2013-05-07

Moderat drogpolitik – får ej ifrågasättas

Vi lever i en tid då allt fler ifrågasätter kriget mot narkotikan. Länder som väljer en mer liberal drogpolitik finner att de får lättare att ge missbrukarna hjälp – och att man blir av med en hel del annan brottslighet på köpet.

Sverige är dock ett av de länder som, närmast fundamentalistiskt, håller fast vid en repressiv drogpolitik. Ibland är det som om frågan inte ens får diskuteras.

Men det rör sig i vissa partier. Till exempel är både (pp) och (v) för att innehav av droger för personligt bruk skall avkriminaliseras.

Men i betong- och batongpartierna håller man stenhårt fast vid dagens misslyckade politik.

Så när en medlem i Moderata Ungdomsförbundet i Halland skrev en motion till sitt partis länsförbundsstämma om att legalisera cannabis – då blev han sänd på kurs, för att få sina åsikter korrigerade. I de nya moderaterna har Partiet alltid rätt.

Länk »

18 kommentarer:

 1. Totalliberal07 maj, 2013 11:44

  "För att få sina åsikter korrigerade"? Jag tycker det är bra att båda sidor av en fråga belyses, och vem kan belysa knarkets baksidor bättre än de som själva suttit i knarkträsket? Eller har knark inga baksidor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vilken annan fråga kan man påminna sig att den som föreslår en policyförändring sänds på kurs för att bli tillrättavisad?

   Radera
  2. "I vilken annan fråga kan man påminna sig att den som föreslår en policyförändring sänds på kurs för att bli tillrättavisad?"

   Jag kan tänka mig flera...immigration- och integreringspolitiken, genusvansinnet? Någon som kan komma på något mer?

   Radera
  3. ""I vilken annan fråga kan man påminna sig att den som föreslår en policyförändring sänds på kurs för att bli tillrättavisad?"

   Jag kan tänka mig flera...immigration- och integreringspolitiken, genusvansinnet? Någon som kan komma på något mer?"

   Tillrättavisad vet jag inte om man kan kalla det, men om man ifrågasätter kriget mot terrorismen kommer det nog en drönarmissil genom fönstret...

   Radera
  4. Kommentar 14:38 var kanske lite urspårad, ursäkta.
   Är på skämtsamt humör, då kan det bli sådär om man som jag råkar ha morbid humor ;)

   Radera
 2. @Totalliberal

  Det är bara i Sverige man tror att "knark" beskriver en homogen mängs substanser som i sig är skiljt från det som råkar vara lagligt för tillfället. I andra länder skrattar man åt att vi på fullt allvar låter en heroinist berätta om sitt liv i en argumentation som handlar om cannabis.

  För varje svensk som väljer att minska sitt alkoholbruk till förmån för cannabis blir samhället något lite bättre.

  SvaraRadera
 3. För varje svensk som förstår att hjärnan inte behöver stimuleras med kemikalier blir samhället en aning bättre men eftersom vanföreställningen att kemikalier är en förusättning för att leva ett rikt liv är så djupt rotad komer det ta lång tid innan vi slipper höra litanior om hur bra det är att bedöva sig istället för att öppna ögonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen när blev cannabis en kemikal? Folk kan verkligen inte ett skit men sitter och yttrar sig ändå! Den växer i naturen, du skapar inte den i något labb...........

   Radera
  2. Allt som växer i naturen kan beskrivas som kemikalier, precis som allt som rör sig i din hjärna i ditt mest "naturliga" tillstånd.

   Kemi är liksom inte magi. Kemi är bara ett språk för att beskriva vad som händer runt oss och i oss.

   För varje svensk som förstår detta blir samhället en aning bättre.

   Radera


  3. Ingen av dom två som är okunniga om att allt vi äter dricer eller injicerar består av kemiska ämnen är intresserde av att diskutera varför deras egen hjärnkapacitet inte räcker för att roa dom och det kan man ju förstå.

   Radera
  4. Ibland räcker inte ens hela världens samlade hjärnkapacitet för att kunna förstå Mickes mystiska mumlanden till kommentarer...

   Vad försöker du säga?


   Visste du förresten att din hjärna (tallkottkörteln) utsöndrar den illegala (kemiska) substansen DMT när du föds, varje natt när du drömmer och när du dör?

   Frågor på det Micke?

   Radera
  5. Lyssna nu på Micke för om någon så vet han hur det är att gå på droger, dock verkar han bara snedtända hela tiden.

   Radera
 4. Förräderley07 maj, 2013 18:44

  Förbjud kemikalier!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Börja med diväte monoxid!!!!
   www.dhmo.org

   Radera
  2. Haha,
   Nu börjar det likna nåt.

   Radera
 5. Kurs hos KRIS dessutom, drogtalibaner på samma nivå som Föräldraföreningen mot narkotika.

  Länktips: Alla Björn Johnsons artiklar om droger och KRIS http://stardustsblogg.blogspot.se/search/label/KRIS

  SvaraRadera
 6. Rationalitetspartiet07 maj, 2013 22:17

  Och ingen ser likheterna med DDR? Sverige är ett land där NyRepression och NyTotalitarism är den nya statsbärande ideologin. Ett land på väg bort från det västerländska öppna samhället. Det som bara för 20 år sedan var en självklarhet (öppen samhällsdebatt och yttrandefrihet) är idag något superkontroversiellt. Att våga ifrågasätta radikalfeminism, sexköpslagen, knarkpolitiken, invandringspolitiken, islam eller någon av de andra heliga korna leder omedelbart till hysteriska fördömande av etablissemanget och dess åsiktspoliser och vakthundar i media.

  Media har blivit maktens lakejer, att en journalist skulle tänka sig att rapportera om fakta som utmanar någon av dessa heliga kor är idag otänkbart. Den som vågar blir omedelbart kölhalad och tvingad till förnedrande pudlar och återtaganden (som jesuiterna behandlade kättare.)

  Det är helt groteskt hur exemelvis lokala politiker som vågar ha en egen åsikt tvingas till pudlar, ursäkter, återtaganden, osv. Och det värsta av allt är nationalkaraktären feghet som gör att aldrig vågar stå på sig.

  Åsiktsförtrycket i Sverige är nästan äckligt kvävande. Jämför med vilket annat västland som helst för att få perspektiv på hur extremt Sverige blivit på bara några år.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.