2015-01-09

Övervaka dem som är farliga istället för vanligt folk


Ett flertal attentatsmän som redan var kända av polisen har utfört ett vidrigt terrordåd och därefter tagit gisslan i Paris. De är nu döda.

Men trots att dessa personer var kända lyckades myndigheterna inte stoppa de senaste dagarnas attentat.

Samtidigt lägger många av EU:s regeringar stora resurser på att övervaka människor som inte är misstänkta för något brottsligt över huvud taget.

Det finns skäl att anta att det vore bättre att hålla ögonen på människor som man vet är farliga, än att övervaka vanligt hederligt folk.

Läs även: Does the EU need more anti-terrorist legislation?

8 kommentarer:

 1. Polisen i USA dödade 1100 människor - bara under 2014. Det är 70 gånger fler än för andra jämförbara västländer. I miljardlandet och diktaturen Kina dödades 12 människor av polisen under 2014.

  Det är skrämmande.

  http://thefreethoughtproject.com/police-kill-citizens-70-times-rate-first-world-nations/

  SvaraRadera
 2. det låga antalet döda i Kina kan ju bero på att dess befolkning har större respekt för sina poliser och kanske att det också utdöms hårdare straff. Så du kan inte raljera med siffror utan jämförelse med ländernas ev. olika straffsystem och folkens diciplin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något är allvarligt fel med USA:

   2013 763 dödade av polisen
   2014 1100 dödade av polisen

   Detta trots att crime levels i USA trendmässigt faller och antalet mord/capita är rekordlågt.

   2014 Kanada 16 människor dödade av polisen

   2014 UK 1 människor dödade av polisen
   2013 UK 0 människor dödade av polisen

   2013-2014 Tyskland 0 människor dödade av polisen

   USA är på väg att bli ett dårhus.

   Radera
  2. Sverige 2014: Åtta människor dödade av polisen.

   Vi klättrar i ligan...

   Radera
  3. Om du kollar vad det är för patrask som har blivit dödade av polisen i USA, så ser du att de flesta inte är "etniska vita män mitt i livet" för att tala Reinfeldska....

   Radera
 3. I Kina dödas fler människor av staten än någon annanstans.Att endast 12 skulle dödats av polis under 2014 är rena fantasier.

  SvaraRadera

 4. USA är på väg att bli ett dårhus.
  --------------------------------------
  Styrs helt och hållet av kapitalet så det är logiskt att det är ett dårhus som att Sovjet var det när det styrdes uteslutande av politruker.

  SvaraRadera
 5. Hax:
  I samband med dessa barbariska mord kom det fram att republiken har på goda skäl klassat så många som synnerligen farliga att det inte finns resurser att dugligt övervaka dem, inte automatiskt och inte fysiskt. Detta är tyvärr en civilisationsfråga.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.