaraRadera
  4. @Johan:

    "-Det blir inte prejudicerande, så man kan inte tro att man bara kan ta för vana att plocka ut bilder, utan för varje grovt fall så prövas det enskilt, säger Catharina Elmsäter-Svärd (M), infrastrukturminister, till ABC."

    Jaha vad bra då - det känns tryggt! *NOT*

    Man har ju hävdat att förarens ansikte maskeras bort redan i kameran så att det inte ska gå att ta fram i efterhand...undrar hur det är med den biten egentligen!

    SvaraRadera
  5. @Riverman

    Catharina Elmsäter-Svärds uttalande är förkastligt.

    Intrång i våra privatliv får endast ske med stöd av lag och inte när regeringen tycker det är viktigt.

    Det här strider både mot Europakonventionen och grundlagen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.