2013-08-28

Men, ser det inte väldigt illa ut..?

Jaha, det kunde man ju ha anat...

Piratpartiets polisanmälan mot IT-minister Anna-Karin Hatt (c) kommer att avskrivas. »

Anmälan gällde att ministern "postat upphovsrättsskyddade bilder på nätet via sitt Instagramkonto". »

I en debattartikel i Aftonbladet frågade sig Piratpartiets rättspolitiske talesman Torbjörn Wester "När it-ministern regelmässigt bryter mot lagen på nätet borde det ringa en väckarklocka någonstans. Är det ministern eller lagen det är fel på?" »

Han fortsatte "Naturligtvis har it-ministern inget att frukta från min polisanmälan. För det är nämligen skillnad på folk och folk. Den särskilda polisenhet som inrättats för att jaga upphovsrättsbrottslingar på nätet, kommer knappast att agera mot en minister. Inte heller kommer de två specialåklagare som justitieministern gett i uppdrag att jaga fildelande ungdomar, att göra något åt it-ministerns brottslighet. Det är bara "vanliga" svenskar som riskerar att dömas till höga böter och skadestånd för det som ministern ägnar sig åt."

Och precis så blev det. Tänka sig.

Chefsåklagare Håkan Roswall anser det inte är "påkallat från allmän synpunkt" att driva frågan vidare.

Japp! Den Håkan Roswall. Samme kille som drev åtalet mot The Pirate Bay – på order av regeringen, efter att den utsatts för amerikanska påtryckningar.

Cirkulera! Här finns inget att se...

13 kommentarer:

 1. Jag vill inte bo i det här landet längre, men vart kan man ta vägen.. suck

  SvaraRadera
 2. Jag har inget förtroende för svenskt rättsväsende..

  SvaraRadera
  Svar
  1. rättsväsende? du är för snäll. Indiceklubben sammanträder och leker slå klubban i bordet, skulle jag kalla det.

   Radera
 3. Och det går inte att begära en omprövning av beslutet att inte väcka åtal och/eller JO-anmäla Roswall för tjänstefel?

  SvaraRadera
 4. Kermit pratar, men det är en ny hand uppkörd i honom den här gången.
  Roswall har en lysande karriär framför sig, så flexibel som han är.

  SvaraRadera
 5. Ja, det avskrivs och förmodligen tycker både Åklagarna och även vanligt folk att det mest var en tramsig anmälan. Men problemet är ju att det brott man nu lägger ner utredningen av, faktiskt är ett brott som ställer till det för många vanliga medborgare. Exempelvis Genusfotografen fick känna av denna avsaknad av citaträtt, då var det ingen som lade ner något eller tyckte det var tramsigt.

  Och måste det verkligen vara den som utsätts för ett brott som måste anmäla det? Kan man styrka att brottet begåtts utan denna persons inblandning spelar det väl ingen roll. Ett brott är ett brott, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa djur är mer jämlika än andra...

   Radera
  2. Den där texten under en bild av Hatt kan faktiskt bli en riktigt bra valaffisch... Både upphovsrätt och rättsröta i en smäll.

   Radera
  3. Fortsätt gärna och låtsas som att det inte är någon skillnad mellan The Piratebay och det som Hatt har gjort så är det ingen utanför Piratpartiet som kommer att ta er på allvar.

   Keep up the good work!

   Radera
  4. Så att stå och peka ut var folk kan få tag i saker är alltså samma sak som att själv gå och ta saker, nä du Anonym 13:39 du har inte alla hästar hemma!

   Radera
  5. "Fortsätt gärna och låtsas som att det inte är någon skillnad mellan The Piratebay och det som Hatt har gjort så är det ingen utanför Piratpartiet som kommer att ta er på allvar."

   Saken är den att exakt det en minister gör har "vanliga svensson" gjort och därefter fått sitta med rätt sträng straffpåföljd.

   Håkan Roswall, vår egen lilla upphovsrättsåklagare har inte bara varit ute efter TPB om det var det du trodde.

   Men du tycker att en lag skall gälla för folket och en annan för högre klass av medborgare?

   Radera
 6. Man kanske kan skapa prejudicerande domar genom att alltid anmäla en politiker när det kommer nya toklagar ingen kan följa? :)

  SvaraRadera
 7. Vilka bilder la Hatt upp på sitt instagramkonto.
  Ponera att jag lägger upp samma bilder på min blogg,
  vad händer då.
  Anta att fler/många gör samma sak, vad händer då.

  Ska vi prova.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.