2013-08-29

Att demonstrera mot Obama

Onsdag den 4 september kommer USA:s president att besöka Sverige. För att bryta av lite mot den underdåniga stämningen ordnas en demonstration.

Om jag vore i Sverige, då skulle jag ha gått med i demonstrationståget - trots att arrangemanget har rätt mycket bokstavsvänster över sig.

Vi måste demonstrera mot USA:s övervakningsgysteri. Vi måste demonstrera mot hur USA monterar ner rättsstaten och de medborgerliga fri- och rättigheterna i namn av kriget mot terrorismen.

(Man kan tycka att det borde räcka. Men tyvärr har arrangörerna kastat in ett nej till svenskt Nato-medlemskap också - vilket inte riktigt har med saken att göra. Men jag skulle kunna tänka mig att bortse från det - och demonstrera rörande de saker jag tycker är viktiga.)

Piratpartiet och Ung Pirat deltar i demonstrationen - och går man med i deras sektion, då kan man känna sig rimligt säker på att bara gå under paroller som rör kärnfrågorna ovan.

Samling på Medborgarplatsen i Stockholm på onsdag 4 september kl 17 och (lite beroende på vad polisen tillåter) demonstrationståg till Mynttorget.

(Om man vill ha lite större politisk bredd på demonstrationen, då står mitt erbjudande kvar om att flyga upp och tala med min Frihetsfronts-hatt på mig. Och man kan inte utesluta att arrangörerna även skulle kunna få med sig till exempel CUF. Men det är upp till dem.)

Uppdatering 1: Fria liberala krafter har också en plan på en demonstration den 4 september, för den som känner sig mer bekväm med det. Än så länge är det ett Facebook-projekt, men det blir säkert bra det också. Följ planerna här.

Uppdatering 2: Den liberala demonstrationen kommer att hållas på Dag Hammarskjölds väg 14, Diplomatstaden, Stockholm kl 17 onsdag den 4 september.

Uppdatering 3: En Youtube-film om onsdagens demonstration, från Piratpartiet...


24 kommentarer:

 1. Jag har slutat räkna antalet demonstrationer som jag avstått från att delta i - efter att de utlysts som att vara för/emot X och sedan visat sig innehålla banderoller om att krossa kapitalismen etc.

  SvaraRadera
 2. En annan röst, som jag också respekterar:
  http://jrl5.blogspot.be/2013/08/piratpartiet-bor-ej-demonstrera-med.html

  SvaraRadera
 3. Kanske kan vara av intresse att jag och Gustav Nipe lade just upp en inbjudan till denna demonstration på denna adress: http://www.youtube.com/watch?v=1z2P0QSqf_s

  Ingen förväntar sig att en demonstration innebär att alla som deltar tycker lika om allting, så funkar det helt enkelt inte. Man behöver inte ens ställa upp på alla parollerna för en demonstration för att delta.

  Jag som är medlem i Piratpartiet kommer absolut att gå på denna demonstration, just för att en demonstration är även ett utmärkt tillfälle att lyssna på talare som framför åsikter man inte delar. Det är en rätt bra grej i en demokrati.

  SvaraRadera
 4. Vi hade en demo mot ipred i Kalmar 2009 där alla utom CuF o Luf från ungdomsförbunden deltog. Alla höll brinnande tal och meningsskiljaktigheterna mellan Muf till V lades åt sidan. PP lyckades samla flest deltagare vilket gjorde att vi syntes mer. Det kom över 200 deltagare och alla förbunden var nöjda efteråt.
  Ska vi få fram vår protest synligt så behövs samarbete åt alla håll.
  Min erfarenhet är att vi inte skadades då och inte skadas nu heller. Splittring gynnar bara makten som ju vill att debatten skall tystna.
  http://www.youtube.com/watch?v=DrKnVWKnzQs
  / Mikke i Kalmar

  SvaraRadera
 5. Saken är den att besöket av USA:s president drar med sig i princip alla organisationer som har något att säga om politik, i vilket led som helst.

  Eftersom det handlar om att ta utrymmet i den offentliga debatten, så är det absolut nödvändigt för oss att vara där som Piratparti. Det är det som skapar opinion och i slutändan samhället.

  Vi måste placera våra frågor i centrum av samhällsdebatten och inte på någon smågata i förorten - bara för att vi inte vill prata om de andras frågor. Vi måste göra integritet, övervakning till centrala frågor och ta den platsen de förtjänar.

  Struntar vi i att ta det utrymmet, så kommer någon annan att fylla det med annat. Finns vi inte där, fylls det med hat, våld och främlingsfientlighet i stället och det kan vi inte heller acceptera!

  Det lilla Piratpartiet tar alltså på sig ett enormt samhällsansvar på demonstrationen den 4:e september. Ett klart bevis på att partiet är moget för att vara med och regera på allvar. Det kommer väljarna se också.

  SvaraRadera
 6. Jag kommer inte att gå på den där demonstrationen av ett flertal anledningar:
  Jag uppskattar inte på något sätt meddemonstranternas åsikter, paroller eller trackrecord.
  Jag är uppenbart orolig för min personliga säkerhet om stenkastarvänstern dyker upp där.
  Jag är grymt besviken på Troberg som jag anser inte lägre agerar utefter partiets grundläggande principer utan mer eller mindre driver sin egen agenda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jerker, jag tror att du kommer känna dig säker under demonstrationen. Inga stenkastargrupper är välkomna och vi har god kontakt med polisen. :)

   Radera
 7. Är "stenkastarvänstern" för Obama? Eller bara mot demonstrationen?

  SvaraRadera
 8. The more rallies, the merrier.

  Något för alla.

  Det blir säkert fint, det här.

  SvaraRadera
 9. Självklart ska man demonstrera mot Obama tillsammans med stalinister, proislamister och nazister.

  SvaraRadera
 10. Minns när det hölls demonstration mot USA:s invasion av Afghanistan och det var sovjetiska flaggor med i tåget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ironiernas ironi, var svenska Afghanistan-kommittén med?

   Radera
  2. Svenska Afghanistan-kommittén var dom enda som engagerade sig mot Sovjets totala förstörelse av Afghanistan.
   Både vänstern och högerns sov sig genom evenemanget precis som dom sover sig igenom Rysslands och Irans proxykrig i Syrien.

   Radera
  3. För en gångs skull kan man vara helt enig med Micke.

   Radera
  4. "För en gångs skull kan man vara helt enig med Micke."

   Jo, men man får komma ihåg att även en blind hen kan hitta ett korn emellanåt.

   Radera


  5. Hitman pratar med sig själv igen.

   Radera
 11. Vi libertarianer måste helt enkelt göra gemensam sak med kommunister och demonstrera mot presidenten i det kapitalistiska USA.
  Det är en tvingande nödvändighet för varje libertarian.
  En sådan samverkan kallas folkfront eller miniplattform..

  SvaraRadera
 12. Frihetsvänner ska demonstrera TILLSAMMANS med kommunister! Man tror knappt det är sant! Ordna ett eget tåg för i helvete, annars stanna hemma!

  SvaraRadera
 13. Spelar ingen roll om libertarianer ordnar egen demonstration. Åsiktsgemenskapen med kommunisterna finns ändå kvar.
  Äkta libertarianer: Vägra demonstrera mot USA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hitman är ju både faacist och libertarian och rimligen kan han få in demontstration FÖR Usas avlyssning i den kalkylen.

   Radera
 14. Alla borde samlas kring Edward Snowden.

  Det är därför Obama är här istället för Ryssland, iaf. enligt den officiella versionen. Gör man demonstrationen på rätt sätt och tillräckligt många kommer så har det möjlighet att nå ut i världsmedia. Alla grundförutsättningarna finns.

  Att protestera mot svenskt NATO-medlemskap är idioti. Det kan man ta vilken annan dag som helst. Inte ens Syrien är värt att ta upp.

  Vi behöver fokusera på Snowden och den skit NSA håller på med. Frågan är aktuell, och hur vi och resten av världen nu agerar kommer avgöra vår framtid.

  Vill vi vill leva i ett 1984 eller inte.

  SvaraRadera
 15. Den senste artikeln i Washington Post klargör varför Cecilia Malmströms ville flytta ansvaret för cybersecurity inom EU. Det är händelsevis vad NSA kallar den del av verksamheten som sysslar med avlysning som inte motiveras av terrorism. The NSA designs most of its own implants, but it devoted $25.1 million this year to “additional covert purchases of software vulnerabilities” from private malware vendors, a growing gray-market industry based largely in Europe.

  SvaraRadera
 16. Man häpnar över vissas idioti. Det framgick klart och tydligt på nyheterna att en massa olika organisationer demonstrerade mot Obama, och att dessa gjorde det med skilda motiv. Piratpartiet hade sin egen sektion och kopplas givetvis inte ihop med andra medverkande organisationers åsikter.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.