2014-05-24

Rösta nej till övervakningsstaten!


I morgon är det val till Europaparlamentet.

Då kan du rösta på ett parti som lovar att kämpa för att stoppa ett nytt datalagringsdirektiv i EU. Det är bara människor som är misstänkta för brott som skall övervakas. Vanligt hederligt folk skall lämnas i fred.

Då kan du rösta på ett parti som vill ge människor själva kontrollen över de data som lagras om dem, av företag och myndigheter.

Då kan du rösta på ett parti som passionerat kämpar mot övervakningsstaten. Under Europaparlamentets utfrågningar om massövervakningen var Christian Engström (PP) den svenska ledamot som var mest aktiv och frågvis. (Även om svenska media aldrig uppmärksammade detta.)

En röst på Piratpartiet är en röst mot massövervakningen. På riktigt. Missa inte den möjligheten!

9 kommentarer:

 1. Jag kommer snarare rösta nej till FI och tyvärr HAX, Troberg är alldeles för mycket FI för att PP skulle vara det partiet.

  SvaraRadera
 2. Hej Ig
  Frågan lyder:
  "En röst på Piratpartiet är en röst mot massövervakningen. På riktigt. Missa inte den möjligheten"

  Vad har Fi att sätta emot detta?
  Bo Bengtsson/Johanneshov

  SvaraRadera
 3. Den som tror på allvar att man kan rösta bort brottslighet borde sinnesundersökas.

  SvaraRadera
 4. Har röstat på Piratpartiet. Please behave!
  Mvh/ AH

  SvaraRadera
 5. Tyvärr är en röst på PP lika med en röst på miljöpartiet och G/EFA-gruppen....

  Om PP hade tillhört ECR, så hade de fått min röst

  SvaraRadera
 6. Anonym: vad spelar det för roll? Den gröna gruppen får inte igenom det mesta av sina stolligheter ändå. Så Christians extra röst gör varken till eller från där. Däremot gör han och Amelia enorm skillnad med sina hjärtefrågor. Hade dom suttit i ECR tror jag inte lika många hade lyssnat på dom, även om det ska medges att den gruppen förmodligen inte är lika ute i kylan som EFD.

  Föresten good luck att få med brittiska Tories på PP:s upphovsrättspolitik. Övervakningskåta är dom också, trots att dom säger annat. Nej, ditt val känns inte så genomtänkt ju mer jag funderar på det.

  SvaraRadera
 7. lg:

  På vilket sätt skulle Troberg vara som F!? Vill Troberg censurera porr på internet exempelvis? Jag misstänker att du säger detta bara för att hon råkar vara lesbisk och brinner för HBTQ-personers rättigheter. Det gör många liberaler och en hel del andra också. Inte unikt för F! liksom. Men men. Om du överväger att inte rösta PP bara för att någon är "för mycket F!" så betyder det uppenbarligen inte särskilt mycket för dig att stoppa övervakningssamhället. SD exempelvis vill närmast bygga ut övervakningen och har inga principiella problem med DLD eller FRA-lagen.

  Tänk igenom din röst noga. Välj inte på lösa grunder.

  SvaraRadera
 8. Jag har varit ganska tveksam till att rösta på PP tidigare, främst för att ni är med i den gröna gruppen, men i slutändan fick ni min röst för att de gör en hel del bra saker nere i Bryssel. Min förhoppning är dock att ni inte är främmande för att samarbeta över gruppgränserna, särskilt i frågan om ett nytt EU-fördrag: ECR-gruppen (som jag skulle röstat på ifall något svenskt parti fanns med i den) vill ju också reformera EU i grunden, och de behöver all hjälp de kan få för att överhuvudtaget ha en chans att lyckas.

  SvaraRadera
 9. Tack vare kameraövervakningen har den belgiska polisen lyckats fånga mördaren vid det judiska muse'et i Bryssel, på film.
  Tänk på det.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.