2012-12-17

Om kulturpolitik...

10 kommentarer:

 1. Beror på vad man lägger i ordet "protect", t.ex. har bögars kultur behövt statens beskydd för att de skall våga komma ut ur garderoben.

  En bättre jämförelse är att om man måste betala frun för kyssarna är äktenskapet redan dött.

  Skattefinansierad kultur är i bästa fall museal verksamhet eller utbildning som förhoppningsvis gynnar levande kultur och i ett högskattesamhälle kan det vara konstgjord andning för kultur som skattetrycket håller på att mörda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast bögars publika kultur är ju snarast en reaktiv motkultur formad som antites till svenssonkulturen såsom den för tillfället råkar vara - och även som sådan i sig en minoritetskultur även bland de homosexuella (om än en som gör sig bra i gammelmedia), den stora majoriteten bögar och flator lever kulturellt sett utanför offentlighetens ljus och sunkar omkring i hemmet i slitna mysbyxor och käkar snabbmakaroner precis som alla andra vanliga löntagare.

   Radera
  2. Bögar har givetvis mer än en subkultur och det som media tycker är skojigast att rapportera är påfåglar på pride. Oavsett vilken kultur de visar offentligt behövs det tyvärr beskydd gentemot idioter som vill slå på dem.

   Jag har f.ö. fortfarande inte förstått varför folk bryr sig om att hata bögar och framförallt vad heterosexuella män har emot att slippa konkurrenter. Tycker man inte om dem är det bara att göra som med andra män, man låter bli att pussa på dem, men så enkelt är det uppenbarligen inte.

   Radera
  3. Mjah när James Bond som i 50 år varit en idol för heterosexuella män, nu plötsligt för att vara PK hade en homosexuell scen i senaste filmen var det hårdsmält för många.

   Radera
 2. Älskar sådana där citat som fångar pudelns kärna i en eller ett par enkla meningar. Här är en egen (inte min från början dock):

  När en företeelse (som t.ex kultur, min anmärkning) blir föremål för exakt statistik är den utvecklingsmässigt redan död.

  SvaraRadera
 3. Staten behöver nte skydda kultur, den kan väl bara gefan i att aktivt sabotera den?

  Lucia-tåg som lugnt och stilla avbrott och stund för eftertanke, kryddat i Domkyrkan med en Henrik Dorsin sketsch där han på sitt förvisso skolade men otillräckliga sätt ger to till något slags evanglium.

  Fattar inte vad dom hittar på nästa år för att skrämma bort tittare från det "de flesta" vill ha av en lucia-konsert?

  SvaraRadera
 4. Jag förstår inte det där. Det är väl ingen som står med vapen i hand och tvingar in folk i kulturaktiviteter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I extrema fall kan du nog få se vapen, om du vägrar vara med och finansierar den.

   Radera
  2. Den här bloggen har, sedan ditt pp-inträde, blivit ett Mekka av konspirationsteorier.
   Om ngns idé eller produkt behöver skydd mot vargarna är den synnerligen levande och efterfrågad. Vem behöver skydd för en idé/produkt som ingen vill ha?

   Lika vilda idéer och förklaringsmodeller brukar förekomma kring medborgarlön och liknande påhitt.

   /Johan

   Radera
 5. "If you need armed guards to keep your wife in your house your marriage is already dead..."

  Gud så dumt. Om läsaren är en kvinna då? Och målet med ett levande äktenskap är att kvinnan skall stanna i hemmet??

  Om någon formulerar om det där meddelandet blir det nog bra...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.