2014-07-29

I valet mellan... vad?


Borgarna, sossarna och SD har inskränkt den svenska offentlighetsprincipen.

Borgarna, sossarna och SD vill fortsätta datalagringen av uppgifter om alla svenskars alla telekommunikationer.

Borgarna, sossarna och SD står bakom FRA:s automatiserade massövervakning av svenska folket, dess IT-attacker och dess nära samarbete med amerikanska NSA.

Borgarna, sossarna och SD vill höja insatserna ytterligare i kriget mot narkotikan – och hålla fast vid en grym och misslyckad drogpolitik.

Vänsterpartiet har tappat kontakten med verkligheten. Miljöpartiet har en märklig miljöpolitik och vill göra oss alla fattigare. Och Fi är kollektivister, arroganta och oberäkneliga.

Piratpartiet har självantänt, beter sig allmänt besynnerligt och tycks ägna sig åt allt utom att vara ett politiskt parti.

Klassiskt liberala partiet har mina sympatier, men är i dagsläget tyvärr ingen politisk kraft att räkna med.

Möjligen att man kan identifiera vissa liberala och frihetliga kandidater i olika etablerade partier...

Skall det verkligen vara så här?

23 kommentarer:

 1. Synnerligen frustrerande :(

  SvaraRadera
 2. Man får med andra ord välja mellan urusel och katastrofal politik. Hmm, vad ska man ta av de alternativen? Lutar åt något alliansparti enbart för att alternativet är värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taktikröstning som bekräftar för sittande partier att deras politik fungerar?

   Inte ett alternativ för min del. Hellre lägga min röst på ett parti jag har samvete att stötta än riskera lägga en röst på Reinfeldt & Ask för att "oppositionen är ännu sämre".

   Seriöst, lägger du din röst på Alliansen ändras inget. Hade inget annat alternativ funnits hade jag lagt rösten på V bara för att de ligger så långt bort från moderaternas och folkpartiets vedervärdiga syn på individens frihet.

   Tursamt nog finns alternativ.

   Radera
 3. Eller KLP, så har man i vart fall nästan rent samvete.

  Eller också röstar man inte alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ett annat dilemma, rösta med hjärtat (KLP) eller hjärnan (alliansen tyvärr) för att hålla de värsta galningarna borta från makten.

   Radera
  2. Det är det största dilemmat med 4%-spärren. Folk vågar helt inte rösta på det alternativ de gillar mest, för de kanske inte kommer in och då är ju rösten "bortkastad".

   Radera
  3. "Det blir ett annat dilemma, rösta med hjärtat (KLP) eller hjärnan (alliansen tyvärr) för att hålla de värsta galningarna borta från makten."

   Med "de värsta galningarna" glömmer du visst rakt av Beatrice ask, vindflöjlarna i C, och Batong-Pehrson i FP?

   Enda sättet du kan kasta bort din röst på blir när du lägger den på valet pest eller kolera för att du, precis som så många andra väljare, lurats att tro att rösten inte räknas annars.

   Själv skulle jag inte kunna sova om natten om jag visste att Reinfeldt & Ask satt i regeringen även i mitt namn.

   Radera
  4. Som jag ser det är en röst på något annat än SD, en röst på den rådande situationen.

   Radera
  5. En röst på SD är en röst på nazism.

   Radera
 4. När kommer ett svenskt UKIP?

  Skulle lätt rösta på ett liberalt parti som hade en vettig och genomtänkt migrationspolitik och inte lovade allt åt alla som endast vänstern gjorde förut. Ett liberalt parti som vågar diskutera problemen vårt samhälle står inför och tala sanning för invånarna i Sverige.

  Det måste inte vara SD, då har man totalt missat anledningen VARFÖR SD växer. Men det är ju lite sent påkommet får man lov att säga...

  Är väl inte för sent att påverka SDs riktning, vi har ju t.ex. den ganska nytillkomna liberala Paula Bieler som t.o.m. vill tillåta cannabis i medicinskt syfte. Om många liberala kandidater (som fortfarande ser nationalstaten som det f.n. bästa styrelseskicket) ger sig in i SD skulle det nog kunna bli ett bättre parti.

  En sak är säker, det politiska landskapet i Sverige är j-vligt fattigt och utarmat. Den svenska konsensusmedian är ju ett stort problem. Med fler rikstäckande medier som hade högre i tak vare sig det gäller migrationspolitik, narkotikapolitik eller alla morallagar likt sexköpslagen och HMF-lagen (det är vår nuvarande propagandamedia som ligger bakom att dessa lagar ens kunde implementeras från första början.) skulle det demokratiska samtalet må bättre.

  Börja i rätt ände, den svenska statsmedia måste göras om från grunden eller ännu hellre skrotas omgående. Sen kan vi bygga ett politiskt samtal baserat på kunskap, fakta och diskussion. Istället för som nu - känslor, ideologi och hojtande av typer av invektiv. Då kommer nya och vettigare partier på allvar bryta sönder S och M-hegemonin med det tillhörande rödgröna propagandaministeriet.

  Men jag är å andra sidan en drömmare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. UKIP må ha rätt om en hel del saker om EU, men de har ju aldrig behövt ta ansvar för landet. Nu är det förvisso en helt annan sak för Storbritannien att agera självständigt än det är för ett litet land som Sverige.

   Radera
  2. De som styrt Sverige i åratal har inte heller tagit sitt ansvar (snarare misslyckats kapitalt på den punkten) så den biten oroar mig inte särskilt mycket... Låt någon ny styra skutan då den gamle kaptenen verkar ointresserade och mest sitter och super i hytten, ibland far han ut i hat-utbrott mot en annan kapten, med enda effekten att hans egna besättning flyr till den hatade kaptenens båt där individer får tänka själv...

   Sverige har också varit en stormakt en gång i tiden, så ingenting är omöjligt. Nu är vi endast en stormakt i missriktad "empati", en bortkastad "empati" som kommer ruinera oss och kasta samhället i ett balkaniserat kaos.

   Radera
  3. Ja Sverige är ju bara ett av varldens rikaste länder sett till levandsstandard etc etc.

   Ert grinande bör kanske göras till mätreferens istället så att landet äntligen får en position bredvid Sudan i statistiken så att folk förstår hur jävligt det är?

   Radera

  4. Sverige har också varit en stormakt en gång i tiden, så ingenting är omöjligt. Nu är vi endast en stormakt i missriktad "empati", en bortkastad "empati" som kommer ruinera oss och kasta samhället i ett balkaniserat kaos.
   ----------------------------------------
   Ingen empati för dig. Vi börjar där.

   Radera
  5. När kommer ett svenskt UKIP?
   --------------------
   Sverigedemokraterna är ett Svenskt UKIP med slafsigare kostymer och svettigare framtoning

   Du röstar redan på dom .

   Radera
 5. Jobbigt, men också väntat.
  Det svenska samhället är det första som kommer gå åt helskotta i Europa med alla fel man gjort.
  Vi har en liten klick människor som bor och agerar i en drömvärld, en skyddad verkstad.

  Mitt förslag är att man tar alla statens egendommar och land och skänker dessa till alla uteifrån en proportionell skala till alla som har betalat skatt i sverige till svenska staten, eller har föräldrar som gjort det.
  Sedan kan man göra en eget handelsystem för köp/sälj/byt land baserat på blockkedjeteknologi eftersom vi har fiber över nästan hela landet.

  http://www.corbettreport.com/interview-880-ryan-grant-explains-distributism/

  Sedan bli ekonomin distributism, och lagar blir antigen marknadslag eller anarkokapitalism.
  http://mises.org/books/marketforliberty.pdf

  Jag förstår att vissa kommer klaga eftersom vägar är så OTROLIGT avancerade att bara regeringar kan bygga dom.
  http://www.quickmeme.com/img/98/987677ed2c359775b3f5af8de96b7c956e68f0073e17c635431c5ffa993cf736.jpg

  Ändå, det är nog dags nu gott folk.. låt oss göra oss av med staten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en liten klick människor som bor och agerar i en drömvärld, en skyddad verkstad.

   Och dessa är förstås regerigen.

   Radera
 6. Skulle uppmana alla att inte taktikrösta, utan istället rösta med hjärtat. Annars får vi ingen förbättring över tid. Tänk bort den odemokratiska 4%-spärren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försent, diktaturväldet med tillhörande propaganda ministerium är redan här. Rädda det som räddas kan.

   Radera
  2. Propagandaministeriet? Är det SVT - maktens megafon? De verkar ju censurera småpartier.

   Radera
  3. Demokrati är inte att ett litet skitparti får samma fokus som dom partier som är 10-15 gånger större. Det var inte det förut när kommunisterna grinade över att dom inte fick styra riksdagen och det är inte det idag när fascisterna gör samma sak.
   Prova våld och terror om ni har bråttom.Det är ju den normala vägen för både fascister och kommunister.

   Radera
  4. Micke:

   Förklara FIs mediala räkmacka genom valrörelsen då är du snäll..?

   Radera
 7. Så … för oss som ägnar oss åt annat än att hänga med i varje sväng i den svenska politiska sandlådan: vad har hänt i Piratpartiet som motiverar beskrivningen "självantänt"?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.