2014-08-15

Borgerlighetens största misslyckande


Den svenska borgerlighetens enskilt största misslyckande är att den inte lyckats (eller, snarare velat) använda frågan om "invandringens kostnader" som murbräcka mot den generella välfärdsstaten.

Den generella välfärdsstaten tvingar folket att stå med mössan i hand. Den misslyckas med att hjälpa dem som verkligen behöver hjälp. Den kväver civilsamhället. Den vänjer folk av med att ta ansvar för sina egna liv. Och den hindrar människors fria rörlighet.

Sverige är ett sosseland, oavsett vilken regering vi har...

34 kommentarer:

 1. Rationalitetspartiet15 augusti, 2014 11:15

  Well. De mer konspiratoriska NWO-kritikerna argumenterar för att det västerländska "högerregeringar" medvetet öppnar för massinvandring för att pressa ner lönerna för okvalificerade jobb (vilket gynnar den övre medelklassen) samt att ett annat syfte är att på sikt rasera stödet för den generella välfärdssten när ursprungsbefolkningen ser hur deras skattepengar går till att försörja en snabbt växande underklass med en annan hudfärg. För att fortsätta på konspirationspåret så beskylls även NWO-eliten för att vilja bryta ner nationalkänsla och etnisk sammanhållning eftersom detta bromsar en globalisering där alla individer reduceras till konsumenter som saknar egen etnisk identitet (vilket gör det lättare för PR och marknadsförarna att manipulera folks identitet och värderingar). Samt naturligtvis gör det lättare för de globala storföretagen att sälja globalt och slå ut lokala och nationella konkurrenter. Exempelvis Coca Cola och svensk julmust.

  I NWO end state (enligt dessa kritiker) är en värld där alla vinster koncentreras till ett litet antal globala storföretag som kan sälja samma produkter globalt och där alla regulatoriska skillnader mellan länder är eliminerade. Men där dessa regulatoriska barriärer är mycket höga (säkerhet, miljö, konsumentskydd) vilket stänger ute mindre företag från marknaden. De dumma fåren tror naturligtvis att dessa regleringar bevisar att politiken är "vänster".  SvaraRadera
 2. NWo-teorierna förefaller något konspiratoriska, snarare är det observerade resultatet en kombination av ordinär dumhet och lika ordinär politisk megalomani.

  Lika lite som det finns en organiserad muslimsk agenda för att ta över västvärlden, lika lite tror jag det finns en NWO-organisation med en agenda. Om muslimerna inte kan organisera ett enda muslimskt land på ett anständigt vis, hur skulle de kunna gå iland med en samfälld ockupation av väst?

  Det händer bara och människans intellekt försöker ständigt finna mönster till förklaring.

  Redan Assar Lindbeck har konstaterat att vi inte kan ha välfärdsstat och hög invandring. Vi måste välja och detta val är djupt obehagligt för de som gör anspråk på att representera en humanitär stormakt.

  Därför väljer man inte och saken kommer att gå åt helvete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan du avfärdar den muslimska agendan så vill jag att du tittar på en norsk dokumentär av en perser som bor i Norge:

   http://youtu.be/V4rYIk7_doQ

   I denna dokumentär får vi höra imamer själva berätta om detta. Finns massvis med filmade imamer och andra som talar om wahabbisternas "end goal".

   Du kan även lyssna till somaliesvensken Mona Walters (f.d. muslim) berättelse om vad som predikas i svenska moskéer:

   http://youtu.be/sLRq-vk1iZU

   Här är en intervju med Mona där hon uttryckligen säger att: "Ullenhag skriver: ”Islam och muslimer ses som ett hot. Rena myter sprids om hur muslimer har som plan att ta över Europa och skapa ett ’Eurabia’, bland annat genom att föda många barn.” Men det var just det som jag själv hörde imamerna predika i Göteborgs moskéer. Det är ingen myt, Erik Ullenhag! Imamerna talade om för oss att vi inte skulle beblanda oss med kaffersamhället (det vill säga det svenska), att vi skulle föda så många barn vi kunde och få så många släktingar som möjligt att flytta hit just med det uttalade målet att islamisera Sverige. Inte med vapen, utan genom barnafödande och invandring bli landets majoritet. Och samma uttalade strategi har man i samtliga västländer."

   http://www.dagen.se/opinion/debatt/mer-an-en-myt-erik-ullenhag/

   Ex-Liberal Eric Allen Bell tells the truth about Islam and Liberalism:

   http://youtu.be/e5Lyn5c-h_8

   Radera
  2. att ha en slags önskevision om det perfekta samhället är väl ändå en bra bit ifrån att ha konkreta, relalistiska planer, och positioner, för att verkligen ro i land det?

   Radera
  3. Det jag syftade på är genomförandekapaciteten.

   Om inte ett enda muslimskt land någonstans är ett anständigt samhälle (med vita mått mätt) så betvivlar jag att övertagandet av väst kan genomföras i en samfälld aktion av muslimerna.

   Att man uttrycker önskemål om något är just ett önsketänkande.

   Det otäcka med islam är inte muslimernas kapacitet utan vår manifesta undfallenhet som ger dem fri lejd under religionsfrihetens mantel.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Anonym:

   Ja, och det är ju därför de vill flytta hit och skaffa många barn (på svenska skattebetalares bekostnad - jizya), och på så vis öka sin demografi i väst och därmed i förlängning vinna politiskt inflytande genom att de till slut är i minoritet. I dokumentären jag länkade så diskuteras just detta, muslimerna inser ju att de aldrig kommer att kunna överta västländer med hjälp av vapenmakt, så därför har de valt denna strategi (som börjar bli allt mer uppenbar även för de mest islamofila individer). Sen tror jag inte heller de kommer lyckas då folk börjar vakna upp inför detta problem. Det var dock i elfte timman, och frågan är om tillräckliga åtgärder sätts in.

   Men, om de skulle uppnå majoritet (i Malmö är redan nu majoritetssvenskar i minoritet) så är vi rökta, redan idag vågar inte ens SVD skriva att inte bara svenskar ska lära sig av muslimer, muslimer har också att lära av svenskar.

   http://youtu.be/gWjUKYtmLJE

   Radera
  6. Hej okänd livsform här, på tal om skattefinanseriade agendor och konspirationer
   https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

   Som styrks av detta
   http://www.regeringen.se/content/1/c4/06/37/995b14ee.pdf

   Radera
 3. Är du säker på att man inte försöker? En sådan operation kan ju knappast göras över en natt. Här är det koka groda som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att M+S+MP+V+FP+C+KD helt plötsligt skulle lämna positionen som humanitär stormakt och bli högst normala!?

   Skulle inte tro det.

   Det enda som möjligtvis,möjligtvis skulle kunna få dem att vakna är om SD kommer upp på 13-14-15%. Då blir det rimligtvis omöjligt att deklarera alla dessa väljare som rasister, de var ju till större delen fina och respektabla människor vid valet 2010 när de röstade på godkända partier.

   Pungspark!

   Radera
 4. Nu har det rökts för mycket.
  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi väl be om en förklaring från Micke om hur det egentligen förhåller sig!

   För en gångs skull:

   Beskriv gärna vad du är FÖR. Vad du är emot vet vi sedan länge.

   Radera
  2. Jag är för att anonyma konsekvent använder samma signatur så att jag slipper uppfatta alla anonyma inlägg som nazispam.

   Radera
  3. Micke:

   Det där lät mer som att du är MOT anonyma signaturer...

   Radera
  4. Det står klart och tydligt att jag är för men du kanske lider av demens och har svårt att minnas vad du läst innan meningen är slut?

   Radera
  5. Men... då ÄR du ju mot anonyma signaturer... Är mjällschampot FÖR fett hår?...

   Radera
 5. Att vara anarkoliberal (och nyliberal) är utan tvekan en princip som kan vara rationell. Finns dock en paradox. Den paradoxen är nämligen att Sverige inte är USA innan 1914. Ingen vill dränera sin levnadsstandard till att inte ha sjukvård, bostäder eller en fungerande skolvård överhuvud taget, vilket fallet är om anarkoliberalismen härskar i ett välfärdsamhälle.

  Sveriges migrationspolitik är inte direkt ett slags "brain drain" från de mest framgångsrika civilisationerna. De som kommer är människor från krigsdrabbade områden kring främst Mellanöstern (främst syrier och irakier). Det finns ingen möjlighet att ens fundera över att människor ska börja försörja sig själva... de måste ha: sjukvård (krigsskadade, syn, hörsel, frakturer etc), lära sig svenska (och engelska?) som kanske tar 5 år, de ska också anpassa till svensk kultur och sed, inte vara fast i islam och inte vilja ta män i hand och poliser i niqab är inte att föredra. Inte heller ska de se Väst som en parasit, utan acceptera att Väst har demokrati och yttrandefrihet, vilket länderna de kommer från är okapabla till pga inavel (50 % i Mellanöstern och stora delar av Afrika) och en eländig kultur som stavas I S L A M.

  Däremot om någon säger: vi vill ha arbetskraftsinvandring (BRAIN DRAIN), då förstår nog jag åtminstone om anarkoliberalismen är att föredra. Till dess är det mycket "flum flum" kring alla teorier om anarkoliberalism eller nyliberalism.

  / Magne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har skivan hakat upp sig?

   Radera
  2. Micke har nog bara på sedvanlig manér sagt något intetsägande. Med andra ord - har skivan hakat upp sig.

   / Magne

   Radera
 6. Sent ska syndarna vakna. Hax har hamnat helt snett tidigare i migrationsfrågan.

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Här är en dansk socialdemokrat som är bekymrad över judefrågan och har lust att säga "Heil Hitler"...

   http://denkorteavis.dk/2014/socialdemokratisk-politiker-om-joder-sig-heil-hitler/

   Radera
  2. Här är en företrädare för Grön Ungdom som på facebook skriver att hon "vill fucking rida längs alla gator i Sverige och skjuta pil i huvudet på folk". Hon ursäktar sig med att hon behövde "andas ut". Undrar hur det sett ut i kvällspressen om en SDUare "andats ut" på facebook?

   http://avpixlat.info/2014/08/14/sprakror-for-gron-ungdom-vill-skjuta-pil-i-huvudet-pa-folk/

   Kära språkrör!

   Ibland kanske man ser saker och ting lite olika? Det finns de som 16 år gamla söker akutpsyk kl 0300 en lördagnatt och kräver att bli inlagda för att pojkvännen gjort slut. Det blir de inte. Inte sällan resulterar detta i en kränkningsanmälan mot psykvården..

   Många anmäler liknande allvarliga händelser: Min hamster dog..jag fick ingen hjälp, jag kom inte till final i Idol osv. Jourhavande läkare bedömer att det här är en fullkomligt normal motgång i livet. en motgång alla kommer att mötas av sisådär 20-30 gånger.
   Felet ligger med andra ord inte hos dig..utan hos dina föräldrar. De har helt enkelt inte rustat dig för vad det innebär att leva.

   Mitt förslag är att ni alla åker på semester. Kanske till ett IS(IS)-kontrollerat område, Saudi eller varför inte soptippen smokey mountains i Manilla. Sen kan ni chilla lite i Calcutta eller varför inte Johannesburg eller Mexiko? Så träffas vi sen och pratar om hur " synd" det är om folk...och varför?

   Radera
  3. Syftar du på Malmö?

   Radera
 8. SD´s taktik är att leta rätt på dom största idioterna dom kan hitta och sen kvitta dessa idioters uttalanden med sina egna.

  Sandlådevägen till riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är snarare ett anammande av vänsterns taktik. En spegel för att skydda sig mot de tramsiga och hotfulla attackerna från de rödgröna lägret. Ni trodde väl inte ni kan bete er hur som helst utan att få tillbaka-kaka!? Dessutom är det ju precis lika efterblivna uttalanden som kommer från viss inom den rödgrön-smeten, så det visar att vilket parti som helst företrädare kan få grodorna att hoppa ur munnen. I många fall riktigt stora och välgödda grodor...

   Radera
 9. Jag har tidigare okända livsformer i mitt kommentarsfält...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, individer som kombinerar empati med ett strategiskt tänk för sin plånboks och sin egen överlevnad och välmående har ju hittills varit sällsynt i Sverige... ;)

   Radera
  2. Hax blogg, en perfekt primordial ooze där foliehattar, neonassar, österrikare och fantaster som predikar "kritisk teori" (Micke, som är emot allt) trollar varandra upp i brygga.

   Radera
  3. "österrikare" är dom lika farliga som öisare?

   Radera
 10. Dom här två, som borde tas med i en fri debatt
  http://www.youtube.com/watch?v=faNge-o0V-k

  http://www.youtube.com/watch?v=fl9HMSTHeTg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anti-racist Hitler är rätt bra också:

   http://youtu.be/lKDeyuM0-Og

   Fingret direkt på pudelns kärna så att säga.

   Radera
 11. Jahapp då har statsministern bekräftat kostnaderna av migrationspolitiken. Då återstår för Hax m fl att hitta ett sätt att förhålla sig till detta utan att kalla statsministern för R-ordet.
  Om de lyckas får de be Åkesson om ursäkt. Om de misslyckas torde de fortsätta att anvisa dålig politik med dålig demokratisk hållning.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.