2012-02-14

Så (m)ycket kärlek...


Moderaternas senaste slogan är "Vi älskar människor".

Den omfattar allt och förpliktigar inte till något. Ursäkta, men vilket jävla snömos.

Mycket kan man säga om de nya moderaterna – men inte är det kärlek de utstrålar.

Kalvinism, kanske. Paternalism, högst troligt. Misstro mot medborgarna, helt klart.

Om man drivs av människokärlek – då massövervakar man helt enkelt inte den egna befolkningen.

Om man drivs av människokärlek – då håller man inte fast vid en repressiv drogpolitik som skadar, dödar och orsakar lidande utan att för den sakens skull göra någon nytta.

Om man älskar människor – då medverkar man inte till att undergräva medborgerligt inflytande i EU.

Om man älskar människor – då är man inte nonchalant när det gäller rättssäkerhet.

Och så vidare...

Möjligen älskar de nya moderaterna vissa människor. De välkammade. De inställsamma. De lydiga. De som sitter ner i båten. De icke-kontroversiella. De tystlåtna. (Vilket vid närmare eftertanke kanske ändå är en betryggande majoritet av befolkningen.)

Men är det inte lite tråkigt? Jag minns när moderaterna var ett parti för spännande människor som hade starka åsikter och urbergsstark integritet. Ett parti som uppmuntrade mångfald, öppenhet och nytänkande. Ett parti som såg fria medborgare med alla dess olikheter som en resurs.

De nya moderaternas arbetslinje är inte det samma som de gamla moderaternas åsikt om att i princip alla bör jobba och göra rätt för sig.

Arbetslinjen är ett kameralt verktyg för att hålla ordning på transfereringssystemen. Den är en besatthet, som landar i att människor som kissar på sig var 30:de minut anses ha 50 procents arbetsförmåga.

Detta är ljusår från de gamla moderaternas åsikt om att man inte bör ligga andra till last och att det skall löna sig att jobba hårt.

Så även om de gamla moderaterna kanske inte var några kramdjur – så framstår den gamla linjen ändå mer mänsklig (och begriplig) än den bokhållarens kärlek som de nya moderaterna står för.

För att älska krävs känslor, engagemang och glädje. Storsinthet, lyhördhet och nyfikenhet.

De nya moderaternas sätt att "älska människor" förefaller vara av en mer pekunjär natur.

26 kommentarer:

 1. Inte menar du väl den här formen av [M]-love?

  SvaraRadera
 2. Jag tror att du har en något idylliserad bild av de gamla moderaterna.

  Min övertygelse är de är exakt likadana nu som de var förr; endast två saker har förändrats, retoriken och att de numera har makt.

  Vi kommer dock aldrig att få reda på vem som har rätt, efersom de ju först på senare år fått visa vad moderat politik innebär i praktiten.

  SvaraRadera
 3. Du inser väl att de bara reffererar till kärleksministeriet (1984)

  SvaraRadera
 4. Med ny-moderaterna följer också ny-språket.

  SvaraRadera
 5. Så vilka typ av skatter ska få finnas och vilken procentnivå ska det vara på de olika skatterna för att Hax ska bli nöjd. Detta borde ju va grundfrågan eftersom detta skulle resultera till vilket arbetsutrymme regeringen skulle ha att röra sig med rent ekonomiskt. Vilka saker/områden ska man för övrigt som regering ta hand om.

  Hax har alltid givit hafsiga abstrakta svar på skattepolitiken utan att någon kan förstå vart han står rent konkret i frågan. Men gnälla på moderaterna kan han, wow vad imponerande.

  SvaraRadera
 6. Ja problemet med Moderaterna är att dem inte tagit lärdom av Mussolinis framgångar, där finns mycket att lära. Jag har sagt det förr, fascisterna gjorde i alla fall något för folket och har en tradition av att bekämpa kommunism. Det måste man sätta värde på. Den italienska fascismen är en ledstjärna som försummats på ett oförlåtligt sätt eftersom moderaterna tillåtit socialisterna att göra det.

  SvaraRadera
 7. Därför älskar jag "Den fascistiska staten"

  Fascisterna hade gått till val på ett populistiskt program med löften om åtgärder mot landets vidsträckta sociala problem, som enligt fascisterna skulle lösas hand i hand med att landets krav på landområden infriades. Om än på bekostnad av den politiska friheten infriades de flesta av löftena. Socialförsäkringssystemet byggdes kraftigt ut och arbetslösheten stävjades genom en rad massprojekt inom industri och jordbruk. Den fascistiske polischefen och prefekten Cesare Mori blev den förste att med stora framgångar bekämpa maffian på Sicilien genom ett utbrett system av arresteringar och infiltratörer, vilket under ett årsskifte tvingade ner antalet mord i Palermoprovinsen med bortåt 90 %. Fascistiska organisatorer började likrikta olika organisationer i samhället, från ungdomsorganisationer som Balilla eller Figlio Della Lupa till fackföreningar och medier. Idrottsklubbar, biografer, hotell, infrastruktur och teatrar byggdes ut i hög utsträckning och landet fick ett ekonomiskt och industriellt uppsving. Mussolini benämnde sin ideologi som korporativism eller "nationalkorporativism", som en fusion av eller tredje väg mellan västmakternas kapitalism och Sovjetunionens socialism. Den grundläggande tesen var att kapitalism och privat ägande i sitt "heroiska stadium" var den mest effektiva formen av näringsliv och att den skulle begagnas i nationens intresse. En stor del av den utbyggda rustningskapaciteten användes i högre utsträckning till militära ändamål, och armén utvidgades med nya stridsvagnar och flygvapen. Det skulle emellertid dröja till 1935 innan löftena om territoriell expansion infriades då den italienska armén efter att ha säkrat herraväldet över Libyen där Mussolini utropade sig själv till islams beskyddare, anföll Abessinien med en större diplomatisk kris som följd och Italiens utträde ur NF. Följande år kunde Mussolini efter Addis Abebas fall på Piazza Venezia i Rom utropa bildandet av det nyromerska imperiet med Viktor Emanuel III som kejsare, samtidigt som brytningen med de tidigare allierade Storbritannien, Frankrike och Engelbert Dollfuß regim i Österrike gradvis ersattes av en politisk och kulturell beroendeställning av det Hitlerstyrda Tyskland, något en majoritet av fascistiska stora rådet, som dominerades av antityska veteraner från första världskriget, motsatte sig.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Bra inlägg E/LD!Bägge två.
  Jättebra.

  SvaraRadera
 10. Max Keiser förklarar hur upphovsrätten blivit en tanke och språk polis på det mest absurda vansinniga sätt man kan tänka sig.
  http://www.youtube.com/watch?v=WocCX4ymr5s&feature=channel_video_title

  SvaraRadera
 11. Lyssna på Max Keiser från tid: 05:00 i videon/ länken: http://www.youtube.com/watch?v=WocCX4ymr5s&feature=channel_video_title

  SvaraRadera
 12. som vanligt förstår inte Kommunisten Micke någonting. Vad jag säger är att man får se till verkligheten som den är och utifrån det nå fram till bästa resultat. Det fanns stort utrymme för frihet i Mussolinis Fascist Italien. Men givetvis kan man inte ha det för kommunistsvin som Micke som skulle förstöra alla funktioner i samhället, samt sprida krig och elände globalt. Det är bara att inse att fascismen ändå är ett viktigt mellansteg att ta i dessa kristider för att få bort kommunismen. Och jag tror även Hax kommer förstå att detta är nödvändigt tillslut, det är bara att se hur occypie rörelsen beter sig. Tack och lov så finns det patrioter som Andrew Breitbart som bekämpar dessa krafter och säger dem en sanningens ord.
  I länken nedan ser vi ett typexempel på hur Andrew Breitbart står upp för frihet, medan kommunistmedierna försöker håna honom och förvränga vad vi just fått se. Se själva, videon talar för sig själv.

  http://www.youtube.com/watch?v=9NzHHQASizE

  SvaraRadera
 13. Det är länge sedan du deklarerade att du är fascist.

  Uppenbarligen var du för full för att kontrollera heilreflexen igår.

  SvaraRadera
 14. Det fanns stort utrymme för frihet i Mussolinis Fascist Italien. Men givetvis kan man inte ha det för kommunistsvin som Micke som skulle förstöra alla funktioner i samhället, samt sprida krig och elände globalt. Det är bara att inse att fascismen ändå är ett viktigt mellansteg att ta i dessa kristider för att få bort kommunismen. Och jag tror även Hax kommer förstå att detta är nödvändigt tillslut
  ----------------------------

  Kan du inte fråga honom och dom andra liberalerna här ifall dom kan tänka sig att dela din dyrkan av Mussolini ifall djävulen i form av Stefan Löven vinner valet?

  Om svaret blir nekande lovar du att aldrig sätta dina skitiga fötter här igen? Ok?

  SvaraRadera
 15. Micke det är inte jag som sagt detta någon har skrivit i mitt namn, förmodligen du. Det är allvarlig smutskastning du sysslar med just nu Micke!

  Det stämmer förvisso att Fasciststaten kunde ha utvecklats på sikt och att den på många sätt liknar dagens samhälle som just är en av de rikaste tider vi lever i. Det är fakta och det ska vi va glada över. Vissa samhällsstrukturer fungerar. Fascismens problem och stopp i utvecklingen var samarbetet med Hitler Tyskland något som förargade många fascister. Skulle vi haft Mickes Svin-kommunism så skulle vi alla sitta på fattighuset nu och svälta.

  Men jag har inget minne av att jag skrivit något av inläggen innan i denna tråd och då är jag ärlig, för även om vi hade fest igår så var jag knappast så berusad. Möjligen har någon kompis drivit med mig. Men jag är säler på att du ligger bakom det här Micke. Väx upp för fan!

  SvaraRadera
 16. Låt oss sätta punkt för denna debatt en gång för alla. Göran Hägg skrev boken Mussolini en studie i makt. Jag refererar bara till vad han har skrivit och ingen anklagar honom för att va omänsklig eller fascist. Så väx upp Micke, det är bara fakta jag hänvisat till.

  http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/goran-hagg-mussolini-en-studie-i-makt

  SvaraRadera
 17. Du ska veta att jag skiter i vad du tror Micke, Whatever, du är en kommunistnolla

  Här finns sanningen

  Göran Hägg om Mussolini
  http://www.youtube.com/watch?v=lSNtMK2BJx0

  SvaraRadera
 18. Jo jag vet att du tidigare använt dig av citat skriva av Hägg på samma sätt som du igår använde dig av Wikipedia och att du även då ansåg att fascismen var undervärderad.

  Varför postar du inte dom i sin helhet?

  Du säger dessutom i dina senaste poster exakt samma sak som i det du skrev igår nämligen att om Mussolini inte lierat sig med Hitler så hade fascismen getts möjlighet att visa sitt samma värde.


  Jag är inte och har aldrig varit kommunist eller ens sosse.

  Sen behöver jag inte sno din signatur för att uttrycka vad du själv redan klart och tydligt sagt.

  SvaraRadera
 19. Micke vi vet att du är kommunist. Så håll käften nu, du gör bara bort dig. Vi vet att du är sinnesjuk och har skrivit falska meddelanden i mitt namn.

  SvaraRadera
 20. Ha ha ha...du har själv flera gånger försvarat dom inlägg där du använde Hägg för att uttrycka din hänförelse inför italiensk 30 tals fascism och fascism i allmänhet.

  Nu råkade du vara så packad att du inte klarade att ha impulskontroll utan brast ut i total hänförelse inför Mussolini vilket du OCKSÅ konfirmerar i ett inlägg på den här sidan.

  Sen är du så jävla patetisk att du försöker rädda situationen genom att påstå att jag skrivit dina skitinlägg.

  Återigen.Ingen behöver skriva inlägg åt dig för att få dig att framstå som fascist.

  Det gör och har du ALLTID gjort alldeles utmärkt själv.

  Jag pissar i ditt öra.

  SvaraRadera
 21. Detta är den Den riktige e/LD:

  Henrik! Det börjar balla ur riktigt ordentligt nu i ditt kommentarsfält.

  Jag vet inte hur det går till men någon kan tydligen använda samma signatur som jag på blogger.

  Jag skickar ett mail till dig också så du vet att detta är jag. Detta är den enda kommentaren jag skrivit i denna bloggpost.

  SvaraRadera
 22. Ha, det var tydligen inte svårare än så här att utge sig för att vara nån annan signatur på blogger.

  Nä, usch, nu måste jag byta tillbaka till e/LD.

  SvaraRadera
 23. Till signaturkidnapparen:

  Du ägnar alldeles för mycket tid till meningslös verksamhet (blir väl så när man inte har ett arbete för att man är omöjlig att anställa).

  Du begriper förmodligen inte heller att ALLA som läser Henriks blogg och dess kommentarer avslöjar ditt omogna och juvenila sätt att uttrycka dig i skrift.

  Din syntax och meningsbyggnad och kommatering och interpunktion är rent penibel och går inte att likna vid nåt annat än visuell nedskräpning. Du är inte i närheten av att ens likna mitt sätt att skriva och uttrycka mig. Det avslöjar dig.

  Men fortsätt du att utge dig för att vara min signatur, e/LD, jag bryr mig inte. På sikt kanske du lär dig att skriva.

  SvaraRadera
 24. Först och främst så är Micke signaturen med litet m, inte som i Micke där du har stort M, dessutom är inte användarsidan den samma. e/LD du verkar ha nyktrat till nu.

  SvaraRadera
 25. Detta är den riktige e/LD! inte den som skrev 11:38, Johnny jag vet att det är du som håller på att kapa mitt konto hela tiden, kan du lägga av, du förstör för mig. Du behöver inte försöka backa upp för mig, jag står för vad jag sagt om mussolini, men Micke vägrar förstå vad jag talar om. Fascismen var likt ett snällt litet lamm om man jämför med kommunismen.

  SvaraRadera
 26. Ha, ha! e/LD du är inte intelligent bara för att du kan säga en massa synonymer och använda dig av grammatiska regler från 1800 talet. Det kan vilken papegoja som helst klara av. Ditt kliniska fascist svin.

  antingen är du schizofren eller bara oseriös.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.