2011-10-14

Torbjörn Wester: Skärpning (mp)!

Miljö- och piratpartisten Torbjörn Wester skriver i dag på SvD Brännpunkt: Miljöpartiets parlamentariker sviker sina gräsrötter!

SvD:s puff "Den svenska EU-parlamentarikern Isabella Lövin sviker sitt partis löften och arbetar mot fildelning. Miljöpartiet centralt borde förklara att det är illojalt att föra en annan politik i Bryssel än den som partiet gick till val på i Sverige. Det skriver kulturskribenten Torbjörn Wester, Piratpartiet."

Plus ett på den. Det vore skönt om vi kunde få arbetsro för att fokusera på det som är viktigt: Att nu gå vidare och påverka fler partigrupper i Europaparlamentet.

4 kommentarer:

 1. "Miljöpartiet centralt borde förklara att det är illojalt att föra en annan politik i Bryssel än den som partiet gick till val på i Sverige."

  Det problematiska är egentligen att Isabella Lövin arbetar mot sitt eget parti. I det läget (där hon inte kan försvara sitt partis officiella politik) har hon egentligen att avsäga sig posten eller att lägga ned sin röst.

  Att rösta mot sitt parti bara för att man vill fortsätta ta ut sin feta lön och sitt förtroendeuppdrag är mer eller mindre rent hyckleri.

  Det hör hemma i samma anda som när Karl Sigfrid och Fredrik Federley försökte kombinera sin ljudliga kritik mot FRA med att samtidigt rösta "Ja" och sitta kvar.

  Den enda positionen med integritet som man i det läget att man inte kan hålla med sitt parti i en fråga kan ha är:

  A) Lägga ned sin röst.
  B) Byta parti.

  Andra alternativ finns inte.

  SvaraRadera
 2. Om Piratpartiet är grupplojalt med den gröna gruppen borde man kunna kräva att även Miljöpartiet är det.

  SvaraRadera
 3. @SDM , Det finns även C)

  Var tydlig med vilken politik du tänker driva före valet så kan väljarna/partiet avgöra om det är ok. (Partiet kan justera listan så att de kandidater som tänker driva en annan politik i vissa frågor hamnar längre ner, väljarna kan kryssa de personer vars politik de föredrar).

  Problemet uppstår egentligen bara när väljarna inte vet vad det är de röstar på.

  SvaraRadera
 4. Piratpartiets Torbjörn Wester har fått flera saker om bakfoten. Läs hela mitt svar på SvD:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hansyn-maste-tas-till-kulturskaparna_6561275.svd

  Isabella Lövin

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.