2014-05-24

Valrörelsens sista stora EU-debatt


Fredagskvällens slutdebatt inför EU-valet i SVT var intressant och stundtals lite fartfylld. Och Piratpartiet fick vara med på samma villkor som alla andra.

Se debatten, inklusive för- och eftersnack här... »

Enligt statsvetaren Jonas Hinnfors var Piratpartiets Christian Engström en av de tre bästa i debatten. Läs mer här... »

Man får nog även tillskriva Christian kvällens mest kreativa debattknep. Se klippet här... »

Ser man till piratfrågorna, då hade Isabella Lövin (MP) problem med att hon inte står för sitt partis politik i fildelningsfrågorna. Och hon vet tydligen inte vad The Pirate Bay är.

Vad gäller massövervakningen vill Marita Ulvskog (S) fortfarande inte förstå skillnaden mellan att övervaka alla människor hela tiden och bara övervaka dem som är misstänkta för brott.

Kristdemokraternas Lars Adaktusson gav sig också in i debatten om Storebror, utan att för den sakens skull vilja diskutera de underliggande principfrågorna. Märkligt.

Christian Engström gjorde en stark insats. Nu återstår att se hur många väljare som tycker att Piratfrågorna är tillräckligt viktiga. Jag har en allt starkare känsla av att de ändå kan vara fler än många tror...

2 kommentarer:

  1. När Engström väl fick ordet var han ju helt suverän. Men vad f-n håller SVT på med? lägg ner skiten

    SvaraRadera
  2. När man sett Engström i inslag från Bryssel har han varit super!
    Skicka ner honom igen!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.