2015-01-09

Samtidigt, i Saudiarabien


Den saudiarabiske bloggaren Raif Baddawi är dömd till tio års fängelse, 266.000 USD i böter och spöstraff.

I dag börjar man utdela spöstraffet. Det blir 50 rapp en gång i veckan i 20 veckor, totalt 1.000 piskrapp.

Baddawi har drivit siten Free Saudi Liberals, där han anklagas för att ha förolämpat islam. Det finns skäl att tro att denna anklagelse mest är en täckmantel för en politisk dom – avsedd att vara ett varnande exempel för saudiska fritänkare och oppositionella.

Saudiarabien är ett skitland – som tyvärr inte alls får den kritik det förtjänar från våra västerländska demokratier. Tvärt om tycks våra ledare göra vad de kan för att hålla sig väl med regimen.

Läs mer: Amnesty » | Mashable » | Wikipedia » | Facebook »

26 kommentarer:

 1. Japp, det är som vanligt! Du kan vara hur skurkaktig du vill bara du är allierad med USA.

  Benny

  SvaraRadera
 2. Det går bra med Ryssland och Kina också och Putin har en dörr in i Europa via Le Pen. Kina är redan allestädes närvarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, kan du ge exempel på länder Ryssland och Kina aktivt stödjer en skurkregim som USA i Saudiarabien och många andra muslimska länder? Kina vet jag stödjer NordKorea så där har vi i alla fall ett liknande exempel. Visst kan man väl kalla Assad i Syrien, som Ryssland stödjer för skurk, men alternativen har ju visat sig vara långt värre, typ IS. Sen är ju Putin en svuren fiende till nazism och fascism och det är nog knappast med glädje som Putin ser sig kopplas ihop med Le Pen eller andra högerideologier. Putins version är, om man studerar det närmare, väsensskilt från europeisk nationalism.Han förordar en typ av rysk nationalism där alla är välkomna att verka oavsett religion eller härkomst bara man anammar ryska värderingar, lagar och förordningar. Sen anser väl jag personligen att ortodoxa kyrkan i Ryssland har haft alldeles för mycket inflytande på rysk politik och ryska värderingar de senaste åren.

   Benny

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. https://www.google.se/?gws_rd=ssl#q=putin+le+pen

   Radera
  4. http://www.fjellner.eu/fiendens-fiende-ar-ens-van-putin-tar-armkrok-med-le-pen/

   Radera
  5. http://www.dn.se/nyheter/varlden/rysk-tv-cia-ligger-bakom-parisdadet/

   Radera
  6. Micke googlar fram att ett lands nationalister uttalar sig positivt om ett annats. Bra så tycker jag, värre om det vore tvärtom.

   Sen... Fjellner och Wolodarsky's "agendasättande journalistikens" DN?

   RLY!?

   LOL, ungefär som att länka till avpixlat...

   Radera
  7. Hur många piskrapp ska Lars Vilks ha?

   Radera
  8. Jag har inga tvivel om din läggning. Det är väl upp till er?

   Radera
  9. Han anser att du är en nazist och att kopplingen mellan svenska och andra nazister till Putin är ett problem samt troligen att ni bör betraktas som landsförrädare.

   Radera
 3. Ännu ett i raden av länder som har samma förtryck av yttrandefriheten som t.ex. Österrike som 2005 fängslade den världsberömde historikern David Irving enbart för vad andra påstod att han hade yttrat.

  Österrike tillhör samma union som vi svenskar och dumsvensken fortsätter att rösta för partier som Decemberkartellen som fängslade en konstnär, Dan Park, för några teckningar.

  Vi svenskar bör även sopa rent framför vår egen port och inte bara peka finger mot andra.

  SvaraRadera
 4. Färdigkacklat.
  Bägge dessa krig har Putin gemensamt och därmed också alla svenska nazister som ser Putin som den för nazister helt nödvändigare starke ledaren.

  http://mashable.com/2014/12/16/journalists-killed-in-2014/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frankfurtskolan har talat.

   Radera
  2. Jag har fattat att du gillar korv.

   Radera
  3. Hur många piskrapp vill du utdöma Dan Park?

   Radera
  4. Om du hälsar på honom (vilket jag tvivlar på att du pallar) så föreslår jag att du tar med en burk Bullens.

   Radera
  5. Du verkar babbla som du har förstånd till. Du generaliserar grovt och drar alla över en och samma kam.

   Nu är det ju faktiskt så att alla svenska "nazister" är helt vanliga människor och som de allra flesta människor skulle de aldrig göra en annan människa illa på något sätt, än mindre verka för krig.

   Radera
  6. Efter nästa våldsdåd från nazister, ska SVT då älta halva reportaget att dådet inte har någonting att göra med nationalism?

   Radera
  7. Vilken nation mediterar du över Bullen?

   Radera
 5. Saudiarabien kommer att bli mycket intressant att följa framöver. Landet är kraftigt beroende av sina oljeinkomster för sin ekonomi, och oljans dagar närmar sig på ett eller annat sätt sitt slut - dels p.g.a. mer klimatvänlig teknik, dels därför att USA ökar sin egen inhemska produktion.

  Geopolitiskt inträffar då det att USA inte längre är så vansinnigt intresserat av att hålla ordning i Mellanöstern (utom möjligen att skydda Israel - vilket är en historia för sig). De små länderna kommer att se sig krympta till dvärgekonomier, men Saudiarabiens ekonomiska kollaps kan bli en riktig supernova. Och utan en god ekonomi får det saudiska kungahuset svårt att hålla folk i schack - särskilt som man inte lär ha råd med sin armé av legoknektar.

  SvaraRadera
 6. Saudiarabien, världens rikaste diktatur och feodalsamhälle, äger i princip USA. De är stora delägare i Rupert Murdoch's mediaimperium med bl.a Fox, Wall Street Journal likaså i den amerikanska banken Citibank.

  För ytterligare bakgrund kolla in den utmärkta PBS-dokumentären "House Of Saud (2005)": https://www.youtube.com/watch?v=Lq6bB3NTZbE

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.