2014-12-06

Samtidigt, i New Hampshire...Free State Project – 101 Reasons: Liberty Lives in New Hampshire | Youtube »

8 kommentarer:

 1. Skulle vi inte behöva en europeisk eller nordisk motsvarighet till projektet?

  Vad tror du Hax?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjordes ett försök att dra igång ett projekt i Europa, men det verkar ha runnit ut i sanden:

   http://forum.freestateproject.org/index.php?topic=24278.0

   En av nackdelarna med Norden är kanske att konungarikena Sverige, Norge och Danmark är bland Europas mest centraliserade stater, eftersom vi talar om en secessionistisk strategi?

   Radera
 2. Detta får mig att tänka på ett tal av Daniel Hannan där han pratar om en optimism i USA som vi inte har i Europe. Och visst känns det lite så.

  Filmen gör mig glad samtidigt som jag finner det sorgligt att vi inte har något liknande i Europe ( Vad jag vet ). Men helt ärligt behöver det inte vara i EU för min del, bara det inte är allt för varmt så ska det nog gå bra.

  SvaraRadera
 3. Min son bor i New Hampshire, undrar om anhörighetsinvandring funkar där?

  SvaraRadera
 4. Detta är en lysande idé. Problemet är att USAs allt mer tyranniska centralmakt kommer att krossa detta projekt med stridsvagnar om det verkligen genomförs radikala förändringar.

  Jag tror mer på ett litet fattigt land utanför de stora maktblocken med en någotsånär låg nivå av korruption. Om ett antal kapitalstarka entreprenörer + kunskapsarbetare lyckas göra en deal med de lokala makthavarna om att flytta dit och skapa jobb och utveckling kan det hända saker.

  Botswana, Moldavien, Kap Verde, Malta, Nepal, Andorra, Åland, Jersey, Spetsbergen, Estland, Costa Rica?

  En annan variant är att en mångmiljardär köper ett stort landområde av något fattigt land och ser att att nationell suveränitet av området ingår i köpet.

  På kommunal nivå är Solna något liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Centralmakten invaderar New Hampshire med stridsvagnar?

   Skillnaden mot Lincoln och sydstaterna är att folk skulle rapportera live över internet.

   Ren skrämselpropaganda och otänkbart i Västvärlden där omställningen till oberoende och secession sker inom demokratiska former.

   Radera
  2. Jag önskar att du hade rätt men USA är på väg med full fart från en demokrati till en militariserad paranoid totalitär fascistisk polisstat. Man är redan halvvägs där.

   Om New Hampshire gick i konfrontation med Washington skulle Mainstream Media lydigt följa maktens PR-spinn om "terrorister" osv. och NSA/FBI skulle se till att blockera alla medborgarjournalister och arrestera dessa.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.