2014-04-23

Beatrice Ask tänker högt om "internetkörkort"


Man kanske skulle ha något slags "nätkörkort" för internet och för att köpa teknik... Att man får göra något slags test, ungefär som för att få använda kniv i scouterna...

Publiken applåderar entusiastiskt och justitieminister Beatrice Ask (M) säger att men det är ju bara en tanke...

Scenen utspelades på ett seminarium under de nya Moderaternas Sverigedagar i Göteborg, för några veckor sedan. Jag har två oberoende källor.

Man kommer osökt att tänka på förra gången Ask tänkte högt – om att sända ut gredelina kuvert som skamstraff till människor som är misstänkta för sexköp.

Justitieminister Beatrice Ask (M) har tappat all markkontakt. Mer övervakning, hårdare straff, mindre rättssäkerhet – och nu... "internetkörkort".

29 kommentarer:

 1. Finns det något förslag till prov som vi kan be fru Ask att göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drogtest. Gäller alla politiker.

   Radera
  2. Vilka droger borde de testa?

   Radera
  3. Om man vill hålla på med droger får man det, sålänge man inte förstör för någon annan och inte gör det "störigt"

   Men sen finns där ju folk som inte tycker om människor som sitter på en park bänk och röker lite weed...

   Radera
  4. Får man det verkligen? I Sverige? Nej, absolut inte. I Sverige får du straff om det kan bevisas att du någon gång HAR tagit en olaglig drog. Sjukt med så är det i Sverige.

   Radera
  5. "Finns det något förslag till prov som vi kan be fru Ask att göra?"

   Någon form av prov där man undersöker hennes lämplighet som högsta politiska instans gällande lagskrivning?

   Det mest skrämmande är att virrpannan inte ens inser att hon just som justitieminister fört på tal att villkora yttrandefriheten till en statligt utfärdad LICENS.

   Radera
 2. Man kan tänka sig ett test för att bli justitieminister. Man kan tänka sig någon fiffig titel på testet i stil med juris kandidatexamen eller dylikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hårfrisörska

   Radera
  2. "Eller hårfrisörska"

   Hon hade väl mig veterligen redan dabbat sig på den punkten?

   Radera
 3. Hon vill väl inte vara sämre än Maj-Britt Theorin.

  SvaraRadera
 4. Jamen, det går ju så bra för oss svenskar i alla andra tester, så släng på några till:-)

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Rationalitetspartiet23 april, 2014 21:55

  Som vanligt kommer inga svenska regim-media att göra sitt jobb och rapportera om detta. Granskande journalism av makthavarna och personligt ansvarsutrkävande är ju sååå osvenskt och en faktabaserad samhällsdebatt är ju såååå 1900-tal.

  Inte ens sossarnas överbetalda kampanjgeneraler fattar att det här öppet mål på regeringen. Bättre att lägga pengarna på att hyra in något "PR-geni" från USA som kan ge Powerpoint-råd utan att behöva göra något grovjobb.

  Det är ju bara rättshaveriker och näthatare som rotar runt i webbens pissrännor, som den här bloggen.

  Bättre att vara självförhärligande godhetsapostel och hoppas på en inbjudan till Regeringens presslunch, eller kanske den lediga vd-posten för Sveriges Radio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, finns det inget klipp på nätet så går det inte att angripa det. Då säger hon bara att de som lyssnat missförstått.

   Beatrice Ask måste bort helt enkelt.

   Radera
 7. Kan inte alla dinosaurie-politiker bara dö ut?!

  Hur fan kan man vara politiker och stå o surra om såna här grejer som man inte vet ett skit om?!? Och Justitieminister är människan på köpet... nu måste alla dessa ruttna ägg knäckas, det här går inte. Det blir PP till EU-valet. Avgjort!

  SvaraRadera
 8. Varför öppna pandoras låda med att utnyttja Ask:s korkade uttalanden. Då måste man ju rensa bland de egna leden med korkskallar, det blir ju inte så mycket folk kvar då som kan lura röstboskapen och doppa slevarna i köttgrytorna...eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Räcker väl med att rensa bland kandidaterna till Justitieministerposten/liknande positioner? Nu ska vi inte tricksa till det i trosorna.

   Röstboskap importeras numera, den inhemska har börjat rymma från fållorna och rösta på fel partier..

   Radera
 9. Jag är mest nyfiken på vad det är för människor som är kvar i nya moderaterna. Det är ju en helt annan ideologi nu än vad det var för 8 år sedan, och allt som de tidigare kritiserade vänsterblocket för lever de ju själva upp till nu. Det kan ju inte rimligtvis finnas någon människa som stödde dem för 8 år sedan som fortfarande idag stöder dem. Jag tror inte jag har sett någon människa som försvarar dem längre. Så vad jag undrar över är vad det är för folk som fortfarande går på deras möten och som tillhör deras parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, de erbjuder ju en halv procentenhet lägre skatt.. det är stor skillnad mot vänstern det!

   Radera
  2. "En del människor byter parti för sin övertygelse skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull" -Winston Churchill

   Radera
  3. Churchills ordstäv fungerade inte så bra för Reinfeldt...

   Radera
  4. OK, kanske skall patcha det citatet för att inkuldera fenomenet Reinfeldt:

   ".. och en del människor byter sitt partis övertygelse, för sin egen skull."

   Radera
  5. "och en del människor 'byter' sitt partis övertygelse för syns skull"

   Radera
 10. Det är bara en budkavle som ska överräckas vid ett provinsiellt val i Sverige. Alliansen är väl lite trötta nu, men det snyggaste straffet vore väl att man sätter dem på ljugarbänken en period till. Bara för att cementera alla dumheter.

  SvaraRadera
 11. Minns FRA som av många betraktas som ett beställningsverk från USA där Carl Bildt var med och aktivt arbetade för att införa lagen. Begränsningar i åsikts- och yttrandefriheten som Betatrice Ask egentligen är ute efter, står nog högt upp på nya moderaternas önskelista. Detta är ju naturligtvis omöjligt att driva en sådan fråga officiellt så fiskandet efter röster i mitten kommer säkert att fortsätta, men ingen ny moderat har nog något emot begränsningar i yttrandefriheten. Alla åsikter är bra bara de överensstämmer med nya moderaternas och alla får yttra vad de vill bara de inte kritiserar nya moderaterna. Betrice Ask talar nog direkt från hjärtat när hon pratar om begränsningar av internetnyttjandet och hon har garanterat starkt stöd från inre kretsen av nya moderaterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det. Men du glömde resten av dem; MP vill ju förbjuda anonyma bloggar och V och S kan man ju inte påstå skulle gråta blod för det...

   Radera
  2. Skillnaden mellan MP och M torde vara att MP kan man diskutera med. M, FP, KD, S och SD har sin ideologi och låter den gladeligen styra landet utför närmsta stup.

   Kappvändarpolitikens skyddspatroner i C skall vi inte ens nämna...

   Radera
 12. Mitt politikerförakt stiger dag för dag. I synnerhet när det gäller såna som Beatrice Ask som gör betydligt mer skada än nytta. En av de absolut sämsta politiker vi har haft i modern tid.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.