2014-05-22

Piraterna - framtidspartiet


Ännu en EU-valdebatt avklarad. Denna gång var det Sveriges Radio som lät toppkandidaterna drabba samman.

Det är intressant att notera att piratfrågorna är gångbara på i princip alla områden. Pirate MEP Christian Engström tog plats och var relevant, som vanligt.

Men Piratpartiet är inte ett parti som alla andra. (PP) är det enda parti som verkligen begriper vad en uppkopplad värld betyder för jobben, utvecklingen och vårt samhälle. De flesta andra partier är istället i varierande grad fientligt inställda till nätet. De har inte förstått vilka fantastiska möjligheter ett fritt och öppet internet medför.

Så, till den tydligaste skillnaden: Övervakningsfrågorna.

I dagens debatt var Piratpartiet det enda parti som vill ge NSA-whistleblowern Edward Snowden en fristad i EU.

Och även om många vill framställa sig själva som pirater, så är det helt uppenbart att de borgerliga regeringspartierna och sossarna är övervakningspartier. Till exemplel införde de teledatalagringen i Sverige. De vägrar riva upp lagen, trots att den nu ogiltigförklarats av EU-domstolen. Så väl justitieminister Beatrice Ask (M) som sossarnas rättspolitiske talesman Morgan Johansson säger rakt ut att de vill fortsätta den urskiljningslösa massövervakningen.

För att summera: I den allmänna politiska debatten står sig (PP) minst lika bra som alla andra. I frågor som rör informationssamhället ligger (PP) långt framför alla andra. Och när det kommer till massövervakningen är (PP) det parti som symboliserar själva motståndet.

1 kommentar:

  1. Hur kan alliansen ha kvar DLlagen när den är förklarad ogiltig? Borde de inte själva bryta mot någon lag då?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.