2011-10-11

Konstig stämning med Håkan Juholt


I morgon, onsdag, är det partiledardebatt i riksdagen.

Vad i herrans namn skall Håkan Juholt säga? Hur skall han bete sig?

Och hur skall alla de andra partiledarna förhålla sig? Strö salt i såren? Eller låtsas som om det regnar – vilket bara gör allt ännu mer uppenbart?

Detta för att nu inte tala om resten av den politiska vardagen. Vågar Juholt ens visa sig på torgmöten och ute i partiföreningarna längre? Tänker han någonsin kommunicera med journalister igen, annat än i kommunikéform? Kommer han att kunna lita på någon i sin omgivning?

Så här kommer det att vara tills dess Juholt bestämmer sig för att avgå. Konstig stämning, typ.

Enda skälet till att Juholt just nu biter ihop och stannar på sin post – det är för att ge Partiet en chans att fundera över hur man skall kunna skaka fram en efterträdare, under något som i vart fall liknar värdiga former.

33 kommentarer:

  1. Äh, du är inte bättre än aftonblaskorna i juholtsaffären. Visst, han är misstänkt för bedrageri. Det handlar om 160 000:-. För att han har fuskat/glömt/whatever. Men hela den här affärer kostar nog staten mycket mer att utreda, kommentera, analysera och förhålla sig till. Undertiden har vi en tillsatt minister som hade "otur" med fördrivning och folkmord, och politiker som får omoraliskt höga ersättningar och spenderar oetiskt höga summor i taxi, resor, middagar och gud vet allt. 160 000:- är en fis i rymden med tanke på det. Men det är det tyst om. På svenskt vis är det viktigare att peka på regler som brytits av de som svenska folket anser ska vara förebilder.

    Inte ett dugg bättre än skvallerblaskorna.

    SvaraRadera
  2. Han kanske kan göra sådant som nämna sin situation klargöra att han kommer att ange socialdemokratiska positioner, undvika aggressiva repliker och citera ännu idag relevanta tidigare S-ledare.

    De citaten kan han lämpligen hämta via anonyma råd av andra kloka i S ledning och f d ledning, t ex en Pagrotsky, kanske någon som valts om inte Joholt valts eller de som skrev SvD-artikeln om att Juholt nu måste gå.

    Han skulle i så fall visa att han ändå var ledare så motto att han ställer partiet före sig själv?

    SvaraRadera
  3. MaxH, tror du att Juholt kommer att sitta kvar? Han är föremål för en förundersökning där en juristprofessor tror att han kommer att dömas för brott.

    Men vi får se hur debatten blir, som du säger är felaktigheter och skandaler en fis i rymden i jämförelse med mycket annat. Dock inte trivialt för ett parti vars ledare står för bristen.

    SvaraRadera
  4. Vad i herrans namn skall Håkan Juholt säga? Hur skall han bete sig?
    -----------------------------
    Han kan göra som Odenberg och ljuga öppet trots att alla vet det han säger är en lögn.. Det räcker bevisligen.

    SvaraRadera
  5. I alla fall för alla här.

    SvaraRadera
  6. Jag tror han blir tvungen att raka av sig mustaschen, det är det enda som kan rädda honom just nu.

    SvaraRadera
  7. Eller är Juholt som medlem i den svenska real-adeln untouchable?

    Blev Schyman någonsin fälld för sitt omfattande fuskande? Jag kommer inte ihåg. Det kanske blir på samma sätt med Juholt. Förundersökningen läggs ner (trots att det är ett solklart fall.)

    Notera även att när Riksdagen skärpte lagarna om bidragsbrott så undantog man riksdaglsledamöterna.

    Dags för uppror och protester. Ockupera Riksdagshuset.

    SvaraRadera
  8. Jag måste säga att realpolitiskt verkar det inte speciellt allvarligt. Att sossar är tjuvar är knappast någon överraskning och varför skall media ägna all tid åt detta när verkligt vitala händelser pågår i vår närhet?

    SvaraRadera
  9. Eller är Juholt som medlem i den svenska real-adeln untouchable?
    -------------------------
    Du menar som Reinfeld och Odenberg?

    Det tvivlar jag på.

    Det ställs andra krav på sossar.

    SvaraRadera
  10. Micke: Tror du misstagit denna blogg för moderaternas valblogg. Få bryr sig om du skriver elaka saker om regeringen här. Vem försöker du reta upp?

    SvaraRadera
  11. Det S borde göra är att delas i två partier. När jag tänker efter är det nog inte bara S som skulle må bra av det.

    S delas i två. Vänstefalangen går till V och högerfalangen till M.

    M delas i tre delar. En som bildar ett socialliberalt parti tillsammans med fd sossar. Den konservativa falangen går ihop med KD medan den liberala falangen går till ett nytt liberalt parti.

    Miljövurmarna i C går ihop med MP och liberalerna till det nya liberala partiet. Folkpartiet delas på populister och liberaler. Populisterna går ihop med SD.

    Har jag glömt någon?

    SvaraRadera
  12. Hade jag fått 144k i månaden hade jag nog också försökt sitta kvar så länge som möjligt...

    SvaraRadera
  13. Juholt verkar vara lite dum i huvudet. Har fuskat = o-bra.

    Men russingumman ÄR stendum och sägen stendumma saker som JUSTITIEMINISTER! SÅNT borde rendera SPARKEN OMEDELBART. Men den tredje statsmakten bryr sig bara om smaskiga rubriker. Och "svensson" skiter ju i det också. Tragiskt.

    SvaraRadera
  14. Micke: Tror du misstagit denna blogg för moderaternas valblogg. Få bryr sig om du skriver elaka saker om regeringen här. Vem försöker du reta upp?
    -------------------------------
    Ingen på den här bloggen hade något att säga om Odenbergs förskingring av skattemedel genom att regelvidrigt åka taxi under hela sin mandatperiod mellan riksdagen och Karlaplan.Något som har försvarade med att han "besökte sin valkrets".
    Inte ett ord.
    I princip ALLA på den här bloggen FÖRSVARADE dom politiker i den nuvararande regeringen inklusive statsministern SAMT dom som fick gå efter att det framkommit att dom deltagit i den av Timbrosfären påbjudna kampanjen att ge fan i att betala avgift för radio och tv.

    Alla på den här bloggen ansåg att Reinfelt m.fl hade rätt att anställa svart arbetskraft DÄRFÖR att brottet i sig sågs som en politisk handling i striden att avskaffa alla skatter.Värdet av den politiska handlingen var högre än värdet i att hålla sig till samma regler som alla andra.


    Därför..... är ni idag i just DENNA fråga hycklare.

    SvaraRadera
  15. Få bryr sig om du skriver elaka saker om regeringen här.
    ---------------------------------
    Realpolitiskt är ni moderater som reserverar sig i integritetsfrågor.

    SvaraRadera
  16. @Micke
    Fasiken Micke, för en gång skull har du rätt. Givetvis ska man se även detta som en POLITISK handling, sossarna vill ju att alla ska leva på bidrag och roffa åt sig så mycket från staten som möjligt.

    Tack för klargörandet / A

    SvaraRadera
  17. Givetvis ska man se även detta som en POLITISK handling,
    ------------------------------
    Mig veterligen är det bara NI som ser parasiterande som en politiskt rättfärdig handling förutsatt att det är era egna politiker som politiker som parasiterar.

    Det var i alla fall så ni såg på både Reinfelds svarata arbetskraft och det påbjudna licensfifflandet.

    SvaraRadera
  18. @Micke
    Så Micke hur ser DU på Juholts handling då?

    BTW, Du sa tidigare "Alla på den här bloggen..." - Du är en av de flitigaste på den här bloggen så jag ansåg att även du ingick i den skaran.

    /A

    SvaraRadera
  19. Micke: Vad tycker du är värre av dessa, eller är de lika illa?

    1. Strunta i att betala TV-avgift på säg 2000:-
    2. Mygla till sig bidrag för säg 30 000:-

    SvaraRadera
  20. @David
    För att få något vettigt svar från Micke så måste du ange vilken partitillhörighet personen i 1 resp. 2 har för det spelar nämligen en väldigt stor roll i Mickes värld.

    /A

    SvaraRadera
  21. David

    Om det en enda gång hade framgått att det högerkollektiv du tillhör ansåg att det var er uppgift att döma alla politiker efter samma mall så hade jag inte skrivit ett ord i den här frågan.

    SvaraRadera
  22. Själv är jag sann liberal och Juholts heder är därmed inte mindre värd än t.ex Odenbergs och den sistnämnde har INGEN AV ER nånsin ifrågasatt trots att det fanns all anledning att göra det efter att han systematiskt och till priset afv höga summor felutnyttjat möjligheten för riksdagsmän att åka taxi till att ta sig mellan hemmet på Östermalm och riksdagen samt förklarat detta med att han åkte runt i "valkretsen".

    Så lite är er indignation över Juholt värd.

    SvaraRadera
  23. Micke: Vad tycker du är värre av dessa, eller är de lika illa?

    1. Strunta i att betala TV-avgift på säg 2000:-
    2. Mygla till sig bidrag för säg 30 000:-
    ----------------------------

    Ni har själva satt priset för en människas heder till "1 Toblerone" så jag tror att du har svaret där.

    SvaraRadera
  24. @David
    Säg inte att jag varnade dig, ännu ett ickesvar från Micke.

    /A

    SvaraRadera
  25. Micke, jag är inte del av något högerkollektiv. Första gången jag röstade så röstade jag på sossarna för vi hade ju fått lära oss i skolan att det var det bästa systemet. Sen märkte jag att det inte var så bra, röstade borgerligt en gång och märkte sen att det var exakt samma skrot och korn som sossarna. Sedan dess har jag varit soffliggare. Jag kan tänka mig att många här inne har liknande bakgrund. Vi är knappast en del av ett högerkollektiv.

    SvaraRadera
  26. Micke, jag är inte del av något högerkollektiv.
    -----------------
    Bra.
    Jag är inte del av något sossekollektiv.


    Sedan dess har jag varit soffliggare.
    --------------------------

    Mindre bra.Rösta på något som ligger dig närmast även om du gör det för stunden.

    SvaraRadera
  27. Jag vill minnas att detta är en blogg som tycker VÄLDIGT illa om Micke Odenberg.

    SvaraRadera
  28. Jag vill minnas att detta är en blogg som tycker VÄLDIGT illa om Micke Odenberg.

    --------------------------
    Ja det stämmer.Han är ju konservativ och gillar övervakning men den har liksom alla andra högerbloggar inte haft några problem med hans parasiterande som i värde motsvarar några tusen Toblerone.

    SvaraRadera
  29. Ha! Micke Odenberg har hotat slå mig på käften, när jag en gång skrev om hans lägenhetsaffärer.

    SvaraRadera
  30. Putte,
    Jo, Schyman fälldes. Hon fick ett betalningsföreläggande i posten. Betalar man anses det som ett erkännande och ett bötesstraff, annars går man till domstol. Hon är inte fälld _i_ domstol, men hon besparade både sig och domstolen det.
    (Kände inte till det innan Schyman-affären)

    SvaraRadera
  31. Ha! Micke Odenberg har hotat slå mig på käften, när jag en gång skrev om hans lägenhetsaffärer.
    -------------------------
    Bra! Jag tror du förstår vad jag menar :-)

    SvaraRadera
  32. Chrille

    Schyman erkände brott - vårdslös skatteuppgift - och fick därför motta ett strafföreläggande istället för att låta saken prövas i domstol.

    Schyman erkände i detta sammanhang att hon varit grovt oaktsam, vilket innebär att hon tog en medveten risk när hon gjorde skatteavdrag i sin inkomstdeklaration för resor som skattebetalarna redan hade betalat för henne.

    "Ja, jag är inte mer än människa", sa Schyman.*

    Det ligger mycket i den förklaringen. Jag tror uppriktigt att det är tillfället som ofta gör tjuven och bristande omdöme.

    När det gäller ekonomisk brottslighet så går skadan många gånger att reparera, som tur är.

    Tristan

    *Källa: www.dn.se/nyheter/politik/schyman-erkanner-brott-for-att-slippa-rattegang

    SvaraRadera
  33. @micke

    "Ingen på den här bloggen hade något att säga om Odenbergs förskingring av skattemedel genom att regelvidrigt åka taxi under hela sin mandatperiod mellan riksdagen och Karlaplan.Något som har försvarade med att han "besökte sin valkrets".
    Inte ett ord."


    Folk på den här bloggen kallar regelbundet Reinfeldt och resten av moderaterna för rena riksförrädare över den ena frågan eller den andra. Att man i det läget inte bryr sig om att dessutom klaga över att de slösar med offentliga skattemedel på privata förlustelser ter sig mycket ringa.

    Hade Juholt varit statsminister så hade vi nog haft det omvända läget.

    Min åsikt om juholt är att han borde avgå och eventuellt undersökas för bedrägeri då det finns starka indicier att han medvetet myglat med offentliga pengar.

    Min åsikt om Reinfeldt och Beatrice Ask är att de borde granskas för trolöshet vid förhandling med främmande makt och steglas på hjul för detta och skriande inkompetens.

    Och för all del kasta gärna in Odenfeldt i en bedrägeriutredning också vid sidan om.

    Jag är knappast den enda här som riktat skarpa skott mot M, C eller FP heller för den delen så...var god begränsa skitsnacket om att de som kommenterar här på något sätt satt de "blå" i en skyddad verkstad.

    I min mening är det tyvärr nästan att förvänta sig att en riksdagsman eller partiledare ertappas med handen djupt i kakburken. Det mest graverande angående Juholt är inte egentligen det vanliga myglet med statskassan - utan två andra saker:

    A) Han har faktiskt inte ens majoritet inom S att leda S. Hans nominering till partiledare är närmast att betrakta som att den kuppades fram som fáit accomplí av en minoritet som kallade till presskonferens om partiledarskapet medans resten av styrelsen fortfarande övervägde vem som skulle utnämnas som kandidat.

    B) Han har i sin korta tid som ledare redan ett grundmurat rykte som politisk slingerbult. Man kan kanske beskriva Reinfeldt som en autokratisk semifascist trolös mot sina väljare men det är han i alla fall konsekvent. Juholt myglar även med sina åsikter politiskt.

    Sammantaget ger det intrycket att han vare sig kan representera S överhuvudtaget - eller har en fast politik att presentera för svenska folket.

    Och i det läget är du mer intresserad av att kritisera oppositionen mot Juholt för deras övriga politiska åsikter än i att konstatera vad karlen faktiskt har gjort fel.

    Visst, den pajkastningen hittar man även hos folk som försöker försvara moderaterna, men det blir i längden tröttsamt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.