2011-08-11

Den urspårade säkerhetsteatern...


Grabben på bilden heter Aaron B. Tobey. Texten på hans bringa är det fjärde tillägget till den amerikanska konstitutionen.

Det lyder i sin helhet "The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no Warrants shall issue, but upon probable cause, supported by Oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized."

Detta och att Aaron sedan vägrade gå igenom en säkerhetsscanner, blev uppenbarligen för mycket för TSA-personalen på Richmond International Airport. Så de grep och handbojade honom.

Nu skall en domstol avgöra om Aarons medborgerliga fri- och rättigheter har kränkts. TSA hävdar, naturligtvis, att inget fel har begåtts.

4 kommentarer:

 1. Jag undrarjag hur länge det här kommer att fortgå. Det rör på sig i USA. Åt rätt eller fel håll vette fasen, men det rör på sig.

  SvaraRadera
 2. Att döda flygvärdinnor med mattknivar som kaparna gjorde 11 september 2001, funkar lika bra med blyertspennor, skosnören, eller med bara händerna. Det som krävs är motivation, hänsynslöshet och överraskningsmoment. Och det sistanämnda är borta för alltid, inga flygpassagerare kommer någonsin igen att låta sig kapas med fjantvapen utan att göra våldsamt motstånd. Så alla förbud mot småprylar och vattenflaskor är bara idiotiska.

  Det finns för övrigt T-shirts och kalsonger där de fjärde tillägget i USAs konstitution eller utdrag därur är tryckt i metallfärg, så att det syns i nakenkameran. En tyst protest mot de idiotiska inskränkningarna.

  Sen har flygbolagen tvingats avskeda tusentals och åter tusentals av sin servicepersonal för att spara pengar i den mördande konkurrensen, så bekvämligheten under flygresor har minskat drastiskt på senare år. Samtidigt har tusentals anställts i säkerhetskontrollerna i stället, bara för att trakassera hederliga passagerare. Kanske jobbar det rentav fler på flygplatserna idag än för tio år sedan. Någon som vet?

  SvaraRadera
 3. MOD , En Banning , jag lyfter på hatten ,

  SvaraRadera
 4. Obama har en uppenbar fri och gratis straffspark utan målvakt om han vill vinna valet 2012. Är han smart nog?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.