2011-07-28

Norge: Hur står karln ut?


Det är många som drar ett tungt lass efter terrordåden i Norge.

En person som jag tycker uppriktigt synd om är attentatsmannens advokat, Geir Lippestad. Hur står karln ut?

I Aftonbladet säger han "Jag tänkte att det är dags att tänka på demokratin. Att säga nej vore fel. Rättssystemet är en så viktig del i demokratin. Någon måste göra det här jobbet." Starkt.

Nu underlättas det hela naturligtvis av att Behring Breivik har erkänt. Så det handlar främst om att se till att allt går korrekt till. Men även det kan vara knepigt, med tanke på hur klienten tycks fungera.

Och i sin cell sitter Anders Behring Breivik – och skriver på ett tal.

Nu kommer det aldrig att ske – men man kan ju leka med tanken på vad som skulle hända om norrmännen gav Behring Breivik ett par timmars tv-tid. Gärna i den där fåniga operett-uniformen. Det vore kanske det värsta straff han skulle kunna få...

2 kommentarer:

  1. Japp, och visa gärna Chaplins Diktatorn i anslutning till talet.

    SvaraRadera
  2. Ärligt talat så verkar hans attentat haft helt motsatt effekt i Norge mot vad han tänkt sig, dock är jag mer orolig över vad som händer här hemma i Svedala.

    Personligen är jag helt övertygad om att SD:are gnuggade händerna både före och efter vi fick reda på vad som verkligen hade hänt, men vi får se vad som händer de närmaste månaderna.

    Det som gnager riktigt hårt är tystnaden från Rosenbad. Broderfolket lider och Fredde är helt tyst och säger inte ett pip...

    Åter till tokfan som sköt, frågan är inte om det hade varit värt besväret att låta honom komma till tals, det skulle missgynna hans världsbild ytterligare!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.