2014-10-26

Har musten gått ur sossarna?

Det var kanske inte bättre förr. Men annorlunda.

Socialdemokraterna har inte haft en ny idé på hundra år. Så det är kanske inte så konstigt att regeringen Löfven tycks köra på i gamla, djupa och invanda hjulspår.

Socialdemokraterna har problem med återväxten. Partimedlemmarna dör av, helt enkelt. Och i ungdomsförbundet är de mest hängivna rödgardister, som ju är totalt oanvändbara i praktisk politik.

Socialdemokraterna kanske fortfarande har självbilden av att vara ett statsbärande parti. Men de har knappast några politiska profiler med den tyngd en sådan självbild kräver.

Nu sitter sossarna i regering. Inte för att de är så speciellt bra, utan snarare för att folket tröttnade på borgarna.

(S)-regeringen består av sossar och miljöpartister – som måste hålla sams, trots att stora delar av socialdemokratin hatar miljöpartiet. För att över huvud taget få något icke-borgerligt genom riksdagen behöver denna regering stöd av (V). Och (SD). Samtidigt. (En riksdag som är oförmögen att fatta nya beslut behöver, i de flesta fall, dock inte vara det sämsta.)

Medan de miljöpartistiska ministrarna i vart fall ställer till med lite skandaler eller avslöjar sig som uppseendeväckande okunniga, så är sossarna bara... i stort sett ointressanta. Grå.

Utom när Löfven är i EU-nämnden. Då uppstår lite oreda och ofrivillig komik.

Eller på EU-toppmöte. Där Löfven var så upptagen med att förklara för undergångsekonomierna Frankrike och Italien att han är på deras sida – att han helt missade att unionens mäktigaste politiker stod bakom honom för att försöka hälsa. (Hon gav upp.)

Ja, ja... Å andra sidan har den borgerliga alliansen inte så jävla mycket att komma med för tillfället, den heller.

16 kommentarer:

 1. Hur är det idag, är man ultranazist om man tycker att 40 miljarder till invandring är i mesta laget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att du är nazist har du redogjort för i 98 procent av dina inlägg,

   Radera
  2. Jag är själv nazist, så jag vet!

   Radera
 2. Amnexis. Nejdå. Men gott och väl oförmögen att förstå att vi inte kan samtidigt ha fri rörlighet för människor och samtidigt inte låta människor få röra sig hit.

  40 miljarder? Är det sveridedemokraterna som räknat fram den siffran?

  Henriks artikel är spot on.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 40 miljarder är vad regeringen Löfvén budgeterat för nästkommande års mottagning av vinstlotter och pensionsräddare. Lill-snorkan där...

   Radera
  2. Och, vad i begreppet fri rörlighet gör att alla världens analfabeter och andra lycksökare har rätt till svenska skattebetalares socialförsäkringssystem? Låt dem röra sig, men de ska fan inte röra sig ner i nationens plånbok och skafferi och helt fräckt ta för sig.

   Förstår du inte att anledningen att så många människor rör sig hit INTE är vårt väder, det är DÄREMOT alla magneter och sugpumpar som utgörs av alla bidrag och lockrop om att illegala invandrare ska få GRATIS sjukvård, skolgång, rösträtt i kommunval, PUT för t.ex. syrier som bott i EU i tio år innan de kom hit...

   Varför måste svenska skattebetalares socialförsäkringssystem innefatta alla som rör sig till Sverige, men inte bidrar till dessa försäkringssystem? Du måste sluta tro på dogmen om den allomfattande godheten som omfattar hela mänskligheten, vars alla materiella behov måste tillgodoses. Det är ju en lögn. Familjens moral har blivit projicerad på hela mänskligheten, vilket är fullkomligt orimligt. Folk investerar ju hellre pengar i sin katts tillfrisknande än skickar pengarna till Afrika.

   Det är nämligen så som empatiska människor fungerar. Kännetecknande för empatiska människor är att dom inte betraktar hela mänskligheten som en stor familj där "alla har lika värde". Det är ju lögn. Folk efterlever inte den idén i praktiken. Det är en helt annan sak att alla ska vara lika inför lagen i domstolssalen. Men att hela svenska befolkningen har lika juridiska rättigheter betyder inte att alla på jordklotet, fullkomligt obesläktade, skall ha rätt att få sina materiella behov tillgodosedda. Vi måste få ett slut på dom här ideologiska tokigheterna och väcka upp det sunda bondförnuftet från dess slummer.

   Radera
  3. Varför skriver nazisten på en frihetlig blogg?

   Radera
  4. Vad gör jag själv här egentligen? Jag är ju stalinist och supporter av allsköns vänsterflum. Jag förstår det inte själv, tvångstankar kring politik måste det vara. Alla är nazister. Jag är nazist, du är nazist. Nazist, nazist.

   Radera
 3. 40 miljarder verkar lite lågt, Ekbergs utredning låg högre. De direkta osterna i regeringsbudgetförslag är Migration 17,4 miljarder och Integration om jämställdhet 16,8 miljarder minus 200 miljoner som faktiskt går till jämställdhet.
  Det 34 miljarder, sedan tillkommer en del i bl a justitie och utbildning.

  Och så kommunernas kostnader.

  Det ingår väl inte automatiskt i fri rörlighet att vi ska ge socialhjälp till alla som kommer hit?

  Anaximander

  SvaraRadera
 4. Lika viktigt att konkret formulera vad andra partier gör fel är att berätta vad som ska göras i stället.Du missade båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du läst andra blogginlägg av Henrik? Man kan inte rädda världen med ETT blogginlägg. Eller klev HAX på en öm tå?

   Radera
 5. Har du ingen bild på ert helgon Bohman när han pratar om negrer, bo i plåtskjul och bananer? Det var ju vid samma tid. För förståelsens skull?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Negrer och bananer... hehe hajjar ni? höhö bananer kommer från afrika va, och de gör ju negrerna också. fatta grejen nu nazister!

   Radera
  2. Nazigrisen Amenix manifesterar att han är både idiot, nazist och ett troll genom att inte fatta att Bomans uttalande var grovt rasistiskt, genom att uppskatta detsamma och genom att sedvanligt stjäla andras signaturer.

   Radera
  3. Höhöh nazister, grisar och nazister. Nazist, Nazist. Naaaziiist Naaaaazziiiiiiiiiiisst! Naznazinazinazi... griiisigrisnazist. Alla är nazist utom jag lala lala la. Nazzisst..


   Nazist.

   Radera
  4. Negrer och grisar, nazister och bananer..


   Ärligt talat, den enda idioten här är ju idiot-micke!

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.