2013-02-18

EU och demokratin

"Vi i Piratpartiet vill att alla voteringar i Europaparlamentet skall vara "roll call votes". Det är ett demokratiskt anständighetskrav att medborgarna skall kunna ta reda på hur deras valda representanter har röstat i varje enskild votering."
Piratpartiets ledamot i Europaparlamentet, Christian Engström – i dagens SvD under rubriken Alla omröstningar måste bli öppna i EU »

3 kommentarer:

 1. En folkvald politiker skall ägna sig åt marginella egenintressen och inte sådant trams som att utveckla demokratin...

  ...för så står det skrivet i Västgötalagen, en fotnot i bibeln och på sidan 15 i Expressen!

  Demokratin klarar sig själv och behöver tamejfan inte regleras.

  SvaraRadera
 2. Webster Tarpley har ehlt rätt när han konstaterar att den styrande skaran är "unfit to rule". På något vis har man tappat all kontakt med verkligheten och återanvänder slitna och till stor del utnötta grepp för att rulla burkan ett varv till. Infrastruktur och stora investeringar och projekt.

  Men sedan tryter skaparkraften, om man kan kalla det skaparkraft att idissla samma sak som man gjort sedan 40-talet.

  Och när avståndet blir så stort blir retoriken bara grandios och helt bisarr. Annie Lööf är ett paradexempel. Vem ser inte genom den egenmäktiga agendan att rulla in nya väljare genom att kortsluta sedvänjor och bruk från alla världens länder med svensk tradition.

  Vore det inte på riktigt vore det riktigt komiskt. John Cleese hade inte klarat det bättre.....

  Och nu vill man dra det ett snäpp till, genom att inte berätta hur man röstar. Man främjar sina egna särintressen och önskar dölja detta på ett osmakligt sätt. Hela systemet måste tvättas med såpa i 90 grader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare sköljas i klorin och sen ett varv eller två i en autoklav så att inga gamla Schultz-bakterier överlever.

   Radera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.