2014-09-15

De f.d. nya moderaterna


Ja, det är ju så här det går när man inte har någon ideologi, några principer eller några visioner som binder samman ett parti.

När väljarna inte riktigt fattat varför de skall rösta på en – då försvinner dessa väljare lika snabbt som de kom.

Med poserande, pragmatism, fokusgrupper, frontförkortning och nya loggor kommer man bara så långt.

Först måste man vinna debatten. Sedan vinner man väljarna.

13 kommentarer:

 1. Gösta Bohman moderat15 september, 2014 11:21

  Absolut. Vi får verkligen hoppas att den moderata partiorganisationen tar till sig detta svidande nederlag och inser att det är dags att dumpa "Nyamoderaterna" och återvända till klassisk moderat politik.

  Om man tar av sig skygglapparna borde det vara enkelt för de moderata kampanjgeneralerna att se var felet ligger. M tappade stort till SD. Moderata kärnväljare är betydligt smartare än moderata politiker. Kärnväljarna har inget emot arbetskraftsinvandring (som inte belastar statsbudgeten), men är starkt skeptiska till asylinvandring (som alltför ofta innebär livstids bidragsförsörjning).

  Under Reinfeldt har Sverige drivit Europas mest extrema asylpolitik, och i valrörelsen sa Reinfeldt att kostnaderna för denna nu är så höga att alla andra utgifter måste prioriteras bort för att ha råd med denna. (Detta är en total omsvängning mot vad ministären Reinfeldt sagt tidigare, nämligen att massinvandringen är en enormt lönsam affär för Sverige.)

  Moderaternas svidande nederlag är väljarnas straff mot Reinfeldts extrema asylpolitik. Att fortsätta med denna kommer bara att göra SD ännu starkare och ge fortsatta röstförliuster.

  Reinfeldts nymoderater har gjort två strategiska dundertabbar.
  1) Man låtit extremvänstern dominera samhällsdebatten genom att överge sin traditionella roll som högerkritiker av vänsterns stollerier.
  2) Den extrema asylpolitiken har bara stärkt SD, dessutom innebär massinvandringen massimport av vänsterväljare. Titta i alla VALU de senaste åren. Det finns en stark röd övervikt bland utomeuropeiska invandrare, och allra starkast är den från MENA-regionen.

  Vi får verkligen hoppas att alla de gammelmoderater runt om i landet som under Reinfeldt kuvats och mobbats till tystnad av partiledningen i Stockholm nu slår näven i bordet och kastar ut Reinfeldts hov av ja-sägare och opportunister i Stockholm och utser en gammelmoderat partiledare som kan kasta Reinfeldts nymoderatism på sophögen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Detta är en total omsvängning mot vad ministären Reinfeldt sagt tidigare, nämligen att massinvandringen är en enormt lönsam affär för Sverige"

   För att vara lite balanserad vill jag påpeka att invandring alltid är en kostnad på kort sikt, men det kan vara en vinst på lång sikt (ungefär som barn - inga jämförlser i övrigt ;).

   Radera
  2. På lång sikt kan vi lika gärna ha ett kalifat upprättat i Sverige om vi fortsätter att adoptera halva Mellanöstern..

   Radera
  3. @Amnexis
   Jo, det finns mycket man kan påstå om man vill undvika en sansad och konstruktiv debatt.

   Radera
  4. Så Tyskland undviker också en sansad debatt genom att förbjuda medlemskap i IS och förbjuda att sprida reklam för kalifatet?

   Radera
  5. Dina logiska hopp är fascinerande ;)

   Så om vi inte förbjuder reklam för IS så kommer vi importera halva mellanöstern och upprätta ett kalifat i Sverige. För att stoppa detta måste vi rösta på SD.... ;o

   Detta som kommentar till att jag säger att invandring alltid kostar pengar på kort sikt men kan vara positivt på lång sikt.... jisses...

   Radera
  6. Jag väntar fortfarande på ett utvecklande resonemang hur det långsiktigt kommer löna sig att importera människor till Sverige som föraktar oss och inte vill vara en del av svenska samhället? Här ett nytt citat från exmuslimen Mona Walter:

   "De sista brodern sa, som velat knivskära min väninna, var att han är inte nöjd fören min väninna och jag ligger begravda sida vid sida, hälsa Mona detta. Han är en muslim som vill tjäna Allah och gärna offra sitt liv för Allah.

   Han och hans fru lever på pappret som skilda, för att kunna utnyttja de svenska välfärdssamhället till max. I själva verket är de gifta enligt Islam. Detta har de inget dåligt samvete för då de lever i det svenska kaffir samhället.

   När jag i morse pratade med min väninna sa hon att nu till valet tänker hon rösta på SD. Enligt henne är det partiet det ända som vill utvisa brottslingar och skydda oss mot Islam.

   Denna berättelse är vad många kvinnor och män upplever i våra förorter när de vill lämna Islam. I Sverige kan bara vissa av våra medborgare åtnjuta religionsfriheten. I våra förorter kan försök att bryta sig loss från Islam få allvarliga konsekvenser.

   Denna typ av muslimer som inte respekterar demokrati, religionsfrihet och jämlikhet har försatt sin rättighet att åtnjuta detta i det svenska samhället. De ska naturligtvis utvisas till det land de kommer ifrån." - Mona Walter


   Jag delar Monas långsiktiga bild, ett fortsatt högt inflöde av folk som inte kan acceptera västerländsk, sekulär och upplyst demokrati kommer leda till oroligheter i Sverige. Så nu är det dags att säga ifrån.

   Ingen diskuterar huruvida arbetskraftsinvandring av efterfrågad kompetens är dåligt för Sverige, alla är överens om att det ska vara möjligt. Därav mina tirader...

   Radera
  7. "Jag väntar fortfarande på ett utvecklande resonemang hur det långsiktigt kommer löna sig att importera människor till Sverige som föraktar oss och inte vill vara en del av svenska samhället?"

   Vad grundar du din slutsats på, dvs att folk som kommer hit föraktar oss och att de inte vill bli en del av det svenska samhället? Det är ju bara i din hjärna det är så. Visst finns det säkerligen några få som tänker så men de flesta vill bygga ett liv för sig och sin familj, med tiden blir de allt mer integrerade, deras barn blir mer svenska än föräldrarna och barnbarnen blir lika svenska som "vem som helst". Så har det alltid varit.

   Det betyder INTE att invandringen är problemfri eller att vi måste ta emot lika många som nu. Men dina argument är verkligen inte övertygande... ;o

   T.ex. antar jag att du vet att hela den muslimska världen (i princip) fördömer IS och deras "kalifat"?!

   Radera
  8. I min hjärna? Fördömer verkligen den muslimska världen IS? Jag har inte sett så mycket mer än att statsöverhuvuden oroats för att bli invaderade, sen om deras övriga population tar avstånd från IS är en annan fråga..

   http://youtu.be/sLRq-vk1iZU
   Vilken religion bekänner sig ISIS till och i vilken bok finner ISIS stöd för sina handlingar? - Mona Walter

   https://www.facebook.com/mona.walter.182?fref=ts

   http://www.dagen.se/opinion/debatt/mer-an-en-myt-erik-ullenhag/

   http://youtu.be/kNomaqo5yK4
   Islams två ansikten - Mona Walter

   http://youtu.be/SmpSTATIT44
   Nej till Sharia - Mona Walter

   http://youtu.be/mHiVyzttDZU
   Erik Ullenhag vi är inte Islamofober, vi är rädd av islam! - Mona Walter
   http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2426612-hotad-till-livet-for-att-han-ar-otrogen-islam

   http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/is-flagga-pa-bro-i-smedby%284425880%29.gm

   http://youtu.be/QxzOVSMUrGM
   A Message to President Obama from a former Muslim

   http://youtu.be/4HoBz68-Q_8
   Defeating the West Via the Womb

   http://youtu.be/Ry3NzkAOo3s
   Brigitte Gabriel gives FANTASTIC answer to Muslim woman claiming all Muslims are portrayed badly

   http://youtu.be/o9jx4xE2pgY
   Christopher Hitchens Predicted Islamic State in 2005

   http://youtu.be/e5Lyn5c-h_8
   Ex-Liberal Eric Allen Bell tells the truth about Islam and Liberalism on Fox News - Mycket intressant

   http://youtu.be/qJM_fPlWFgI
   British Islamist Abu Waleed: Muslims Should Humiliate Christians to Make them Convert to Islam

   http://youtu.be/8m2wjj_zJXY
   Det Muslimske Brorskap (2010) (HQ) PART 1   Det var visst inte hela den muslimska världen som fördömer IS trots allt... Ganska många verkar gilla IS, eller åtminstone själva idén. De flesta känner väl avsmak inför grymheterna, men protesterar de verkligen mot tanken om ett Kalifat där sharia råder? Mycket tveksam, inget jag sett tyder på det, visst enstaka vettiga människor går ut och tar avstånd, men hur är det t.ex. med våra stora muslimska organisationer i Sverige? T.ex. Hizb Ut Tahir, SMR, IFIS (klingar inte bra..), SUM etc? Tar någon moské officiellt avstånd från IS? Skulle gärna vilja se bevis på det.

   Radera
 2. Det är faktiskt möjligt att Reinfeldt dödade (M) för gott.

  Det är liksom inte bara att damma av program och flygblad från 2003 och köra på. Samhället har förändrats sedan dess. Och det finns ingen gammelmoderat berättelse om samhällsutvecklingen som kan fylla luckan mellan då och nu.

  Finns det någon i dagens (M) som kan ge partiet rätt ideologiska avstamp idag? Jag är tveksam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gösta Bohman moderat15 september, 2014 12:10

   Det j-vliga är att massor av skärpta självständigt tänkande politiker med potential att bli statsminister systematiskt stötts ut ur partiet under Reinfeldts "ledarskap", alternativt valt att lämna frivilligt. Kvar blev opportunisterna, maktmyglarna, de korrupta och ja-sägarna.

   Radera
 3. rösta med gösta högerpartiet15 september, 2014 14:50

  Vi får hoppas att gammelmoderaterna kommer tillbaka och går upp i SD så att naziststaten blir verklighet.

  SvaraRadera
 4. Nu meddelas att även Borg lämnar. Det passar att smita iväg nu utan att ta något ansvar.

  Ja, Reinfeldt & co bröt det socialdemokratiska maktmonopolet, och hur nödvändigt det än var att göra det är det svårt att känna något annat än rent förakt med tanke på de metoder det gjordes med.

  Nu är S åter vid makten och några möjligheter att föra någon borgerlig politik de närmste 2-3 mandatperioderna är svåra att se.

  Grattis alla vänner åt vänster. Ni vann. Tacka Reinfeldt för det.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.