2014-05-14

Var står partierna? Var står du?


(Via imgur ») Till Political Compass »

20 kommentarer:

 1. Miljöpartiet frihetligt?

  SvaraRadera
 2. Hur kan Piratpartiet vara frihetliga när de inte ens har några åsikter i de flesta samhällsfrågor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske just därför.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. 80 sidor, utskrivet A5-format, är väl ändå att ha en åsikt i rätt många samhällsfrågor?

   http://www.piratpartiet.se/partiprogram/

   Radera
 3. Tss. Har aldrig stött på ett resultat från en vänsterpartist, även de mest auktoritära dylika, som inte hamnar under mitten till fördel för frihetlig. Hela området tillvänster om Mp/pp fylls av V. Och Fi är inte mer vänster än V.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänstern är moraltanter. Vänstern är emot frihet och valfrihet. Vänstern bygger på kollektivism. Det är uppenbart att vänstern är auktoritär.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Hmm..

  "Economic Left/Right: -3.75, Social Libertarian/Authoritarian -3,23

  Jag alltså en miljöpartist som inte gillar massinvandring... Yeah right.. ganska trubbigt verktyg får jag väl säga... Frågorna som jag antar att vissa typer av svar hade flyttat mig upp i SDs cirkel om jag "hållit med" om dem, står ju inte SD själva för, en del var väldigt insinuanta. Det märktes att en vänsterorienterad person skrivit testet.

  T.ex; Abort-frågan man kunde antingen hålla med eller inte om påståendet: "Skulle du vilja förbjuda abort totalt förutom för våldtäktsoffer"(typ)? Ehh nej, självklart inte, inte SD heller. Men jag misstänker att man måste välja ja-alternativet för att hamna närmare SDs cirkel. Fortsatte med frågor om "ALLA invandrare.." och "Folk av en annan ras är mindre värda..." etc..

  Löjeväckande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med.

   Eller "en fördel med enpartistat är att man slipper käbblet och kompromisandet i ett parlament" (eller nåt).
   Javisst håller jag med! Det är ju ett solklart sant påstående.
   Men skulle inte förvåna mig om det svaret tolkades som "jag vill ha enpartistat" vilket är rätt långt från sanningen..

   Radera
 6. Största problemet med dom där testerna är att man kan ha en egen uppfattning i olika frågor som man inte vill tvinga någon annan till.
  Men testet tar det som att man vill förbjuda och reglera vissa saker, när det bara handlar om ens egen uppfattning.

  SvaraRadera
 7. I skrivande stund är huvudrubriken på SVDs hemsida: "LIVE Just nu: Partierna inte överens om försvaret!"

  Kan inte finna ord i hur fel det parlamentariska läget är när det är en huvudrubrik. Att alla partier tycker likadant är så inrutat att undantagen skapar rubriker.

  SvaraRadera
 8. I alla sådana här tester hamnar jag ungefär i mitten av frihetlig höger, men där är det alltid väldigt tomt på partier, är jag verkligen så ensam? Alla partier verkar antigen vara kräva av andra eller tvinga på andra.

  SvaraRadera
 9. Så om man har egna ståndpunkter i och åsikter i olika frågor, men inte vill tvinga på andra dom ståndpunkterna och åsikterna kan man inte göra testet.
  Hela testet är riggat för att visa åt vilket håll ens tvång över andra ligger, vilket parti som ska BESTÄMMA över andra.
  Det är ett etatastisk test.

  SvaraRadera
 10. ""Vänstern är emot frihet och valfrihet. Vänstern bygger på kollektivism. Det är uppenbart att vänstern är auktoritär.""
  ------------

  Det finns frihetlig socialism men om man erkänner detta faller ju hyuvudargumentet mot vänstern på näsan.

  Alla europeiska regeringar ligger uppe i högra hörnet "authoritarian right".

  http://www.politicalcompass.org/euchart

  Så allt snack om "kulturmarxism", "socialism", "kommunism" många SD anhängare och högerdebattörer sysslar med är tydligen bara luft.

  Själv är jag nere i vänstra hörnet !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jag som SDare hamnade precis där Dalai Lama hamnade, i nedersta vänstra rutan. Så jag skulle inte tillmäta detta test så stor betydelse. Det är framtaget så att du hamnar i Miljöpartiets cirkel om man svarar som en normal människa.

   Om jag siktat på att hamna i översta högra hörnet antar jag hade man varit tvungen att svara att jag vill förbjuda abort totalt, jag hade behövt anse att andra raser är mindre värda, jag hade behövt anse att globaliseringens fördelar enbart ska tillfalla stora multinationella företag och lite andra insinuant frågor som var helt svart-vita. De frågor som (antagligen) renderat mig en plats i SDs hörn hade inte ens Jimmie Åkesson svarat "rätt" på...

   SLUTSATS: Testet är inkorrekt, frågorna missvisande och formulerade (så att man ska kunna avhumanisera högerfrågor) och därmed förmodligen skrivet av en miljöpartist/vänsterindivid.

   Testet är således gjort för att framställa högermänniskor antingen som inhumana genom den skeva frågeställningen alternativt är det meningen att högermänniskor ska tro att de egentligen är vänster (och rösta därefter).

   Radera
 11. Man anar också nån ängslig osäkerhet bakom korståget mot "kollektivism" Att det går vara en stark personlighet som jobbar i ett kollektiv för ett kollektivt mål är väl t ex Zlatan ett utmärkt exempel på.

  Organisationer funkar bäst när det egoistiska och kollektiva målen samanfaller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får målvakten i Zlatans lag lika hög lön som Zlatan? Då är det ju inte kollektivism, det handlar om en lagsport. Kollektivism handlar om samhället, den som var närmast ett sammanhållet lag i samhället genom nutidshistorien var ju Hitler.

   Sverige är tillräckligt kommunistiskt som det är, SDs politik skulle i USA hamna till vänster om Obamas Democrats...

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.