2011-10-18

Man skäms för att vara svensk

Ibland beter sig Sverige så svinaktigt att man blir mörkrädd.

16 kommentarer:

  1. Ansvaret ligger hos sossarna och moderaterna gemensamt och resultatet av att vi inte ha en lagstiftning som möjliggör självklara grundläggande etiska beslut när såna är självklarheter blir i förlängningen en perfekt skola för fascism.

    If you tolerate this your children will be next.

    SvaraRadera
  2. Hur var det med tjänstemannaansvaret?

    Om damen dör på flyget, vems fel är det då?

    Regelverket, så klart!

    Underbart att vi har importerat kargrafrytteriet från kontinenten, EU-harmonisering då den är som bäst.

    Det finns hål som det går att köra långtradare igenom i migrationslagstiftningen, man bör fråga sig varför migrationsverket inte använder dessa i detta fall?

    Humanitära skäl, någon?

    SvaraRadera
  3. Det hade varit olidligt mycket pinsammare om det inte hade funnits debattörer som dig herr HAX.

    Keep on rockin in the (free) world

    SvaraRadera
  4. Det pinsamma som svensk är ju att hennes anhöriga inte är beredda att ställa upp för henne. Ställa upp i bemärkelsen skjuta till pengar för vård, uppehälle eller vad det nu är hon behöver. Det *är* omänskligt.

    SvaraRadera
  5. Nåja, verkar som om någon på migrationsverket har vaknat.
    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ny-provning-for-91-aring_6561187.svd

    SvaraRadera
  6. Skatt är stöld. Nu skall man alltså stjäla pengar från mig för att ge till en ukrainsk kvinna: sjukvård, äldreförsörjningsstöd (en slags generös pension för invandrare som inte betalat någon skatt), färdtjänst, mediciner och äldreboende. Bara sådär.

    Själv bor jag 10 timmars resa från mina gamla föräldrar. Jag träffar dem bara ett par gånger om året, så den mesta kontakten är via telefonsamtal en gång per vecka.

    Så varför kan inte de anhöriga åka till Ukraina? Går det inga flyg till Ukraina för just dem? Finns det inga telefoner i Ukraina? Varför kan hennes anhöriga inte betala för privat äldrevård i Ukraina om den vårdstandard som miljoner andra åldringar får i Ukraina inte duger?

    Som liberal måste man våga följa principer.

    SvaraRadera
  7. Nyliberal (som är Sverigedemokrat och därmed fascist) får slå följe med Tobias Billström och grina över att europadomstolen stoppat utvisningen av 91 åringen.

    Skammen delar ni med många andra.

    SvaraRadera
  8. Detta är ett problem utan en bra lösning. Samtidigt som man så klart vill att just denna mystanten skall kunna stanna med sin familj så är det orimligt att man skall öppna upp för anhöriginvandring som inbegriper annat än småbarn, ungdomar och föräldrar. Det blir helt enkelt för dyrt.

    SvaraRadera
  9. Ett av sverigedemokraternas och övriga fascisters paradnummer är återupprättandet av den svenska kristna kyrkan till dess tidigare omfattning och status i samhället.

    Det är roande i ljuset av att dom obildade jävlarna inte ens känner till dom mest grundläggande delarna av Jesus budskap.

    SvaraRadera
  10. det orimligt att man skall öppna upp för anhöriginvandring som inbegriper annat än småbarn, ungdomar och föräldrar.
    --------------------------

    Hon ÄR en förälder.

    Du får inte om du gifter dig med en thailändska ta hit hennes mamma om ÄVEN om hon inte har någon släkt kvar i Thailand.

    Svenska staten anser då att det är upp till DIG och din fru eller till din fru ensam att flytta till Thailand och ta hand om henne.

    Verkar det rimligt ?

    SvaraRadera
  11. @Micke
    "Svenska staten anser då att det är upp till DIG och din fru eller till din fru ensam att flytta till Thailand och ta hand om henne.

    Verkar det rimligt ?"

    Ja, jag tycker det är rimligt av flera orsaker. Thailand är inget u-land, Sverige har ingen skyldighet att försörja eller ansvara för alla människor som vill flytta hit, skattebetalarna kan inte och skall inte lösa alla jävla problem vi hamnar i och dessutom, jag har väl inte gift mig med hennes morsa?

    SvaraRadera
  12. jag har väl inte gift mig med hennes morsa?
    -------------------------
    Jo visst har du det.Du har lika stort ansvar för hennes morsa (eller mer) som hon själv såvida du inye tillhör den lilla minorutet som tror att dom existerar oberoende av alla andra och därför inte har något ansvar ens för sona närmaste släktingar.

    Resten av ditt inlägg har inget med sakfrågan att göra.

    SvaraRadera
  13. Micke, hur stor del av din inkomst betalar du till senildementa ukrainska pensionärer?

    Du måste göra det annars är du sverigedemokrat och fascist!

    SvaraRadera
  14. Är det inte somalier så är det senildementa.

    Summan av ert hat är alltid konstant.

    SvaraRadera
  15. Micke är senildement om du vill betala pengar till alla möjliga så är det helt ok att du gör det, men tvinga inte oss andra att bidra till folk från övriga världen som inte har bidragit med ett öre här hemma.

    Jag är för öppna gränser men anser att folk får betala för sig själva samt ta hand om sin egen släkt själv.

    SvaraRadera
  16. @micke

    "Det är roande i ljuset av att dom obildade jävlarna inte ens känner till dom mest grundläggande delarna av Jesus budskap."

    Jaha? Ärligt talat, den smått isolationistiska skaran småbygdsbor som tyr sig till syndabocksfilosofin och deras ideologiska fränder inom storstädernas trygghetskramarförbund har alltid betraktat religion som en napp att snutta på och som en lämplig ursäkt för att få gnälla på avvikande utan att känna sig som svinaktiga tölpar.

    Inget nytt där.

    Helt obildade är de dock inte. Gamla testamentet är de oftare än ej mycket bra på att citera väl valda bitar ur. Den moderna lutheranen påminner i sin gammalkristna fundamentalism närmast om en militant israel under tusentalet före kristus.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.