2014-10-23

Stefan Löfvén – dumpa (MP) och (V)!


Stefan Löfven, inse att det är du som bestämmer inom socialdemokratin nu. Du kan göra i princip vad du vill.

Stefan, du är en högersosse. Du vill ha en stark industri, säker tillgång till energi till ett överkomligt pris och ett Sverige som har tillräckliga militära muskler för att kunna hävda sin neutralitet.

Detta är inget som kommer att komma ut ur att sitta i regering med (MP), vara beroende av (V) – och ändå inte kunna vinna över Alliansen med mindre än att även (SD) är med på tåget.

Kasta ut (MP) ur regeringen och gör upp med borgarna om de allra viktigaste frågorna.

Gå för allt i världen inte i något slags formell koalition med Alliansen eller något enskilt alliansparti. Det vore demokratins död. Men gör upp med borgarna om de där sakerna som måste fungera för att hålla landet på rätt köl.

Sedan kan man gräla om allt annat i riksdagen. Vilket möjligen skulle ge svensk demokrati en vitamininjektion.

Dagens huvudledare i Svenska Dagbladet är inne på samma tema...
"Även om det för närvarande föreligger något av ett ledarvakuum hos M och SD, går det ändå att ta en talmansrunda och släppa fram en ny regering Löfven, förbunden till blocköverskridande samarbete i några centrala frågor av utomordentligt värde för landet, utan alltför stora komplikationer i övrigt och utan ny valrörelse nu (vilket nog till och med skulle ge delar inom socialdemokratin en befrielse de önskar)."
Stefan Löfven, detta kan göras med eller utan misstroendevotering efter budgetomröstningen. Men visa att du är den som har initiativet. Ombilda regeringen till en ren (S)-regering redan nu. Du vet ju att det ändå måste ske, förr eller senare.

14 kommentarer:

 1. Ingen dum ide, faktiskt. Detta skulle karln gjort från början. Miljöpartisterna i regeringen har ju lyckats göra bort sig fullständigt sedan dag ett...frågan är dock om de borgerliga partierna skulle gå med på något sådant informellt samarbete?

  SvaraRadera
 2. Vitamin-injektionen till svensk demokrati kommer först när de släpper in landets tredje största parti i förhandlingsrummet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och här trodde vi demokrati handlar om parlamentarisk majoritet. Tydligen räknas inte de 83% som röstade på anständiga partier i SD:s volksgemeinschaft.

   Radera
  2. Att släppa in SD i förhandlingsrummet betyder inte att de bestämmer över resten. Puckobert!

   Radera
 3. Liberaler gillar inte hegemoni.Det lärde jag mig av Timbro för 9 år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke anser att alla som inte tycker som honom är nazister och idioter, det har Micket "SD värvaren" lärt mig här på bloggen!

   Radera
 4. Vitamin-injektionen till svensk demokrati kommer först när de släpper in landets tredje största parti i förhandlingsrummet...
  -------------
  Nazipartiet är borta ur leken. Bye bye!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amnexis lilla strumpdocka gör entré igen.

   Radera
  2. Min o min... han är ju visserligen tacksam att jobba mot, micketrollet, men en korrekt benämning är nyttig idiot, inte jag som skriver mickes kommentarer...

   Däremot den anonym som alltid pratar om sockpuppets, de inläggen är det jag som skriver ;)

   Radera
  3. Mcike:

   Ute ur leken? Som nu när de såg till att Löfven får åka till Bryssel med SD o Alliansens klimatpolitik?

   Radera
  4. Nazism igen micketrollet? Dags att vi reder ut den groteska jämförelsen en gång för alla:

   http://nimatown.blogspot.se/2014/10/den-groteska-jamforelsen.html

   Varsågod Micke, läs och begrunda.

   Radera
 5. Du är nazist. Finns inga tvivel som helst LillGoebbles.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micketrollet buntar ihop allt han inte tycker om och sätter nedvärderande epitet på det. Det gjorde Göbbels också, alltså är Micke nazist.

   Sedär, ett elegant bevis i svensk "intellektuell" anda.

   Radera
 6. Mata inte trollet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.