2014-07-15

EU: Farage vs. Juncker[Direktlänk»]

26 kommentarer:

 1. Svar
  1. http://youtu.be/NREiFJa-uDQ?t=24m0s

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Enligt SvD röstade de svenska delegaterna som följer (allt enligt egna uppgifter - omröstningen var sluten):

  Socialdemokraterna: Marita Ulvskog, Anna Hedh, Olle Ludvigsson, Jens Nilsson och Jytte Guteland avstod samtliga.

  Även merparten av Miljöpartiets kvartett avstod: Peter Eriksson, Isabella Lövin och Bodil Ceballos.

  Fjärde MP-ledamoten, Max Andersson, sade däremot nej, precis som Kristina Winberg (SD), Peter Lundgren (SD) och Malin Björk (V).

  Antalet ja-sägare blev sju: Soraya Post (FI), Lars Adaktusson (KD), Christofer Fjellner (M), Gunnar Hökmark (M), Marit Paulsen (FP), Cecilia Wikström (FP) och Fredrik Federley (C).

  Och Anna Maria Corazza Bildt ville inte uppge hur hon röstat(!)

  Totalt 7 ja, 4 nej, 8 nedlagda röster och en ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fru Bildt röstade med största sannolikhet för Junker.

   Radera
 3. Hur var det nu? En röst på SD är helt bortkastad, eller? Mycket nöjd med att jag röstade SD och därmed den grupp som leds av Farage istället för att rösta på PP och därmed på den hemska gröna gruppen. Svälj stoltheten nu Hax och erbjud SD dina tjänster så du kan stanna i Bryssel då du behövs där!

  SvaraRadera
 4. Hax är inte nazist såvitt jag vet så varför skulle han låta sig köpas av ett parti som är nazistiskt och leds av notoriskt kriminella?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sett till den politik som SD faktiskt förespråkar så innebär din definition av nazism att i princip samtliga världens länder är naziländer frånsett Sverige. Det är Sverige som är extremt, inte SD...

   Radera
  2. Jag känner inte till något parti där tre personer ur partiledningen inför öppen (egen) kamera förbereder sig för misshandel av ett liggande fyllo med järnrör och sen ljuger inför samma kamera för polisen och jag förstår inte varför en liberal skulle överväga att köpas för en plats i Bryssel av ett sånt parti men du kanske kan förklara för Hax vad han skulle tjäna på det personligen och vad den liberalism/libertarianism han företräder skulle tjäna på det?

   SD är ett nazistiskt parti.

   http://expo.se/www/download/sds_vitbok_Expo_2_2014.pdf
   .

   Radera
  3. Micke är nazisternas bästa valarbetare...

   Radera
  4. Återigen ett svar från en idiot värdigt en idiot.

   Radera
  5. Det Micke aldrig verkar förstå är att väldigt många inte röstar för SD utan emot alla de andra partierna. Så länge Åkesson inte begår överlagt mord eller utövar pedofili så kommer väldigt många att använda SD som murbräcka mot de övriga lätt sinnessvaga partierna.

   Ett järnrör hit eller dit spelar ingen roll även om det beteendet var särdeles korkat. Järnrör eller brun historia har inte tillräcklig tyngd för att balansera ut önskan att sätta andra partier på plats.

   Radera
  6. Och då ska man ha överseende med att SD är ett naziparti som styrs av kriminella?

   Märklig logik.

   Radera
  7. Återigen, att SD är rasistnazistfascistislamofober är inte tillräckligt illa för att många skall avstå möjligheten att uppfostra samtliga övriga riksdagspartier.

   Vi är alltså inte FÖR SD utan vi är EMOT de övriga partierna och det finns ingen annan möjlighet att påverka andra partier, det är som att prata med väggar.

   Radera
  8. Su du är nazist därför att alla inga andra partier är nazister?

   Jo jag har fattat det.Det är så det fungerar..Andra är folkpartister för att inga andra partier är folkpartister.

   Radera
  9. Tabletterna Micke, tabletterna......

   Radera
  10. Det är exakt det du säger.

   Radera
  11. Men snälla Micke, ser du inte hur du snubblar på tangenterna och det skrivna blir obegripligt?

   "Su du är nazist därför att alla inga andra partier är nazister?"

   Que?

   Det jag försöker tala om är att visst är SD dumma, men de är inte tillräckligt dumma för att inte användas som vapen mot de närmast sinnesslöa partierna.

   Radera
  12. Det är till och med så att om Alliansen skulle sträva efter en invandringspolitik som den i våra grannländer så är det tveksamt om SD skulle finnas i riksdagen.

   Om nu någon skulle tro på dem.

   Radera
 5. Man ska komma ihåg att reglerna för ordförandevalet är att en absolut majoritet, 376 ledamöter, måste rösta ja.

  En nedlagd röst är i sammanhanget samma som att rösta nej.

  Detta till skillnad från det svenska statsministervalet, där statsministern är vald om inte en absolut majoritet, 175 ledamöter, röstar emot. En svensk statminister kan alltså väljas utan att en enda ledamot röstar ja.


  Sen kan man ha mycket att säga om själva processen som lett fram hit. Systemet med toppkandidater var fullständigt okänt för de allra flesta. Det gynnar också ett två-parti-system vilket de allra flesta medlemsländerna känner sig främmande inför.

  EU är inte och kan aldrig bli rent parlamentariskt, med mindre än att man helt slopar Rådet och de mellanstatliga samarbetsformerna. Det kan man i och för sig göra, men den demokratiska debatten förs idag inte på europeisk nivå,

  SvaraRadera
  Svar
  1. "...men den demokratiska debatten förs idag inte på europeisk nivå,"

   Nej, det är förvisso sant. Den demokratiska debatten lyser med sin frånvaro på EU-nivå på ett sätt man får förmoda blivit inbyggt medvetet.

   Och det i sin tur ger att dagens EU har lika demokratiskt styre som forna sovjet. Däri har Farage helt rätt.

   Radera
 6. Det ärt meningslöst att diskutera detta med datorhögern.

  Även om Assange skulle fällas med bevis så skulle dom hävda att bevisen är planterade av Usa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det de flesta av oss säger är att Assange oavsett skuld har rätten till en rättvis rättegång.

   Och att han, om han kommer till Sverige, inte ens får sätta fötterna på backen innan han skeppas undan till något helveteshål i tredje världen.

   Förutsatt att en ambassadör bjuder Reinfeldt på middag och ber vänligt. Beatrice Ask skulle underteckan de nödvändiga papperna och beordra utlämningen utan att ens fråga.

   Assange's ställning i Sverige är fullt jämförbar med den hos en regeringsdissident i Syrien eller Iran. Och det har noll och intet med den nu liggande anmälningen att göra.

   Radera
 7. Du är pinsamt förvirrad, Micke. Det är inte högern som ikoniserar Assange och anser att han är offer för en amerikansk komplott utan vänstern. Som vanligt blandar du ihop höger och vänster i ditt nit att rentvå Stalin.

  SvaraRadera
 8. Jovisst högern och den vänster som gillade Chavez. Tillsammans.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.