2013-05-22

Ett par ord på vägen...

22 kommentarer:

 1. Libertarianer och konservtiva har samma förmånstagare men olika metoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. O marxister är som fårtickor. Metoden är känd.

   Radera
 2. Kommunismens fömånstagare var nomenklaturan. Det är allmänbildning att ha läst Animal Farm och 1984.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så även Homage to Catalonia.

   Radera
 3. Det är också allmänbildning att veta att Eric Arthur Blair var socialist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Demokratisk socialist, tom, vilket ligger närmare frihetliga socialister, t ex anarkister eller mutualister. Vilket är vad han i citatet utgick ifrån.

   I Sverige har frihetliga kommit att beteckna vänstern och libertarianer högern, vilket gör att de senare ofta antar att engelskans libertarian enbart handlar om dem.
   Fasiken vet vad Eric ansåg/skulle ansett om tokstollen Ayn Rands frihetlighet, dock...

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Det intressanta är att libertarianer som HAX förespråkar fri invandring av slödder som f.n. Föröder Stockhollms förorter.
  Detta på behagligt avstånd från Bryssel och Södermalm
  HAX's trovärdighet som den kan uppgattas genom hashdimmorna(förstärkta av öl) är 0

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ey, det stavas Stockholm.

   Radera
  2. Och stavningen "hasch" är väl också gängse.

   Radera
  3. snacka inte skit om hasch och öl din obildade barbar.

   Radera
 6. ?

  /Quantum Spin Liquid

  SvaraRadera
 7. Ska du inte kommentera invandrarupploppen snart HAX?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en passivitetsvarning där.

   Vi har idag statlig polis i Sverige. Det betyder att regeringen är ytterst ansvarig för fördelningen av polisresurser över landet, och inriktningen på det polisarbete som bedrivs.

   Bl.a. innebär det att polisen ägnar sig åt att jaga ungdomar som ägnar sig åt harmlös fildelning och kulturspridning i stället för att bygga relationer med dem som i någon mening hamnat i utanförskap. Det visar sig nu när polisen uppenbarligen saknar förmåga att resonera med de personer som just nu är ute och suddar på nätterna. Det är ett fattigdomsbevis att svensk polis numer litar på kravallutrustning än på vanliga hederliga mänskliga kontakter.

   Regeringens misslyckande bör väcka frågan om inte polisen ska återkommunaliseras. Det är rätt och rimligt att polisens resurser används främst till det som vanligt folk upplever som problem, nämligen vardagsbrottslighet och trygga gator och torg. Med en kommunal polis skulle ordningen prioriteras och närvaro skulle garanteras över hela landet på ett helt annat sätt. Polisens arbete skulle också på ett enklare sätt kunna integreras med kommunens sociala arbete i övrigt, vilket skulle leda till ett mer effektivt polisarbete.

   Så ett parti av pirater borde vara emot den pågående omorganisationen av polisarbete i en enda statlig myndighet och tvärtom verka för en kommunalisering av polisväsendet så att polisen kan börja ägna sig åt vanligt folks problem och inte sådant som nomenklaturan kan tycka är viktigt.

   Radera
 8. Orwells ord är intressanta, men ack så vilseledande. Ty det torde knappast finnas i sinnevärlden något som heter frihet från auktoriteter. Människan är ett flockdjur som är präglat att inordna sig i sociala hierarkier. Få vill leva som eremiter.

  Så den verkliga striden står inte mellan auktoritära och frihetliga, utan frågan är under vems auktoritet den fattiga syndiga människan ska leva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer cyniskt än så kan människans futila frihetssträvanden inte beskrivas i ètatisternas karga, inramade, regleringsfyllda ekorrhjul. Vet din plats, envisa pultron. Krök din rygg, betala ditt skålpund och håll käften.

   Radera
  2. Tack! Cyniskt hellre än aningslöst!

   Radera
  3. Aningslös?! Förstår att du tycker det. Det är förväntad retorik när petfingret träffat rätt nervändar. Har en stark känsla av du tycker att du själv är en av aningar (upp)fylld, samhällsdebattör som praktiserar alla teorier du lärt dig som försvarar existensen av de starka, anti-kapitalistiska och protektionistiska Centralstaternas härjningar i världen.

   Ditt argument mot detta är givetvis, precis som kommunisternas argument (att det ju inte var äkta kommunism), att det är ju inte så här det skall fungera men att det är det politiken som är till för att rätta till missförhållanden och det kan bara göras genom ÄNNU mer politiskt arbete, mer avtal, mer regleringar, mer förbud och ÄNNU MER skatter ... såna som du är outtröttliga, där ni seglar fram i de offentligt finansierade gräddfilerna med tyckar- och åsiktsmanuset duktigt inrepeterat. Lyckligtvis är såna som jag också outtröttliga.

   Radera
  4. Det är inte så många som arbetar tror att total diktatur under kapitalet och att demokrati där all makt köps och säljs är frihet så vi oroar oss inte för din för dina förmågor.

   Radera
 9. Extremt bra och viktig artikel om nätcensur. Exempel: EUs nya lagar om rätten att bli glömd gör att vem som helst kan beordra Facebook, Google etc. att ta bort negativ information andra har skrivit om dig, eller foton. Varför har HAX och Engström inte dundrat om detta?

  http://www.newrepublic.com/article/113045/free-speech-internet-silicon-valley-making-rules#

  SvaraRadera
  Svar
  1. Artikelns titel: The Delete Squad Google, Twitter, Facebook and the new global battle over the future of free speech

   Radera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.