2014-12-07

Därför är friheten och demokratin på väg ut


Svenska folket är frustrerat, men fjättrat.

Det handlar inte bara om en misskött migrations- och integrationspolitik. Bostadspolitiken, byråkrati som tränger ut verksamhet i det offentliga, förmynderi, en vansinnig drogpolitik, övervakningen, en bipolär försvarspolitik, den allt mer urholkade demokratin, EU, svågerkapitalism, den politiska korrektheten och skandaler som Nuon är exempel på frågor som får svensken att knyta handen i byxfickan och svära för sig själv.

Men svenska folket kan (i princip) inte göra något åt den rådande ordningen.

De flesta människor är högt belånade och har därför ett mycket starkt intresse av politisk stabilitet. Det räcker med en måttlig ränteförändring, en begränsad valutaoro, politisk eller administrativ inkompetens, mindre säkerhetspolitiska förändringar eller en dålig dag på börsen för att svenska folkets tillvaro skall ställas på huvudet. Så de flesta drar slutsatsen att det är bäst att sitta ner i båten.

Bostadsbubblan, lånekarusellen och till och med själva valutan bygger på att alla måste tro.

Den som sticker upp och ifrågasätter fulas ut och utesluts ur samhällsgemenskapen. Exempel statueras genom att människor får sparken på grund av sin politiska hemvist och att konstnärer fängslas när deras konst blir allt för utmanande. Istället för att ta en debatt försöker man skambelägga människor.

Och vem vågar utmana makten och den rådande ordningen när data om varje telefonsamtal, varje SMS, varje e-postmeddelande, varje nätuppkoppling och alla våra mobilpositioner lagras – för att finnas tillgängliga för staten? Vem vill riskera att bli föremål för underrättelsebyråkratins intresse, trakasserad vid gränspassager och föremål för skattmasens särskilda uppmärksamhet?

Det är mycket möjligt att SD får fler röster än de förtjänar – eftersom en röst på dem är det enda sättet för folk att få utlopp för sin frustration på ett av de områden där de etablerade partierna har tappat greppet. (Vilket inte nödvändigtvis betyder att de tycker att SD har helt rätt.) Eller för att i hemlighet ge överheten en välförtjänt spark på pungen. Synd bara att landets enda missnöjesparti har sina rötter i den bruna myllan och är fullständigt kasst i alla andra missnöjesfrågor.

Ju längre denna mörka fars fortsätter, ju högre blir insatserna. Vilket resulterar i att vårt samhälle inte alls blir mer stabilt, utan mindre. Det är som att elda under ett slutet kärl utan säkerhetsventil.

Frågan är var detta kommer att landa. Det kan bli fråga om en destruktiv och våldsam utveckling. Eller att ett nytt system som bygger på spontan ordning växer fram ur spillrorna av det gamla. Fast mest troligt är att vi kommer att få en allt mer auktoritär och totalitär stat – som är beredd att göra nästan vad som helst för att behålla greppet.

23 kommentarer:

 1. "Av jord är du kommen och jord skall du åter varda"!

  Vi människor har alltid - och kommer alltid vara - helt beroende av växters rötter i jord (som oftast har någon brun nyans)!

  Sluta prata skit om brun jord där rötterna växer!

  En av konsthistoriens giganter - Rembrandt - målade sina tavlor med 100 olika nyanser i brunt!

  SvaraRadera
 2. Paradoxalt nog är orsaken till den tingens ordning du beskriver den allmänna rösträtten. Formeln för att vinna val är att beröva ett fåtal deras ägodelar och dela ut bytet till ett flertal. Det är ingen slump att SD är ett populistiskt och extremt toppstyrt parti. /J_B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en avgift på säg en veckas medellön för att få rösta hade varit mycket välgörande. Det fanns såklart när den moderna demokratin infördes eftersom alla inblandade förstod att det var nödvändigt.

   Radera
 3. Är inte ett möjligt framtidsscenario och en väg ut, en uppbrytning i mindre enheter som t ex Rothbard skrev om?

  http://mises.org/blog/rothbard-unlimited-secession

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut en möjlighet. Det är därför våra traditionella stater kommer att göra *allt* för att slå ner en sådan utveckling..

   Radera
  2. Strider inte det påståendet mot vad som sker t ex i New Hampshire?

   http://101reasonsfilm.com

   Radera
  3. Under tiden förändringarna sker så sitter ni och filosoferar och kommer hamna i skymundan igen.

   Tack vare att man inte kan släppa lite på principen om fri rörlighet i syfte att få andra frihetliga värden att få slå rot i folks medvetanden, så trummar man in budskapet liberalism=frirörlighet(=tiggare).

   Resultatet blir att fri rörlighet blir ett sänke som drar ner övriga liberala värden ner på havets botten. Nu när chansen finns för ett liberalt parti som INTE bajsar folk i ansiktet, så sluter ni upp bakom den vettlösa "fria rörligheten". Få människor i Sverige har goda erfarenheter av Henriks firmas mexikaner och andra arbetskraftsinvandrare, de ser bara tiggarna (som nu sitter utanför varenda jävla ica över hela Sverige).

   Vill inte liberalismen accepteras av människor? Varför ska man då införa liberalism istället för välfärdsstat genom ränkspel och lurendrejeri? Är det en lämplig grund för libertarianer att stå på?

   Radera

  4. Vill inte liberalismen accepteras av människor?
   ------------------------------------------------------------
   Den är inte som som nynazismen en pragmatisk kostym.

   Radera
  5. som som? Nu verkar det gått lite för snabbt när du skrev Micke. Om Löfven tycker han gått in i en återvändsgränd med Arnstad och nyfascismen så kan han ju börja anlita Micketrollet och börja kalla SDs väljare för nazister på sina presskonferenser... Kommer säkert ge ett strålande valresultat. För SD.

   Partier som talar till vanligt folk som deras jämbördiga kommer att lyckas bra. Partier som sätter på sig åsiktsuppfostrarhatten och vill att verkligheten ska rätta sig efter deras partiprogram (istället för tvärtom) kommer att gå under. 7-klöverpartiet står vid det vägskälet. Micke vill att de slår in på vägen där människors vardag måste anpassa sig efter S partiprogram istället för tvärtom. SDs partiprogram svarar bättre på den verklighet människor upplever i vardagen.

   SD fick 17,7 enligt yougov's mätning häromdagen (ökning m 5%), och utmanar M om platsen som andra största parti. Har du byggt din antifascistiska skyddsvall än Micke? Bäst du börjar nu...

   Radera
 4. PP hade kunnat ta den rollen -- om inte den avgående partiledningen spelat bort alla korten.

  En ny ledning för PP (med HAX som partiledare?) hade lätt kunna kamma hem 5 procent av väljarna på detta missnöje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Släpp bara det värsta drogflummet så kan Personer som Cristian E, HAX, Rick F och Amelia lätt knapra in 5-6 % på SD

   Radera
  2. Förutsatt att den oansvariga migrationspolitiken kommit till vägs ände så skulle jag utan tvekan lägga min röst på PP igen, om så vore fallet. Men ni behöver inte skrota drogflummet för min del, men jag förstår ju varför. Alla som förstår varför borde också förstå varför fri rörlighet-flummet också bör läggas i låda...

   Radera
  3. HAX!

   Du har väl inte missat att din favoritpolitiker, vår nyss avsatte statsminister (den förre alltså, det är så snabb omsättning numera) begick en intervju i den danska dagstidningen POLITIKEN. För att parafrasera Wilhelm Peterson Berger: "Det borde han inte ha gjort."

   http://politiken.dk/udland/ECE2476926/reinfeldt-der-kan-vaere-mange-flere-asylansoegere-i-norden/

   Radera
  4. Reinfeldt flyger över Sverige. Ser skogar. Där finns mer plats för invandrare!

   Suck...

   Radera
 5. Om man tittar på hur de etablerade sandlådepolitikerna beter sig så har SD helt rätt. Man kan ha välfärdsstat a la 2014, eller öppna gränser enligt klassiska liberala principer, men man kan inte ha båda varianter samtidigt. I extravalet 2015 får SD min röst av enkla pragmatiska skäl. Det handlar om skademinimering, och tydlig markering mot sandlådepolitik.
  I valet 2018 kommer jag att rösta på ett ett parti som vill ha öppna gränser, men utan obligatorisk välfärdsstat (Klassiskt liberala partiet, eller motsvarande). Med en sådan politik slipper vi alla lycksökare som kommer hit för pengarnas skull.

  SvaraRadera
 6. Fri invandring bryter mot äganderätten. "Liberaler" som är redo att bryta mot äganderätten är bara tunnt kamuflerade socialister och västmarxister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika begåvat som att säga att för många nazister bryter mot allemansrätten.

   Har du fler teser?

   Radera
  2. Nazister har låg respekt för äganderätten och är därför ofta positiva till allemansrätten.
   /martin

   Radera
 7. Hela Europa sitter i samma båt som Sverige, frågan är vilken kittel som smäller först och högst (dyster bild av läget för övrigt).

  Den Grekiska tryck-kokaren måste varit tillverkad av Italienska Ansaldo Breda, så den räknas inte då den bara pyste lite...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.