2011-10-12

Problemet, enligt (s)

"Jag ser oerhört allvarligt på det som sker på kansliet, att den typen av uppgifter kommer ut."
Det verkliga problemet med Juholt-affären, enligt socialdemokraternas kanslichef i riksdagen, Sven-Eric Söder.

32 kommentarer:

  1. Jag ser allvarligt på att den svenska högern accepterar och uppmuntrar när deras egna politiker stjäl och motiverar det med ideologiska argument.

    SvaraRadera
  2. "Den som har rent mjöl i påsen har ingenting att dölja"...vill jag minnas att det sades som ursäkt för att införa Bodström-samhället.

    Det här är snudd på komiskt!

    SvaraRadera
  3. Micke, så du räknar in sossarna i högern nu?

    SvaraRadera
  4. Så går det när betonghäckarna i partiet systematiskt dumpar sina starkaste företrädare (Nuder, Östros) och släpper fram nollor som Ylva Johanson och Juholt.

    Valberedningens konfrontationsmyglare tvingade fram valet av Juholt för att de trodde att de hittat en traditionalist som skulle försvara betonghäckarnas fögderi i kommuner och landsting. Efter att Juholts 180 graders högersväng i S budgetmotion blev de totalt grundlurade. Ha Ha. Rätt åt dom.

    I nästa valberedningscirkus lär den falangen helt förlora sitt inflytande. Det behövs en vänster i Sverige som försvarar de som är förlorare i Reinfeldts enpartistat. Tyvärr är inte S det partiet. "Vänster" inom S är att försvara kommunpamparnas makt.

    SvaraRadera
  5. Citat Dagens nyheter idag:

    "Den nya centerledaren Annie Lööf var den första som i partiledardebatten gjorde en antydan om Håkan Juholts nuvarande problem.

    – Håkan Juholt har gett dagspolitiken en helt ny och oförutsägbar dimension, sade hon."





    Annie Boströms egna affärer.

    http://www.affarsvarlden.se/hem/bostad/article3248296.ece

    SvaraRadera
  6. Micke, hon har lika upplägg som Juholt med den stora skillnaden att Juholt tar hela ersättningen för hyran. Juholts kulbo är skriven i övernattningslägenheten lika så är Annies man, Annies man står för sin del av hyran. Utöver detta tar båda ut traktamente så den enda skillnaden är att Juholt anser att nån annan skall stå för kulbons hyra

    SvaraRadera
  7. De borde inte vara rädda för sanningen.

    SvaraRadera
  8. De borde inte vara rädda för sanningen.
    ------------------------------
    Odenberg var inte rädd för sanningen när han ljög och hävdade att hans resande mellan hemmet och riksdagen i taxi var resor i "valkretsen".

    Han visste att det inte finns en enda moderat i hela sverige som ryggrad nog att döma honom efter samma mall som dom dömer sossar.

    SvaraRadera
  9. Micke, hon har lika upplägg som Juholt med den stora skillnaden att Juholt tar hela ersättningen för hyran.
    ------------------------------
    Du tycker att det är en bra ide att ta ut traktamente och få hyra betald för att man bor i sin egen ägda lägenhet med sin man på den plats är man arbetar och sen gläfser över andras parisiterande?

    Jag skulle vilja påstår att det är ett sätt att manifestera VEM man själv är mer än något annat.

    SvaraRadera
  10. Micke> "Du tycker att det är en bra ide att ta ut traktamente och få hyra betald för att man bor i sin egen ägda lägenhet "

    Nej, det är inget problem. Traktamente har man för ökade kostnader för att man inte arbetar på hemorten. Om man då bor på hotell, vandrarhem, husvagnscamping, hyreslägenhet eller bostadsrätt spelar egentligen ingen roll, men det är givetvis arbetsgivaren som avgör om traktamente är relevant (och i andra hand Skattemyndigheten som avgör om ersättningen är en beskattningsbar förmån).
    Ca 250 riksdagsledamöter har en övernattningslägenhet i Stockholm. Vad menar du gör att t ex Annie Lööf inte borde ha samma traktamentesersättningar som de som har en övernattningslägenhet som ordnats av riksdagsförvaltningen? Kostnaderna för dubbel bosättning är ju inte lägre för att man äger sin lägenhet, eller hur?

    SvaraRadera
  11. Jag vet att ni inte anser att parasiterande är ett problem så länge det är era egna politiker som ägnar sig åt det.

    Det är det som är min poäng och du ska ha tack för att du understryker det jag säger.

    SvaraRadera
  12. >Micke
    Så du tycker att det är "parasiterande" att få traktamente, så där i allmänhet? Eller gäller det bara riksdagspolitiker? Eller bara de riksdagspolitiker som ordnar sitt eget boende och inte använder sig av riksdagsen bestånd på drygt 200 lägenheter?
    Skulle du kanske klargöra när du anser att en riksdagsman skulle kunna uppbära traktamente utan att "parasitera"?

    SvaraRadera
  13. Är det inte lite typiskt att sanningssägaren Cervin har tagit "time out" medan den tvivelaktige Juholt inte gör det?

    Det skulle bara fattas att det är kanslichefen Sven-Eric Söder som egentligen ligger bakom denna "time out".

    Samtidigt går Juholt ut idag och kallar - om än rätteligen - Cervin för en hedersman.

    Det känns som ett obehagligt spel. Utåt sett ger Juholt sken av att gilla Cervin medan det inåt kan förhålla sig så att överordnade tjänstemän får i uppdrag att straffa Cervin för dennes "civilkurage".

    Men det skulle ju faktiska kunna vara så att Juholt gillar Cervin, alldeles oavsett.

    Tristan

    SvaraRadera
  14. Skulle du kanske klargöra när du anser att en riksdagsman skulle kunna uppbära traktamente utan att "parasitera"?
    -------------------------
    När denne inte köper en bostad och bosätter sig permanent i Stockholm samtidigt som denne är skriven i t.ex Oxelösund.

    Du kanske kan tala om vilka kriterier som gäller för er när högerpolitker i allmänhet parasiterar och varför dessa skiljer sig från dom kriterier ni använder för att bedöma sossars dito?

    SvaraRadera
  15. micke ser bara allvarligt på saker o ting när Alliansen gör fel. Självrannsakan och ödmjukhet när det gäller politiska klavertramp är tecken på svaghet tydligen. Man börjar ana vilken slags partigängare han är. Gissningsvis kommer hans blodtrycka att öka i samma takt som såseripartiet miskar i medlemsantal och antal riksdagsplatser och de är lika sällsynta och marginellt betydelselösa som kpml(r). Då vet ingen hur det kan gå.

    SvaraRadera
  16. > Micke
    Vilka är då kriteriet för att avgöra att någon bor permanent i Stockholm men är skriven någon annanstans? Det kan knappast vara frågan om vilket typ av kontrakt man har på sin Stockholmsbostad, väl?
    Men visst, frågan om huruvida man öht bor på den ort man är skriven är relevant. Och just detta har ju också varit föremål för många ifrågasättanden genom åren. Bo Holmgren var skriven i sin valkrets uppe i norrland, men alla visste att han bodde med fru Anna Lindh och barnen i Stockholmstrakten.
    Hur mycket t ex Annie Lööf eller Håkan Juholt vistas ner i Småland vet jag inte. Som jag tolkar reglerna skulle de båda, om de skrev sig i bostaden i Stockholm, kunna kvittera ut traktamenten när de är i hemtrakterna i Småland (de besöker valkretsen, vilket måste anses som en del av deras arbete). Jag antar att du då skulle yla om att de får traktamente trots att de äger lägenhet/hus där i Värnamo/Oskarshamn.

    SvaraRadera
  17. E/LD och fascismen
    -------------------------



    "Den ursprungliga Fascismen har enbart demoniserats av Kommunister och Socialister för att de verkligen åstadkom nåt för folket. Och för att Mussolini själv var Kommunist på blaskan Avanti en gång i tiden. Att lämna sanningsrörelsen gör man inte ostraffat.

    Fascismnen hade inga problem med judar i sina led som kommunisterna har. Poeter och diktare hyllas. Se D'Annunzio t.ex. Eller gör inte det förresten. :-)

    Fascismen har inte samma trackrecord på ljusår när som den "snälla" och frihetliga kommunism du hyllar vill ha det till.

    Fascismens historia är misstänksamt okänd bland gemene man. Vad kan det bero på, tro. Vilka har problemformuleringsinitiativet och har haft det i decennier? Jo, socialister och kommunister."

    SvaraRadera
  18. Vilka är då kriteriet för att avgöra att någon bor permanent i Stockholm men är skriven någon annanstans?
    -------------------------------
    Kriteriet är att man bor permanent i Stockholm och är skriven någon annanstans.

    Det är många som har rätten att göra det men det är knappast en speciellt lyckad utgångspunkt att ha om man ska sparka andra i huvet med anklagelsaer om parasitism.

    SvaraRadera
  19. Bo Holmgren var skriven i sin valkrets uppe i norrland, men alla visste att han bodde med fru Anna Lindh och barnen i Stockholmstrakten.
    -------------------------
    Ok så honom kan man döma därför att han var sosse men Lööf kan man inte döma för att hon är centerpartist.

    Jag har fattat.

    SvaraRadera
  20. ...och med det citatet, som är återgivet från Göran Häggs bok om Mussolini, vill du ha sagt, exakt vad?

    Jag anar din förvirrade tankegång och vad du vill uppnå, men se lille grabben, det funkar inte.

    Så förklara dig nu så vi kan ställa rätt diagnos den här gången. Vi vet redan att alla som inte tycker som du är fascister, ... så försök variera ditt ordbajseri en aning nu, om du klarar av det vill säga. Det kräver ju dock att du måste tänka med flughjärnan du har i buffelskallen istället för att spela upp ditt lilla fascistmakro i alla kommentarer.

    Se så, ta i nu då... ;-)

    SvaraRadera
  21. Det är inte citat utan dina egna formuleringar.

    SvaraRadera
  22. Så förklara dig nu så vi kan ställa rätt diagnos den här gången. Vi vet redan att alla som inte tycker som du är fascister
    .........................

    Nej vi vet utifrån dina formuleringar om något du läst i en bok av att DU anser att fascism är ganska bra.

    Det anser inte dom allra flesta andra här.

    SvaraRadera
  23. Så förklara dig nu så vi kan ställa rätt diagnos den här gången. Vi vet redan att alla som inte tycker som du är fascister
    .........................

    Nej vi vet utifrån dina formuleringar om något du läst i en bok av att DU anser att fascism är ganska bra.

    Det anser inte dom allra flesta andra här.

    SvaraRadera
  24. > Micke
    Om Bo Holmberg:
    Nej honom kan man inte döma. Han är död. Och inte heller dömdes han när det begav sig på 90-talet.

    Om kriterier för "permanent boende":
    Nej, Micke, det där är inte ett kriterium. Man kan bara vara skriven på ett ställe, men man kan bo (mer eller mindre permanent) på flera ställen.

    Allmänt: nej, jag har inga som helst problem med att riksdagspolitiker får övernattningslägenheter eller ersättning för att de själva ordnar en sådan. Inte heller har jag några problem med att riksdagsmän som är skrivna på annan ort får traktamente när de befinner sig på en annan ort.
    Detta gäller oavsett om det är Sverigedemokrater, Kristdemokrater, Centerpartister eller Sossar.
    Det är däremot ett problem om riksdagsmännen kvitterar ut pengar som inte motsvaras av några kostnader, varesig det är hyror de inte betalar eller bilersättning för egen bil när man samtidigt får ersättning för hyrbil.

    SvaraRadera
  25. nej, jag har inga som helst problem med att riksdagspolitiker får övernattningslägenheter eller ersättning för att de själva ordnar en sådan.
    --------------------------
    Citat:


    "en visst, frågan om huruvida man öht bor på den ort man är skriven är relevant. Och just detta har ju också varit föremål för många ifrågasättanden genom åren. Bo Holmgren var skriven i sin valkrets uppe i norrland, men alla visste att han bodde med fru Anna Lindh och barnen i Stockholmstrakten. "

    SvaraRadera
  26. Det är däremot ett problem om riksdagsmännen kvitterar ut pengar som inte motsvaras av några kostnader, varesig det är hyror de inte betalar eller bilersättning för egen bil när man samtidigt får ersättning för hyrbil.
    ----------------------------

    http://viktor.tullgren.net/2011/10/13/storyn-om-juholts-fusk-ar-en-medialogn/



    Det är däremot ett problem om riksdagsmännen kvitterar ut pengar som inte motsvaras av några kostnader, varesig det är hyror de inte betalar eller bilersättning för egen bil när man samtidigt får ersättning för hyrbil.
    ------------------------

    Varför exemplifierar du det inte med taxiresor mellan riksdagen och Östermalm?

    SvaraRadera
  27. Det är så härligt att se dig dansa. :-)

    SvaraRadera
  28. Sen sa jag inte att det var ett citat, utan en återgivning. I den verkliga verkligheten, micke, där man förutsätter att läsförståelsen bland alla inblandade ligger på samma nivå, så är det skillnad på det.

    Streetsmartness räcker bara så långt, lille pöjk.

    SvaraRadera
  29. >Micke
    Viktor Tullgren tar öht inte upp de där dubbla bil/hyrbils-fallen, så du behöver inte länka dem en gång till. Vad Viktor skriver om att det inte framgår av blanketten att man bara har rätt till sin andel (inte andra inneboendens andel) av hyran är bara brännvinsadvokatyr. Det är sånt som alla med lite sunt förnuft begriper. Och tydligen begrep också t ex Annie Lööf det. Men inte Tjohultarn, för sunt förnuft är inte hans starka gren (hans starka gren är nog "fabulering").

    Och du menar att Juholt faktiskt hade kostnader för både egen bil och hyrbil under samma dag (och samma sträcka)?

    Och hade Tjohultaren verkligen kostnader för elva dagar i Vitryssland när han bara var där i fyra? Och var det rimligt att "flickvännens" kostnader i Vitryssland finansierades av Juholts uppdragsgivare?

    Vem som helst som arbetat och skrivit reseräkningar vet att så funkar det inte.

    I andra fall, t ex de taxiresor du drar upp, så har det ju åtminstone gått att belägga att det funnits en kostnad (genom förekomsten av ett kvitto). Där är det väl i stället frågan om dessa resekostnader var motiverade som är intressant.

    SvaraRadera
  30. n sa jag inte att det var ett citat, utan en återgivning. I den verkliga verkligheten, micke,
    --------------------------------


    Precis.Det är inte ett citat.Det är din uppfattning om verkligheten du ger oss när du skriver att fasciamen är missförstådd,dess kultur högstående och vantolkad samt att Mussolinis bidrag till förintelsen är fria fantasier.

    Du har ju idag "problemformuleringsinitiativet" och vi ser hur du använder det.



    "Den ursprungliga Fascismen har enbart demoniserats av Kommunister och Socialister för att de verkligen åstadkom nåt för folket. Och för att Mussolini själv var Kommunist på blaskan Avanti en gång i tiden. Att lämna sanningsrörelsen gör man inte ostraffat.

    Fascismnen hade inga problem med judar i sina led som kommunisterna har. Poeter och diktare hyllas. Se D'Annunzio t.ex. Eller gör inte det förresten. :-)

    Fascismen har inte samma trackrecord på ljusår när som den "snälla" och frihetliga kommunism du hyllar vill ha det till.

    Fascismens historia är misstänksamt okänd bland gemene man. Vad kan det bero på, tro. Vilka har problemformuleringsinitiativet och har haft det i decennier? Jo, socialister och kommunister."

    SvaraRadera
  31. Viktor Tullgren tar öht inte upp de där dubbla bil/hyrbils-fallen, så du behöver inte länka dem en gång till.
    --------------------------------

    Ja han borde ha länkat till Odenbergs lögn när han förklarade att 20 taxiresor mellan hemmet på Östermalm och riksdagen var resor i valkresten och den totala tystnad som rådde om detta i alla högermedia och på alla högerbloggar för att därmed visa vilket prejudikat som gäller och vilken nivå parasitism måste nå till för att ni ska reagera.

    På så sätt blir era hyrbilsargument reducerade till att gälla det omedvetna schabbel det sannolikt handlar om och inte det uppenbart medvetna parasiterande som ni hade 100 procent överseende med i Odenbergs fall som också ska vägas mot er då pågående och för tredje gången återupptagna Tobleronekampanj.

    SvaraRadera
  32. Och du menar att Juholt
    ------------------------------

    Det enda jag menar är att hyckleri luktar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.