2014-07-14

Allt är Fredrik Reinfeldts fel!


Det är mycket nu.

Med (FI) har en fullständigt verklighetsfrånvänd tokfeminism tagit plats i politiken. (V) tycks närmast sätta en ära i att obstinat vägra förstå ens de mest grundläggande ekonomiska samband. (MP) har stabilt förankrat sig som ett vänsterparti och driver en knapphetspolitik som absolut inte gynnar miljön.

Logiskt tänkande, kritisk analys, fakta, historiska erfarenheter och konstruktiv debatt är sådant som tycks ha blivit omodernt i dagens svenska samhällsdebatt.

Medias rapportering är snuttifierad, enögd och emellanåt direkt fördummande. Debattklimatet är ogint och småskuret. Kulturen är ängsligt inställsam. Demokrati och rättsstat hamnar ofta i mediedrevens och lynchjustisens skugga. Till och med den akademiska friheten får stå åt sidan när tonläget skruvas upp.

Hela jävla Sverige håller på att bli som ett gigantiskt SVT Debatt.

Vilket inte är så konstigt när svensk politik har tappat känslan för riktning, principer och rättigheter.

För det är klart att folk blir förvirrade om det inte finns några bärande idéer eller visioner i politiken.
- Vill du vara snäll och tala om för mig vilken väg jag ska ta härifrån?  
- Det beror på vart du vill komma, svarade katten. 
- Det spelar inte så stor roll, sa Alice. 
- Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar, sa katten.
Vi har nu nått en punkt där den svenska borgerligheten är så "ideologiskt rensad" att det inte längre finns några viktiga rågångar kvar mellan den och socialdemokraterna. Man har lyckats skapa ett politiskt tomrum, i vilket i stort sett vilket vagt tankegods som helst kan frodas.

Någon måste ge svenska folket något att tro på (eller i vart fall förhålla sig till) igen. Illa kvickt. Innan flumvänstern eller möjligen nationalisterna tar över. Någon måste förklara vad som är viktigt och varför. Någon måste presentera en vision av vad vi vill med det här landet.

24 kommentarer:

 1. Kommunisterna kommer ta över först. Sedan beror det på mängden ondska och brutalitet de är förmögna att producera. Om de förmår producera mycket, så tar det flera år innan det bryter samman. Är de förmögna att producera litet blir de en parantes. Våld och svält är vår framtid, oavsett.

  SvaraRadera
 2. Det där har du fatt om bakfotn, helt. Det ska inte vara nagon vision serverad uppifran. Resultatet - inte visionen - ska komma ur att folk tar sina egna beslut i en myriad pyttefragor (du vet, subsidiaritet). Större ocksa, men det ska vara folk, inte politiker som avgör. För att använda din liknelse ovan, vägen man ska ta, tas ett steg i taget. Är det närsynt? Kanske. Men man ska nog tro bättre om folk, att de har en viss, men personlig, framtidssyn som vägleder. Och i slutänden är det väl sa att demokrati - i dess ordagranna betydelse - är minst daligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så... att människor skall få bestämma själva, göra sina egna livsval och lev i frihet - är inte det en vision?

   Radera
 3. Kommunisterna kommer ta över först. Sedan beror det på mängden ondska och brutalitet de är förmögna att producera.
  --------------------------------------------------
  Verkar logiskt mot bakgrund av att fascister och nazister har mer än dubbelt så stort stöd som kommunister. Dessutom har ni ju numer Jan Myrdal och hans svans av gamla gubbar och käringar på er sida så hur kan det går fel? 15 procent rasistiska käringar kan inte ha fel?

  http://fib.se/debatt/item/4212-jan-myrdal-om-franska-valet-och-front-national

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100% skränande micketroll i kommentarsfälten kan inte ha fel?

   Eller så har Myrdal fattat något som Micke inte fattat...

   Snart är hela Europa fascister och nazister och då, då kommer Micke skriva ännu fler och ännu tramsigare inlägg på nätet. Så passa er jävligt noga nu...

   Radera
  2. Fi, V Mp fick väl ca 25% sammanlagt, hur kan du få det till att nazister skulle vara dubbelt så stora? Ja de är marxister allihop.

   Radera

  3. Eller så har Myrdal fattat något som Micke inte fattat..
   -------------------------------------------------
   Nja han har fattat att det idag inte finns några kommunistiska horder att vara profet för och därför gör han som många andra kommunister i europa: Byter sida och ni tackar och tar emot.

   Radera
  4. Tittar man på Myrdals inlägg så har han tagit upp kärnpunkterna i varför vänstern får så pass mycket prygel i förhållande till nationalisterna.

   I sak behöver SD, Front Nationále och UKIP i dagsläget bara säga "Ut ur EU" så vinner de på walkover.

   Att ett direkt utträde bara är möjligt om många länder gör det samtidigt är en annan sak. Folk överallt i Europa är inte mer korkade än att de upptäckt att EU inte är ett steg framåt för något enskilt land. Inte efter Maastricht- och Lissabon-fördragen.

   Det Myrdal analyserar är varför front nationále vinner gentemot vänstern. Inte bara gör du dig själv en grav otjänst genom att hävda att en kritisk analys innebär att Myrdal blivit SD, Micke - du faller i samma fälla som den du sitter i gällande SD.

   I och med lagen om hets mot folkgrupp framstår den som skriker "nazist, nazist" idag som dement gentemot den kanske aningen unkna polemik SD för offentligt. De har ju tvingats gömma hakkorsen och vattna ur det budskap de för, även om de behållit samma tankar som de hade när de marscherade gatorna fram och skrek "Bevara Sverige Svenskt" på 80-talet.

   Front nationále har gjort sammalunda. Gömt det de faktiskt står för i ett budskap alla kan hålla med om och använt det budskapet för att släpa in resten av sin unkna agenda i politiken.

   Samtidigt som vänstern har fallerat helt genom att fortsätta mala på i samma anda som tidigare utan att ta ställning till hur världen förändrats. På ironiskt nog exakt samma sätt som de borgerliga partierna.

   Jag tror du bör läsa om Myrdals inlägg, Micke.

   Radera

  5. Samtidigt som vänstern har fallerat helt genom att fortsätta mala på i samma anda som tidigare utan att ta ställning till hur världen förändrats.
   --------------------------
   Dom har inte sett samma negrer, judar och muslimer som Dan Park?

   Det stämmer nog men Myrdal har.

   Radera
  6. Svarar du alltid på frågor som inte har ställts?

   Myrdals inlägg om Front Nationále som du angav analyserade varför vänstern blir pryglad av nationalister i allmänna val.

   Däri anger han som huvudsak EU.

   Vart någonstans ser du "negrer judar och muslimer" i den debatten?

   Vi tar det en gång till. Vänstern har fallerat helt genom att fortsätta mala på i samma anda som tidigare utan att ta ställning till hur världen förändrats.

   Det stora hotet mot folket idag är EU och Bryssel där man vattnat ur demokratin på ett sådant sätt att idag till och med en amerikansk väljare har större makt gentemot sin regering än vad vi har i EU.

   Och av alla partier finns det idag i Sverige bara ett som erbjuder alternativet "Ut!". Samma typ av parti som finns i Frankrike och England.

   Samtidig skriker vänstern fortsatt om nazister - när gemene man idag utgår för att dessa kreatur sedan länge dött ut. Vem av nuvarande generation har idag ens sett ett led rakade män med banderoller och hakkors som gör hitlerhälsning sjungandes "Die fahne hoch"?

   Det enda V kan peka på är välklädda medelålders män och fotbollshuliganer med en filosofi som för gemene man verkar unken, kanske smygrasistisk men "definitivt inte nazism".

   Tacka lagen om hets mot folkgrupp för att Svensson idag tror att samma killar som i berusad mobb vrålade ut sitt hat mot minoriteter inte existerar längre.

   Den dagen lagen om hets mot folkgrupp försvinner plockar SD-svansen fram sina hakkors och sitt gamla budskap igen. Och då dör SD som politisk makt övernatt.

   Fram tills dess kommer de fortsatt vinna staketsittare genom tung politisk sminkning, spel för gallerierna och genom att utlova allt åt alla.

   Jag har sagt det förr - dina principer om vad som får sägas eller inte är i slutänden den bästa draghjälp SD kan få.

   Radera
 4. Fast du har helt rätt i att det har blivit TV-debatt av hela Sverige. Men visionsleverans, är inte det vad de mest jämställda av alla ständigt sysslar med. Floskelspäckat. Och det har förgiftat den nivan. En annan väg är ned, under radarn. Rotjobb. Mun till mun. Men det kräver nagot helt annat än en annan variant av samma gamla politikerjobb. Misstänker jag.

  SvaraRadera
 5. Alltid något att hoppas på
  "– Gängkriminaliteten som den ser ut i dag bygger inte enbart på att det finns fasta gäng, utan den organiserade brottsligheten söker sig hela tiden till nya mål, där det är lågt straffvärde och liten risk för upptäckt. Kan man då följa bilar som man vet är kriminella, att de rör sig på ett visst sätt, då kan man också lättare se vad det är för brottslighet i vardande, säger Finn Bengtsson."
  Källa: sr.se
  Beatrice Ask: "Ett större problem än man tror"

  SvaraRadera
 6. Om man ska vara elak kan man säga att det visst finns en vision i den svenska samhällsdebatten. Problemet är att det bara finns EN vision och att det är den postmoderna kulturmarxistiska extremvänsterns vision om Politisk Korrekthet, inter-sektionalitets-teori, mångkultur, globalisering, genus, hbqt, radikalfeminism, gatuvåld, "värdegrund", "mänskliga rättigheter", manshat, hat mot vit hudfärg, rasifierade kroppar, hesperofobi och oikofobi.

  Ett annat möjligt problem är att denna vision är logiskt inkonsistent, inte går att förena med fakta och vars genomförande kommer att förinta allt det "goda" som de svenska självförhärligande godhetsapostlarna påstår att de omfamnar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker på att du fick med alla floskler det där inlägget?


   Sen lite logisk inkontinens från din sida som jag vill fråga dig om:

   Om alla som inte är nazister är godhetsapostlar så antar jag att ni själva är ondskeapostlar. eller faller din analys då?

   Radera
  2. Du kallar alltså alla som inte håller med dig för nazister
   och vill ha det till att dom som du nu definierat som nazister är ondhetsapostlar därför att dom kritiserar skattefinanseriade vänsterpuckon genom att kalla dom godhetsapostlar.

   Bra cirkellogik där.

   Radera
  3. Nej jag kallar nazister för nazister och jag rätar ut begreppen åt dig så att du förstår att om alla som inte delar din nazism är godhetsapostlar så ger logiken att ni är ondskeapostlar förutsatt att verkligheten är dualistiskt på det sätt som dom flesta uppfattar den.

   Radera
  4. Lol, "din nazism" du uppfattar verkligen verkligheten som dualistisk och för dig finns inga nyanser om man inte är vänster.
   Varför är personen som skrev inlägget du svarade på nazist?

   Radera
 7. Peak Government!

  http://www.youtube.com/watch?v=-wdKAOh9S4o

  SvaraRadera
 8. Det är väl inte bara Reinfeldts fel. Socialdemokraterna kommer ju inte fram som några lysande visionärer heller.

  Vad gäller sen Gudrun så är det ju inte så mycket feminism som att hon hittat en ny underklass. Sen är det vanligt kommunistiskt klasstänk hela vägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att (S) idébrist är rätt mycket ett resultat av (M):s frontförkortning och "triangulering".

   Radera
  2. "Jag tror att (S) idébrist är rätt mycket ett resultat av (M):s frontförkortning och "triangulering"."

   Jo, för all del. I och med att M upphörde vara borgare från höger och började slåss med S om mittenplaceringen så började det bli rätt svårt för S att reda ut, för allmän medborgare, vem av S eller M som var bättre sossar.

   Och det fungerade medans S stod i en ring och högg varandra i ryggen. Inte längre.

   Och nu om S och M skall debattera i tidningen så är det skrämmande hur litet av den praktiska politiken de egentligen är oense om.

   Reinfeldt har förkastat all klassisk M-politik till förmån för att vara ett nytt arbetarparti. Backar han ur där är hans karriär över. Nu sitter han då och inser kanske sakta att om Löfven rakar skallen så försvinner den sista skillnaden mellan M och S.

   Radera
 9. Nja S problem är att partiet är socialistiskt medan partikadern är folkpartister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, S problem är de när två styrelseledamöter möts behöver två till att hålla fast dessa så inte blodvite uppstår.

   Ledningen är splittrad på samma sätt som partiet i övrigt. Hälften av dessa fossiliserade kolrötter skakar hellre tass med Stalin eller Hitler än med sina kollegor i styrelsen.

   Radera
 10. "Någon måste presentera en vision av vad vi vill med det här landet." Det ska jag säga dig - etablissemanget vill ha en stark feministisk och multikulturalistisk stat. Det är precis det vi ser i dagsläget. Det är visionen som har blivit verklighet; ingenting annat.

  / Magne

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.