2013-09-09

Favorit i repris


Ett meddelande till (m), på förekommen anledning:
"Vet ni om att USA idag har möjlighet - och det kommer alltså andra länder att ha i morgon - att med hjälp av datorer bevaka all telefoni, all telegraf- och datakommunikations trafik över Atlanten. Datorerna är programmerade så att de fortlöpande kan leta igenom det ofantliga informationsmaterialet och söka fram vissa slags samtal och vissa slags informationer, som redan registrerats med datans ofelbara effektivitet.  
Visst kan sådan verksamhet vara legitim. Man kan spåra utländsk underrättelseverksamhet, förhindra sabotage eller komma åt narkotikalangare eller andra som försöker kasta grus i ett allt känsligare samhällsmaskineri. Men den kan också missbrukas. Och läggs kontroll till kontroll, registrering till registrering, blir vi själva så småningom slavar under kontrollsystem, fångar i ett genomreglerat samhälle, där den enskildes möjligheter att hävda sig gentemot den allt starkare överheten blir allt mindre."
Gösta Bohman, moderat partiledare, 1975

1 kommentar:

  1. F Reinfäll: Bohman? Vem är det? Gösta? Moderater eller socialistdemokrater? Spelar det nån egentlig roll? Den verkliga faran är de röda som kommer klädda i grönt.

    Gissar att Reinfällen inte kommer ihåg GB:s monismaniental i riksdagen som riktades till Sträng.

    Idag är det ett etablissemang vi har att våndas över istället. Ett resursförstörande, högmodigt etablissemang som fullständigt tappat fotfästet i verkligheten och greppet om det mandat som gör att de sitter där de sitter ... och håvar in sina dusörer på livstid.

    Tuuää!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.