2014-09-15

Valet - Dagen efter


Som väntat visade sig bli närmast omöjligt att få ihop en regering i det rådande politiska landskapet.

Vilket samtidigt innebär att det inte går att ställa till med så mycket djävulskap heller. Vi behöver liksom inte vara rädda för att löntagarfonderna plockas fram igen.

Ingen har rymt med statskassan. Det mesta är som vanligt. Och ryssen håller sig än så länge på någorlunda behörigt avstånd. Så det finns inte så stor anledning att hetsa upp sig.

Belgien saknade regering hur länge som helst. Det var helt OK. Till och med mer än OK, eftersom landets ekonomi stärktes under tiden.

10 kommentarer:

 1. Tack för denna sansade analys. Annars får man ju säga att dagens läge mer än någonsin öppnar för utlysande av nyval. Dvs om ingen regering kommit till stånd i oktober.

  Vi har sällan nyval i detta land och jag tvivlar personligen på att det blir det, men som antytt, läget i dag är lite ovanligt.

  SvaraRadera
 2. Ja. Det går inte att be pensionärerna att hur länge som helst att öppna sina hjrtan och betala för imassinvanringen.
  Sedan 2006 -2013 skall 400 000 invandrare dela på 300 000 nya jobb och dessutom med 70 000 nya infödda svenskar på arbetsmarknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så allt är ett nollsummespel? I så fall är hela samhällsutvecklingen sedan 1500-talet en illusion.

   Utveckling! Tillväxt!

   Radera
  2. Men jag fattar inte att du orkar bjäbba på det viset Henrik?!

   Tillför du tiotusentals analfabeter utan någon som helst yrkesutbildning till ett modernt och teknologiskt utvecklat land som Sverige så kan ju resultatet inte bli annat än att dessa hamnar i arbetslöshet och utanförskap. Vi har hel enkelt inte tillräckligt med toaletter att städa, burgare att vända eller blöjor att byta så det räcker till alla dessa människor + de som redan bor här.

   Tillväxt skapas väl av drivna och utbildade (åtminstone gymnasieutbildade) människor som öppnar företag - som tillverkar en produkt, utvinner en naturresurs eller saluför tjänster/sysslor åt andra. Att då bara ösa in tiotusentals människor med högst förgymnasial utbildning, som dessutom ser ner på den svenska kulturen och inte vill beblanda sig med oss är väl ett klockrent recept på segregerat samhälle och måste betecknas som en solklart fall av de känslostyrdas irrfärder?!?

   http://www.kallestrokirk.se/@bildspel/irrfard_a.pdf

   Radera

  3. “Let me control the media and I will turn any nation into a herd of pigs”

   Goebbles

   Radera
  4. Precis Micke, och det är därför som miljöfjanteriet och genusvansinnet fått så stort fäste här eftersom media är genomsyrat av tokvänster, miljötokar samt manshatare.

   Radera
  5. Micke:

   “If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”

   Man kan ju tolka denna lite som man vill, men SD använder inga av statens tvångsmedel för att förtrycka dissidenter. Det arbetet är det en annan ringhörna som står för...

   Radera
  6. http://riksforbundetmotpolitiskkorrekthet.blogspot.se/2014/09/dr-freud-har-ordet-facebookfascisterna.html

   Radera
 3. Försöker du förneka verkligheten? Mina siffror är från scb och visar var vaad som hänt de sista 8 åren, resten är önsketänkande. Vi har en ständigt försämrad konkurrenskraft i en alltmer globaliserad värld. Dessutom bekattas vi via upphovsrätten av USA. Det handlar om ett globalt nollsumme spel - om vi inte längre gör kylskåpen, maten osv så görs arbetet av någon annan.

  SvaraRadera
 4. Jag säger som Svensson. Tack för en bra kort analys. 👍

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.