2013-10-19

Jag älskar NSA!

Eller, jag skulle älska NSA om det vore som i fallstudierna i denna dokumentär- / propagandafilm. Jävlas med nazister. Döda japaner. Jaga spioner (även om resultaten inte alltid har varit klockrena). Hålla ett öga på ryssen. Hålla koll på terrornätverk. Kanske till och med en smula politiskt spioneri mot fransmännen.

Men nu är det ju inte så. Vi har fått NSA i våra Facebookflöden, googlingar och privata SMS. (Och möjligen även i våra bankaffärer, förefaller det.) Då känns de där blinkande superdatorerna inte så betryggande längre.


[Länk»]

12 kommentarer:

 1. Notera för övrigt alla viktiga fallstudier från WW2. NSA:s föregångare grundandes 1949...

  SvaraRadera
 2. Den som gullar med antidemokratiska krafter, lagrar ner olagligt och fildelar får ta konsekvenserna i form av övervakning. Svårare än så är det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi som inte gör det blir också övervakade. Allt sparas, kanske för att klämma åt dig för något du gör senare i livet av helt andra orsaker...

   Radera
 3. Det korta svaret: Detta drabbar inte människor selektivt, utan alla.

  SvaraRadera
 4. Konsekvenserna av övervakningen drabbar enbart lagbrytare på internet och personer med kontakter med terrorister. Övriga märker ingenting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var därför NSA övervakade EU-kommisionen då eller? De kan iofs misstänkas för kriminella handlingar men det är väl inte riktigt det du syftar på?

   Radera
  2. Ja tror verkligen göteborgsfamiljerna håller med dig... Eller inte ditt jädra troll.

   Radera
  3. Du menar att en helt oskyldig familj i göteborg INTE vaknade av att maskerade män slog in deras dörr och riktade automatvapen mot deras yrvakna barn?

   Du menar att två asylsökande egyptier INTE utvisades på vad som sedan visade sig vara ett av USA's slentrianmässiga "hoppsan"?

   Du menar att tusentals personer som visat sig vara helt oskyldiga sattes på "no-fly" listor tack vare att de fastnade i övervakningen på grund av vad tredje part haft för sig helt orelaterat?

   Konsekvenserna av massövervakning, enligt experterna på reéll övervakning, drabbar ALLA oskyldiga, förr eller senare.

   Kul att se dig igen, herr Nejtillpirater. Ute och luftar dina unkna åsikter under falsk flagg igen, ser jag.

   Radera
 5. Jo, och en random underleverantör kutade iväg med informationen. Vad hände om han sålde den till någon? Eller om man googlar tryckkokare och ryggsäck och får dörren söndertrasad av en insatsstyrka? Att skriva som Anonym gjorde kräver att man är totalt ovetande.

  SvaraRadera
 6. "Den som gullar med antidemokratiska krafter, lagrar ner olagligt och fildelar får ta konsekvenserna i form av övervakning. Svårare än så är det inte."

  Ditt påstående är en paradox, då NSA/FRA i sig är anti-demokratiska krafter.

  Terrorism i sig kan svårligen sägas vara en direkt anti-demokratisk kraft då den sk "anti-demokrati" som terrorister kan "skapa" aldrig är något som terroristerna själva behöver uppehålla. "Anti-demokrati" är slutsteget i demokratins självförstörelse.

  SvaraRadera
 7. Snälla människor, som har verksamhet för barn också: http://www.nsa.gov/kids/index.htm

  Gah!

  SvaraRadera
 8. Anonym, Det behöver inte bli insatsstyrkan. Om du skriver något som NSA tycker verkar misstänkt kan du plötsligt finna dig på en flygförbudslista utan möjlighet att få reda på varför eller att överklaga. Riktigt obehagligt blir det om några på NSA börja utpressa politiker, vilket de har god möjlighet att göra. Den som försöker skära ned deras budget riskerar att få höra att hans otrohetsaffär sommaren innan då kan råka bli offentlig. Allt "i nationens intresse".

  För den som vill ha proportioner så har NSA större budget än hela Irans militär, och den verkar somliga livrädda för.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.