2011-08-11

UK: Rätten att att kommunicera kan inskränkas

Som vanligt sopar politikerna de verkliga problemen under mattan...

Den brittiska regeringen överväger nu att begränsa människors rätt att kommunicera. Det är bland annat Facebook, Twitter och Blackberry som är i skottgluggen, efter den senaste tidens oroligheter.

Politiker är sig lika överallt – de tror att internet och elektronisk kommunikation är något slags hokus pokus som orsakar problem på egen hand. Men de är bara kommunikationsverktyg. Som telefonen.

Att slå ner på människors kommunikation och de verktyg de använder för denna kommunikation är att skjuta helt bredvid målet. Det är att göra något korkat – utan att för den sakens skull lösa ett enda av de problem som man borde hantera.

Det är som vanligt. Att hantera verkliga problem är svårt. Att ägna sig åt meningslösa symbolhandlingar är lättare. Därför väljer politiker, som är trängda att visa något slags handlingskraft, de meningslösa symbolhandlingarna. Även när sådana i ett större perspektiv är fel och farliga.

Detta är i grund och botten inget annat än ett klart underbetyg, som politikerna ger sig själva.

SvD | Piratpartiet

7 kommentarer:

 1. Varför skulle det vara en mänsklig rättighet att använda Facebook för administrera sina egna och andras nästa drag i skadegörelse och plundringståg?

  SvaraRadera
 2. @Hansa

  ?

  Varför skulle det vara en mänsklig rättighet rättighet att använda Nike-skor för att kunna springa fortare till och från skadegörelsen och plundringstågen?

  SvaraRadera
 3. Det mest patetiska är att dom tror att dom kan lyckas med det också.

  SvaraRadera
 4. Bara för att det inte är en mänsklig rättighet att göra något betyder inte att det är en statlig rättighet att inskränka det.

  SvaraRadera
 5. Jag är rädd för att politikerna vet precis vad dom gör. Dom vet att det är en meningslös åtgärd, men de vill begränsa den fria kommunikationen som hotar deras maktmonopol.

  SvaraRadera
 6. Håller med, att ge sig på mobilnät och sociala media är dödfött. I själva verket borde polisen, med lämpliga tillstånd, istället utnyttja, infiltrera och övervaka media för att kunna förhindra upploppen. Normalt polisarbete för att komma åt de skyldiga alltså.

  SvaraRadera
 7. "...Men de är bara kommunikationsverktyg. Som telefonen."

  Nja, visst men de är tusen ggr effektivare verktyg än telefonen, inte precis samma eller likadana.
  Precis som marknadskrafterna och allt annat i vår förment fria värld kommer även detta att regleras i framtiden.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.