2013-12-11

Piratpartiet om FRA och XKeyscore: Sverige måste förklara sig för Europa

Pressmeddelande från Piratpartiet...
Avlyssningsskandalen: Sverige måste förklara sig för Europa 
-Vi har kommit till en punkt där andra EU-länder börjar undra på vems sida Sverige och Storbritannien står, vad gäller den övervakningsskandal som nu rullas upp. Därför bör regeringen ta tillfället i akt och besöka Europaparlamentets utfrågningar om massövervakningen, för att räta ut frågetecknen. Detta säger Christian Engström, som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet. 
Så sent som i dag väcktes nya frågor, om FRA:s verksamhet och dess tillgång till amerikanska NSA:s XKeyscore-databas. Hur mycket vet regeringen? Vilket är syftet? Hur hanterar Sverige amerikanska data om EU-medborgare? 
-Först blockerade den svenska och den brittiska regeringen EU:s samtal med USA om massövervakningen. Sedan framkom att FRA är en nyckelpartner till den amerikanska spionorganisationen NSA. Och nu visar det sig att FRA har tillgång till en NSA-databas som med säkerhet innehåller känslig information om europeiska företag, politiker och medborgare. Det är klart att andra EU-länder vill veta vad det är som pågår, säger Christian Engström (pp). 
-Här finns ett mönster som går igen när det gäller EU:s persondataskydd. Även i den frågan driver den svenska regeringen en linje som krockar med medborgarnas rätt till privatliv och makt över sin personliga information, säger Amelia Andersdotter som också är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet. 
-Svenska FRA har redan en gång avböjt att medverka vid Europaparlamentets utfrågningar om massövervakningen. I dag förstår vi bättre varför. Men alla frågetecken finns kvar. Därför går bollen nu över till dem som har det politiska ansvaret för den svenska övervakningen, det vill säga till regeringen. Det är dess trovärdighet som nu står på spel, avslutar Christian Engström (pp).

5 kommentarer:

 1. samtidigt som vänster-terroristerna A-FA har skapat (som "research gruppen""en databas med mängder med information om svenskarna åsikter och förehavanden. Allt från fängelsedomar, skatteskulder, kontakt med myndigheter etc registreras. Det info de inte får ut via offentlighetsprincipen, får de fram genom att hacka sig in i olika företags databaser.
  Värsta sortens STASI/KGB arkiv i digital sökbar form.
  och ingen jäkel bryr sig..... just nu hängs SD sympatisörer ut i media, men vänta tills de börja hänga ut alla som inte passar in i den socialistiska PK-fåran..... total åsiktskontroll och minsta avvikelse, så blir det första sida på expressen. Sverige är på väg avskaffa demokratin och införa nordkoreansk diktatur.... Efter SD blir det väl jakt på konservativa, liberaler etc tills alla är goda kommunister och anger sina grannar för minsta avvikande röst.... Expressen/Expo/A-FA leder jakten..........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte så jädra dum och använd samma epost konto för ditt disqus som för vanlig konversation då.

   Radera
  2. *Fniss!*

   Hen glömde också att angiveri inte behövs längre, staten vet redan allt den behöver veta för att godtyckligt kasta vem som helst i fängelse...

   Radera
  3. Anonym 22.02:

   Robert Aschbergs eget SA, Reaserch-gruppen (f.d. AFA medlemmar) hittar nog runt det med. De får väl snart tillgång till FRA-shoppen....

   Radera
 2. Men får Volvo, Saab och Ericsson i alla fall insiderinformation som FRA snappat upp från deras konkurrenters kommunikation?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.