2011-11-25

Slutet är nära!

SR Ekot "livebloggar" om euro-zonens kollaps. Länk>

Nu känns det mest som en tidsfråga innan systemet är så metastabilt att det börjar bryta samman. Och med ekonomisk oro följer politisk oro. Spänningen är oliiiidlig...

Nu är frågan bara om detta är slutet på början - eller början på slutet. Med de politiker EU har är risken att de bara kommer att göra saker och ting värre.

10 kommentarer:

  1. Rest in piss, kommunistvalutan Euro!

    SvaraRadera
  2. Det tror jag inte. Det är för mycket värden investerade i det här. Euron och EU kommer att bestå. Politikerna kommer aldrig att tillåta en kollaps att hända, oavsett vad olyckskorpar kraxar!!!

    SvaraRadera
  3. Bloggade på dagen för ett år sedan Eurons förestående fall -- en text om valutaunioner.

    Noterade att Hökmark raderat kommentar som inte var så positiv till euron (men även i andra ämnen där Hökmark varit optimist men orealistisk, som arabiska våren).

    Politiker - och när det gäller euron även ekonomer - inte så intresserade av realiteter?

    Beträffande euron hävdar man att det hela endast handlar om underskott och disciplin, men då negligeras väl styrning av ekonomierna och demokratisk aspekt den implicerar (som gör att valutor av detta slag gått i stöpet)?

    Men finns viljan hos medlemsländers befolkningar att länders budget styrs från Bryssel överlever euron -- men bara då. Och att den viljan finns...

    Filosofen Habermas var i en artikel i DN igår optimist om demokratin i EU men ansåg krisen hanterats så ett "postdemokratiskt byråkratherravälde" skapats.

    SvaraRadera
  4. @Jay
    Ungefär som svenska politiker ALDRIG skulle ge upp försvaret av kronan på tidigt 90-tal?
    Dom kommer inte ha något val om marknaden tappar förtroende för Euron.

    SvaraRadera
  5. Tyvärr får det kosta vad som helst innan brysslarna står där med brallorna vid anklarna och böjer sig framåt.

    Sådana oändliga mängder av prestige är laddat i europrojektet så ett uppbrott skall förhindras till varje pris.

    Du och jag betalar för idioternas prestige.

    SvaraRadera
  6. Det är inte tal om att låta euron kollapsa. Det handlar om att Angela Merkel måste backa från sin låginflationspolitik och då måste hon ha ett himla bra skäl, som t.ex. Eurons snart förestående kollaps.

    Den här krisen är inte värre än att man kan inflationera bort den, och där är vi snart.

    SvaraRadera
  7. Såvida demokrati kommer råda i Tyskland är det bara en tidsfråga innan tyskarna röstar fram partier med 'ut ur emu' som högsta prioritet. Ett eller fyra år har mindre betydelse.
    - Att inte ens såna man ändå haft lite respekt för inte inser, fattar... Jag vet inte. Antingen är jag bakom flötet, eller så är det dom andra. jag ska klura på det

    SvaraRadera
  8. @JohJoh, tjaa, jag vet inte om man kan jämföra de två, det handlade ju inte direkt om att byta ut kronan mot någon annan valuta där.

    Jag tror att det är så mycket mer investerat i detta projekt, att man inte kan backa ur det.

    SvaraRadera
  9. Var är barnperspektivet på tågstationer? Se där ett mer brännande problem.
    Läs mer Här

    SvaraRadera
  10. Angående barnperspektivet på tågstationer, så utgår jag från att du skämtar, eftersom "problemet" var att det saknades rutschkana mm. En reflektion över tågåkande från min sida är att det blivit ganska krångligt med tågbyten, man skall numera hitta rätt bolags biljettbås osv. De sakerna tycker jag gott borde tänkts igenom ur ett ensamåkande barns perspektiv, så hade ju även de vuxna klarat av det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.