2012-01-16

Brysselvecka

Denna vecka är det session i Europaparlamentet i Strasbourg. Men chefen är förkyld och nerbäddad hemma i Sverige. Så jag håller mig i Bryssel, där jag på ett mer effektivt sätt kan jobba med att förstärka barrikaderna.

I Europaparlamentet ägnar man sig i veckan åt den infekterade striden om vem som skall bli ny talman. De två stora partigrupperna – borgerliga EPP och sossarna – gjorde redan 2009 upp om makten. De bestämde att de skulle ha talmansposten halva perioden var. Men nu, när det är halvtid pågår ett uppror i parlamentet. Många är upprörda över hur de stora grupperna gör upp om saker och ting bakom ryggen på alla andra. Så om det vill sig väl kommer rebellernas kandidat, den brittiska liberalen Diana Wallis, att bli talman istället.

6 kommentarer:

 1. Antar att det är lönlöst att hoppas på Nigel Farange?

  SvaraRadera
 2. En viktig blogg att besöka och ta del av viktig information som gäller oss alla !

  Skriv även på den protestlista som finns på sidan och som kommer att överlämnas till regeringen.

  http://chemtrails-sverige.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Hej Hax,
  Kanske läge att fimpa Kurt Jenssens inlägg.

  SvaraRadera
 4. Men vad händer med Christians röstning om han är sjuk? Finns något motsvarande kvittningssystemet i EU-parlamentet? Och vad händer om den gröna gruppen i en fråga *inte* skulle rösta som Christian tänkt?

  SvaraRadera
 5. @Bo Bengtsson

  Nej för bövelen! Han står ju får ett ganska högt underhållningsvärde!

  Kurt J, du vet att foliehatten snarare förstärker de frekvensband som har med fjärrkontroll av dina tankar och handlingar, va?

  För att fungera som avsett måste den givetvis jordas!

  LULZ?

  SvaraRadera
 6. @Hax
  Hur kan du tro att det ska ske? Givetvis kommer de två stora blocken att rösta som uppgörelsen var 2009 eller är de inte i majoritet tillsammans?

  /A

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.