2012-03-26

Tyska Piratskutan seglar vidare


Med 7,4 procent av rösterna tog sig tyska piratpartiet i går in i delstatsparlamentet i Saarland.

Grattis!

Detta visar dels att tyska folket bryr sig om piratfrågorna. Och att det inte bara är i det avantgardistiska Berlin som (pp) lyckas etablera sig, utan även i mycket prudentliga delstater.

SR | Falkvinge | Viktualiebrodern | DN | SvD

7 kommentarer:

 1. Saarland brukar normalt beskrivas som ett av de mest konservativa fästena i Tyskland. Om vi får 7% redan där...?

  SvaraRadera
 2. Medgång i Tyskland. Motgång i Sverige. (Piratpartiet)


  Har skrivit ett blogginlägg. Halkat ner från första plats till fjärde plats på socialdemokraternas blogglista.

  SvaraRadera
 3. Mycket uppmuntrande.

  Håll grytan kokande, eller vad det heter...

  SvaraRadera
 4. @Johan Tjäder

  Allt vi egentligen behöver göra verkar vara att vänta ut de gamla partierna. Jag satt på riksdagens åhörarläktare under DLD-debatten. Det jag såg skrämde mig.

  Elin Lundgren från (S) resonerade på en i det närmaste infantil nivå. Inte nog med att det hon presenterade var i merpart rena faktafel - hon använde dessutom sagda faktafel för att bildligt slå sin motståndare i debatten med ett uttalat guilt-by-association-argument.

  Hon argumenterade som ett flashback-troll med usel koll på fakta - värst av allt när hon indignerat anförde infångandet av massmördaren i Toulouse som ett strålande exempel på datalagring (trots att karlen i fråga hade varit under uppsikt och riktad övervakning av franska Securité i åratal) där man kan säga att den riktade övervakning som redan skedde uppenbarligen INTE räckte och bruket av DLD helt saknade relevans.

  Likaså de övriga tillfällen där hon tyckte DLD skulle varit till nytta - och där även där man snabbt kunde konstatera att DLD inte hade hjälpt ett skvatt.

  Man borde rimligen kunna kräva att den som begär ordet för att försvara en lagstiftning hade åtminstonde en grundläggande koll vad den föreslagna lagen innebär!

  Sedan kom Johan Pehrson - som omständligt och lugnt förklarade att enda sättet man får ett liberalt samhälle är om man i effekt fråntager alla möjligheten att kunna göra fel. Orwell's "Frihet är Slaveri" i ny tappning. Honecker körde samma argument när han försvarade varför DDR's folk mådde bättre med STASI än utan...

  Ungdomspartierna vet det vår generation har glömt - att DLD är ekvivalenten av att tvinga varje medborgare i offentlighetens rum och även privat att stå ut med en statlig spårsändare och allmän åsiktsregistrering.

  Det är bara att vänta på att den nya generationen tröttnar och samfällt kastar ut den äldre. Ju förr desto bättre.

  SvaraRadera
 5. Och jag ser Minata för en gångs skull postat någonting mer värt än sitt gamla "guilt-by-association".

  Hans analys är inte helt fel ute - men den missar ett par saker.

  1) Ungdomspartierna lever i högre grad ute på nätet. Hela den yngre generationen nås mycket lättare där än i valstugan på stan. Det ligger de äldre partierna i fatet.

  2) Ser man till Centerns ungdomsparti i viss mån men även till liberala ungdomsförbundet och moderata ungdomsförbundet så är klyftan mellan dem och moderpartierna växande på ett sätt man inte kunde drömma om för fem år sedan.

  Mest talande är att när det gäller lagstiftningen om internet en ung vänster numera kan ställa sig på samma barrikad som en MUF'are utan att blodvite uppstår.

  Vi är tillbaka ett hundratal år i tiden, och står återigen på samma barrikader där ungdomen måste värja sin yttrandefrihet och rätt bruka det mest omfattande kommunikationsmediet utan att staten spionerar.

  Vi kan inte acceptera en paradigm där ekvivalenten av en vanlig pub avlyssnas vid varje bord bara för att person A kan tänkas ge "oönskad" information till person B.

  SvaraRadera
 6. 7,4 procent i Tyskland, bra jobbat. Vad är Piratpartiets siffra i Sverige?

  SvaraRadera
 7. Att det går så bra för de tyska kollegorna beror nog mest på att de har ett betydligt bredare program -- alltså fler "piratfrågor" att bry sig om -- än vad exempelvis det svenska piratpartiet har.

  När vi nu dessutom tydligen skall smalna av ett redan tidigare alldeles för smalt program, så lär ni nog inte ens nå upp i de tidigare 0,65%-en. :(

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.