2014-10-03

Sveriges nya utrikesminister in actionEtt inslag från BBC Newsnight, från tiden då Margot Wallström var EU-kommissionär. Nu är människan med denna nyanserade syn på demokrati vårt lands utrikesminister.

[Direktlänk»]

10 kommentarer:

 1. Bildt var i alla fall inte dum i huv´et/ J_B

  SvaraRadera
 2. Det ska bli mycket intressant att se 1) om hon är lika immun mot undersökande journalister som Schyman och 2) om hon har lyckats ordna upp sina affärer.

  Kom ihåg att för ett antal år sedan efter nästan två perioder som EU-kommissionär uppgav hon sin förmögenhet (i Sverige) till ett litet bankkonto samt en mindre fastighet som hon delade med sina syskon. Någon som tror att EU och FN belönar sina tjänstemän så dåligt? Och sedan har vi ju Postkodlotteriet.

  SvaraRadera
 3. Nej, kanske inte så immun. Här har vi Dagens Industri:

  Wallströms EU-miljoner

  Nitton miljoner efter skatt samt lika mycket i pension fram till 85 års ålder. Inte konstigt att politiker i gemen är så förtjusta i EU. En kommissionärsplats är en verklig vinstlott.

  SvaraRadera
 4. Från HAX "marginaler" bubb.la:

  http://www.svensktidskrift.se/gastledaremargot-miljonerna-och-moralen/

  Undrar om det kommer att ta fyr och som jag undrade i ett tidigare inlägg; har Walllström ordnat upp sina affärer, betalt skatt på sin inkomst, tagit hem sin förmögenhet eller deklarerat för ränteinkomster etc på förmögenhet utomlands. Hon måste väl ha förstått att de här frågorna skulle ställas eller?

  SvaraRadera
 5. Men HAX, hon får väl lära sig av diverse Sverigedemokrater: det var så länge sedan och hon var så väldigt omogen och nu är hon en annan människa och hon kan tänkas bli kränkt om du påstår att hon har sagt något dumt som hon förresten inte alls har sagt eller som du har missförstått på något vis och om du framhärdar ringer hon polisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du verkligen Wallström vare sig vill eller kan lära sig av sd-ledaöter? (/s)

   Hennes verkliga problem är ju att videoan tillsammans med Di artikeln får det att se ut som hon agerade utifrån ett mycket betydande egenintresse. Men så kan det ju naturligtvis inte vara!

   Radera
 6. Efter skatt?? Hon har till skillnad från andra Sossar valt att inte beskatta sig alls!

  SvaraRadera
 7. Till och med Expressen kan inte låta bli att smaka på den förbjudna frukten - änven om man är väldigt försiktiga:

  Margot Wallström om skattekritiken

  Lägg märke till att rubriken är helt felaktig eftersom det inte är Wallström utan hennes presstalesman som uttalar sig:

  "– Det finns olika regelverk för EU-kommissionärer och EU-parlamentariker. Som EU-kommissionär är man en tjänsteman som betalar EU-skatt. Det regelverket har Margot följt."

  Inte någon speciellt bra ursäkt. Påminner mycket om hennes gamle (s)-kollega Jan O Karlsson som också hittades med nävarna i kakburken:

  Politiska skandaler vi minns - Jan O Karlsson

  SvaraRadera
 8. Några av oss minns fortfarande all skit som grävts upp om ert egentliga moderparti moderaterna så det jämnar ur sig

  SvaraRadera
 9. Varför skulle det jämna ut sig? Makthavare förenen eder mot folket?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.