2014-05-03

Efter valet kan ingen höra dig skrika...


[Direktlänk»]

8 kommentarer:

 1. En regering kan aldrig ta eller ge dig några rättigheter, du har dom ändå som människa, det enda en regering kan göra är att antingen trakassera dig lite eller mycket.
  Libertarianer vill ha en stat som trakasserar lite, vilket aldrig kommer hända eftersom en stat naturligt evolverar till onskefullt imperium efter ett tag.
  En anarkokapitalist inte vill ha några trakasserier alls och vill bryta cirkeln.
  Skit i att vara rädd för vad dom skriver på papper, praktisera olydnad istället.
  Då är det bara ett fåtal byråkrater som inte fått lön i en underfinansierad byggnad i stockholm/bryssel som inte kan göra något.
  En del i spelet är att få dig att bli rätt och bry dig om nästa "lag" dom skriver.
  Mesh nätverk, kryptovaluta, 3d skrivare, frihet och anarkokapitalism någon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. typo: "få dig att bli rätt" ska förstås vara "få dig att bli rädd"

   Radera
  2. Anarkokapitalist säger du? Kan man tjacka en hagelbrakare av dig då så man kan försvara sig själv och sina ägodelar i ett sånt scenario?

   MadMax here we come...

   Radera
  3. Att det finns rättigheter är en illusion som nästan alla vinner på att upprätthålla. Den fungerar bättre om staten koncentrerar sig på att upprätthålla negativa rättigheter och hålla nere mängden våld då staten är klumpig och inte kan ordna allt åt alla.

   Radera
  4. Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!

   Politiker kommer från samma människor som inte kan styra sig själva och är därför mad max som alla andra tydligen är, så ovanstående är alltså riksdagens öppningstal.

   http://mises.org/books/marketforliberty.pdf

   http://www.amazon.com/Most-Dangerous-Superstition-Larken-Rose/dp/145075063X

   Radera
 2. En sida som väcker frågor:
  Vad är tanken med detta?
  https://www.ourinternet.org/

  SvaraRadera
 3. Den enes frihet kan ju bli den andres ofrihet. Vi bör ju därför, i ett samhälle, ha spelregler; ett antal lagar och regler. Bästa sättet anser jag är att följa subsidiaritetsprincipen, införa äkta demokrati (delad makt och ansvar) och ta hänsyn till de mänskliga rättigheterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Subsidiaritetsprincipen har i praktiken visat sig vara att den högsta nivån beslutar över allt som den bryr sig om och det som blir över kan nästa nivå besluta över, osv.

   Jag tror att knepet är att orka rensa i vad olika statsnivåer sysslar med och försöka vara ur vägen för andra samhällsinstitutioner.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.