2013-09-03

Onsdag: Demonstrera mot Obama!


morgon, onsdag den 4 september, kommer USA:s president Barack Obama till Sverige. Vilket är ett utmärkt tillfälle att demonstrera mot USA:s övervakning av våra liv på internet.

Ett 50-tal organisationer har sökt demonstrationstillstånd. Här är två av demonstrationerna...

4 septembernätverket – som rymmer en rad organisationer inklusive Piratpartiet – demonstrerar på Medborgarplatsen kl 17 (med eventuellt demonstrationsråg till Mynttorget).

Ett antal fria liberaler demonstrerar vid engelska kyrkan, granne med USA:s ambassad på Dag Hammarskjölds väg 14, Diplomatstaden, Stockholm kl 17.

Något för alla. Ut och demonstrera!

8 kommentarer:

 1. En liten fundering kring detta med Obama som ju är USA:s överbefälhavare.

  USA säger sig vara i krig mot Al-Qaida, det är därför man har laglig rätt att utföra drönar-attacker runt hela världen.

  Då kan det väl knappast vara olagligt för någon i Al-Qaida att försöka döda Obama?
  Eller det terrorism om ena sidan i detta krig anfaller militära mål och lagligt åt andra hållet?

  SvaraRadera
 2. Rationalitetspartiet04 september, 2013 10:28

  Har PP satt sig i knät på extremvänstern? Gudmundson på SvD hade en kritisk ledarartikel om att PP demonsterar i ett tåg där övriga deltagare bara är extremvänster.

  Dessutom: Hur vore det om PP försvarade yttrandefriheten och kritiserade USAs storföretag konsekvent när dessa stoppar betalningarssystemen, och inte bara när det gäller nätbutiker som säljer sexleksaker.

  Paypal har idag stoppat betalningarna och konfiskerat innestående medel för
  den invandringskritiska nyhetsbloggen Avpixlat efter en massiv kampanj av falska anmälningar från extremvänstern.

  http://avpixlat.info/2013/09/04/nytt-antidemokratiskt-angrepp-mot-avpixlat-nu-ekonomiskt/

  För att ännu en gång citera vänsterdebattören Noam Chomsky: "If we don't believe in freedom of expression for people we despise, we don't believe in it at all."

  PP borde kritisera Paypal för detta, men jag misstänker att Anna Troberg och Nipe är smygextremvänster så det lär inte bli av.

  SvaraRadera
 3. Skäms alla piratpartister som demonstrerar tillsammans med extremvänstern.

  SvaraRadera
 4. http://www.annatroberg.se/2013/09/04/politiskt-revirpinkande-ar-en-trottsam-historia/

  SvaraRadera
 5. En total härdsmälta, både moraliskt och intellektuell att PP tar detta steg och samarbetar öppet med rörelser som över tiden både genom agerande och utsagor har visat ett öppet förakt för liberal demokrati och individuella negativa rättigheter. Att nu HAX så öppet uppmanar till deltagande i demonstrationen leder ju till frågan om hur han kan rimligen motivera ett sådant ställningstagande ställt till hans över tiden uttalade stöd libertarianska värderingar.

  SvaraRadera
 6. Man häpnar över vissas idioti. Det framgick klart och tydligt på nyheterna att en massa olika organisationer demonstrerade mot Obama, och att dessa gjorde det med skilda motiv. Piratpartiet hade sin egen sektion och kopplas givetvis inte ihop med andra medverkande organisationers åsikter.

  SvaraRadera
 7. Piratpartiet hade sin egen sektion inom extremvänstern. Och gick förstås att tydligt urskilja. Tillåt mig att småle :)

  SvaraRadera
 8. Likafullt gick PP med extremvänstern. Hur många meter det var emellan er och vänsterextremisterna är oväsentligt. Det fanns alternativa demonstrationsarrangemang.

  Dessutom, det är inte PP som bestämmer vilket intryck jag ska få av partiets beteende - det bestämmer jag själv - inte ens om jag blir kallad för idiot.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.