2014-06-22

Veckan som kommer - Datalagring!


Åter mot vardagen efter midsommarfirandet. Förhoppningsvis blir det en bra vecka för kampen mot datalagringen.

På tisdag håller riksdagens justitieutskott en öppen utfrågning om datalagringen och EU-domstolens dom. [Länk»]

Och Post- & Telestyrelsen velar fram och tillbaka i frågan. Först ställde sig på samma sida som EU-domstolen och nätoperatörerna, det vill säga att de accepterade att datalagringen upphör. Men efter att regeringens utredare hållit sin presskonferens [Länk»] har PTS gjort helt om. Nu vill de att lagringen om data om alla våra telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanden, nätuppkopplingar och mobilpositioner skall fortsätta lagras. [Pressmeddelande»] [PTS vs. Tele2»]

Nu gäller det att använda detta tillfälle för att få igång debatten – i media, i sociala nätverk och bland vanligt folk.

Moderaterna och socialdemokraterna kommer att göra sitt bästa för att, trots det som nu sker, försöka tiga sig igenom frågan. Men det skall de inte få komma undan med.

2 kommentarer:

 1. Som socialdemokrat har jag aldrig tigit i frågan. Tvärtom. Jag har konstaterat att vi Socialdemokrater och Moderater är eniga. Majoritet i vår parlamentariska demokrati.

  Bod(s)trömsamhället är fullbordat (Minata 19:30)

  Förtroendevald Socialdemokrat. Kyrkofullmäktige Österhaninge Församling och kandidat till kommunfullmäktige Haninge kommun. Tommy Rådberg.

  SvaraRadera
 2. FYI:
  Efter ACTA, nytt hemligt "handelsavtal", TISA. 68 länder har redan skrivit på.
  http://rt.com/usa/167088-wikileaks-tisa-secret-trade/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.