2014-10-06

I rimlighetens namn - nu måste väl Romson avgå?


Sveriges miljöminister (och vice statsminister) Åsa Romson (MP) har målat husbåten med förbjuden, giftig bottenfärg.

Cecilia Stegö Chilò tvingades avgå som borgerlig kulturminister år 2006 när det avslöjades att hon inte betalt tv-licens.

Åsa Romson och hennes parti vill ha tvingande regler som gäller alla, för att förbjuda dem att göra det som Romson själv gör. Detta är ett tydligt utslag av dubbelmoral, hyckleri och elitism.

Cecilia Stegö Chilò var däremot principiell motståndare till tv-licens och ansåg att vi inte skall ha statlig tv och radio. Hennes handlande var med andra ord helt i linje med med hennes väl kända principer.

Jag kan inte se något annat än att Romson måste avgå ur regeringen. I vart fall om man mäter med samma måttstock som i fallet Stegö Chilò.

För vi skall väl mäta med samma måttstock? Det måste vi väl ändå – i anständighetens namn – göra?

Länkar:
Åsa Romson målar med förbjuden färg »
Att tysta politisk kritik med copyright »

Uppdatering: Nu är Åsa Romson polisanmäld för miljöbrott.

24 kommentarer:

 1. Dessutom var det så att Cecilia Stegö Chilò var bosatt i Tyskland och betalade TV-licens där, när hon fick erbjudande om en ministerpost i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Eftersom Sverige är totalt korrupt, och dubbelmoral är god ton och anti-rasism och feminism etc., så kommer givetvis inte Romson avgå.

  SvaraRadera
 3. Det är mediadrev som avgör om hon måste avgå, och det kommer inte bli någon mediadrev i det här fallet, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sent om sides så fick Romsån sitt mediadrev!

   Radera
 4. Det här är ironi på hög nivå må jag säga...men det hela är överspelat redan. Det var ju inte hennes fel, det är sambon som äger båten!

  Cirkulera här finns inget att se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finnes bildbevis att Åsa själv deltar i båtmåleriet:
   jenskiil.se/bilder/vararbete

   Radera
  2. Hon lackar bara på fördäck, det betyder ju ingenting...

   Radera
  3. Är lacken miljövänlig ?

   Radera
 5. Rationalitetspartiet06 oktober, 2014 15:17

  Extremvänstern dominerar den svenska samhällsdebatten. Tack Fredrik Reinfeldt. 70% av alla journalister sympatiserar med MP.

  Slutsats. Inget kommer att inträffa. Inget drev. Romson sitter kvar.

  SvaraRadera
 6. Åsa Romson har två egenskaper som gör att hon ständigt får mera pratkubik på SVT än andra politiker:
  (1) Hon har konstant en hysterisk, gäll ton i sina "framföranden" med ett tillägg av panik
  (2) Hon är inte ens lite smart och kan inte följa/utveckla ett logiskt resonemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har det att göra med att hon har en doktorshatt i juridik månne? (hysterisk gäll ton och logik som endast jurister begriper sig på!?)

   Radera
  2. Javisst, hon hade ju köpt den "miljöbästa färgen", varpå reportern upprepar: "men den är ju kopparbaserad och skadlig för mikroorganismerna"... då sätter svamlet igång. Doktorshatt i Ordbajseri skulle man kunna tänka sig att hon också har...

   Radera
 7. DN nämner inte Romson alls på sin startsida. Aftonbladet har en liten sidonotis. Detta har redan blåst över i mediasverige...

  SvaraRadera
 8. Aldrig i helvete att Romson behöver bry sig en sekund om det inträffade. Det finns en väl etablerad devis gällande politiker, särskilt avseende dem i V och MP.

  "Gör som jag säger, inte som jag gör."

  Romsons karriär som folkfostrare kommer att fortsätta, helt obefläckad av det inträffade. Finns inte en journalist som bryr sig ett vitten på riktigt. Romson är ju god och vill rädda planeten.

  SvaraRadera
 9. Det är ju viss skillnad* på att göra saker av misstag än att göra de med flit. Romsom borde ju rimligen känna till problematiken kring båtfärg, men kanske inte den som köpt färgen. Oavsett får man väl anta att Romsom inte använt olaglig giftig färg med flit.

  Jag tycker det är betydligt värre är ju att man försöker ta till upphovsrätt för att hindra rapporteringen. Det gjorde hon ju knappast av misstag. Jag vill inte ha politiker som reflexmässigt tar till (fula)knep för att mörka saker.

  *Jag tycker (också) att drevet kring Stegö var helt oproportionerligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon borde självklart känna till detta och instruera den som köpte färgen eller göra det själv. Jämför som sagt med Stegö-Chilo.

   Skillnaden var att Stegö-Chilo inte betalade in sin avgift för det vördade propagandaministeriet, mycket mer allvarligt än att de fantastiska miljöpartisternas främsta företrädare, propagandamaskineriets kelgrisar, "råkat" målat med lite giftig färg... "pss är ju bara lite mikroorganismer, nåt får dom väl tåla..." blev typ Romsons svar.

   Nä låt oss istället skriva outtömligt om Björn Söders knätofsar istället och alla goda och fina människor som vill förbjuda honom att bära folkdräkt. Demokratins frontsoldater...

   Radera
 10. Typiskt narcissistiskt vänster vänsterbeteende.
  Alltid tala om att göra "lika för alla" och "jämna ut orättvisor" medans man skaffar sig fördelar och bor i sin lyxvåning och inväntar sin position som kulturelit / politisk klass.

  SvaraRadera
 11. Klart hon kände till detta.
  Hon målade båten för tre år och senast för 1.5 år sedan. Sigmas färger med koppar blev förbjudna för mer än 4 år sedan och för hennes båt går det så pass mycket färg att man antingen planerat en bunkring av färg för många år sedan förnframtida målning eller köpt den på olaglig väg i utlandet. Oavsett om man kan hävda att reglerna skiljer sig när det gäller skeppsregistrerade båtar så är reglerna sådana att ingen privatperson får måla med förbjudna färger utan det får bara ske på skeppsvarv.
  Det är helt säkert så att både hon och eventuellt hennes sambo kände till detta.

  SvaraRadera
 12. Någon som tror att det blir drev? Nä, tänkte väl det... Hon är ju en god miljöpartist. De är höjda över all misstanke och behöver sannerligen inte granskas.

  Återigen ett stort problem kopplad till svensk propaga.. flåt medieindustri...

  SvaraRadera
 13. Så lätt tar kommunistern makten över vårt land.Åsa Romson har ett kommunistiskt beteende.Tysta å förtrycka är deras lag.Nu ligger det en våt kall grå filt över vårt land.Kommunisterna erkänner aldrig att de gör fel.Det får deras motståndare stå för.

  SvaraRadera
 14. Och båtens maskineri drivs med ? Förmodligen samma bränsle som värmen - dvs diesel. Skulle vi (andra) inte använda förnybart ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värre än så...
   På bilder på http://www.jenskiil.se/aktuellt/ lär det synas att klimat- och miljöministern använder färgad (grön) lågskattediesel som bara yrkessjöfart får använda.

   Radera
 15. Fan vad mycket bitterhet det fanns på den här sidan då. Det var inte rätt att Stegö fick gå och Romson kommer naturligtvis inte heller att gå. Journalister ska inte ha makt att avsätta politiker - det är ju vårt jobb. MP är dessutom inte socialister och inte Romson heller. Men det kan ku förstås vara klädsamt om hon gjorde sig av med båten nu.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.