2015-02-05

Malmöpolisen satsar på fartgupp mot redan uppklarad brottslighet

Malmös polismästare vill "förhindra att kriminella som kör i dyra bilar längs krogtäta Bergsgatan blir ungdomsidoler".

Så man kommer att satsa på fartgupp, hastighetsbegränsningar, kortare intervall för trafikljus, fler p-böter, enkelriktningar och cykelbanor.

Naturligtvis kan det bli stökigt på kroggator. Det bekämpas lämpligen genom att polisen är närvarande, när det krävs. Men svensk polis har i princip slutat patrullera.

Istället väljer man alltså att göra det krångligare att köra bil. Vilket främst kommer att drabba vanligt, hederligt folk.

Om polisen misstänker att ett brott har skett eller är på väg att ske skall den naturligtvis ingripa. Men så enkelt är det inte i Malmö. Istället bygger man om gatorna för att "kriminella" (rimligen dömda, som har avtjänat sitt straff för uppklarad brottslighet) skall... ja, vad? Polisen blockerar ju inte gatorna helt, så man hindrar ändå inte att de "kör i dyra bilar".

Men det kommer säkert att kosta Malmös skattebetalare en vacker slant.

Vad Malmös nye polismästare vill göra åt att polisen är så kass på att reda ut de brott som faktiskt begås – det framgår däremot inte.

Länk: Nya fartgupp kan bromsa kriminella »

13 kommentarer:

 1. Tycker inte att det är principiellt fel. Ibland föreligger ju situationen att man vet att det är kriminella pengar men det går inte att bevisa i domstol. Då kan det vara bra med en kringgående rörelse så länge man håller sig inom lagens råmärken. Al Capone och skattebrott är väl ett klassiskt exempel. Att försvåra för kriminella att glassa i krogvärlden tycker jag är utmärkt, att kunna uppvisa status inför konkurrenter och vackra kvinnor är ju en av de yttersta drivkrafterna bakom kriminalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste du först på ett rättssäkert sätt sålla ut alla som är "kriminella" från dem som inte är det.

   Vilket kan vara svårt eftersom en "kriminell" på fri fot antingen redan har sonat sitt brott eller inte är dömd för något.

   Sedan måste du sätta in störningar som inte stör vanligt hederligt folk.

   Plus att du får en massa märkliga diskussioner kring gränserna. Är en dyr klocka en statusmarkör? Är det att glassa att dricka Chablis?

   Radera
  2. Fredrik: Här är bättre förslag att komma åt bilarna som de kriminella kanske har köpt för svarta pengar, förbjud all privattrafik Endast kommunala färdmedel får användas.
   Det är väl en bra lösning, då kommer du garanterat åt buset och personer som dig tycks ju aldrig ha ett problem med alla oskyldiga det drabbar så...

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Självklart måste metoden användas med urskiljning, rättsäkert etc. Och nej, den är inte lösningen på allt. :-)

  SvaraRadera
 4. Idioti! Så eftersom polisen inte klarar att göra sitt jobb (av olika anledningar) så ska de nu ge sig på trafikinfrastruktur och göra det jobbigare för ALLA att köra i centrum... känns som kriminellas bilar endast är ett svepskäl för att försvåra biltrafik i centrum, då man vet att folk o företag brukar lacka rätt skapligt på såna åtgärder.

  Vill polisen på allvar stävja kriminaliteten är det väl bäst att stänga till ytterdörren lite (gränsen är vidöppen, kriminella strömmar in: http://www.sydsvenskan.se/sverige/polisen-rasar-mot-kryphal-vid-gransen/ ) ?!?! Sen kanske det vore en bra idé att öka antalet poliser? Men det saknas väl pengar till det (som till mycket annat), då Migrationsverket går på löpande räkning och äter upp alla reformutrymmen innan man ens visste att de fanns...

  Sverige har druckit alldeles för mycket och borde gå hem o lägga sig!

  SvaraRadera
 5. Jag undrar vad det är för människor som blir Poliser. Är det samma personlighetstyper som sökte till STASI månne? De är för allt som kan ställa till jävelskap för individen. Att psykopater är kraftigt överrepresenterade inom kåren skall nog inte komma som en överraskning. De gillar narkotikapolitiken myser av massövervakningen och älskar sexköpslagen: bara det får kontroll och befogenheter (typiska psykopatologiska egenskaper).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blandad erfarenhet av poliser gällande de frågorna, samtidigt som det finns många med de karaktäristika du beskrev, så finns också många som ser både sexköpslagen och delar av narkotikalagstiftningen (+ en del andra liknande grejer) som ytterst overksamma och endast slukar resurser från viktigare saker. Nu anser en del poliser att de får springa åsiktsuppfostrar-ärenden åt politikerna. De skulle nog inte erkänna det i tjänst, men en del jag pratat med privat uttrycker sådant, bryr sig inte om någon vän röker en gås t.ex... ;) Vi kanske har internet att tacka för den utvecklingen? Poliser läser också information på nätet och bildar sig en egen uppfattning.

   Men nya polischefen och flytten av Polishögskolan till det postmodernistiska röding-fästet Södertörns (genus-)högskola är ju orosmoln...

   Radera
 6. desperationen blir större och större bland de som är satta att dagligen försöka tackla de allvarligaste av alla konsekvenserna av Sveriges ansvarslösa invandringspolitik.

  Sverige håller pga massinvandringen och totalt öppna gränser för internationella brottslingar att sakta på att förvandlas till ett kriminellt free for all där det är de kriminella som är nästa generations förebilder. Och alla utom ett riksdagsparti sticker huvudet i sanden och vägrar göra något annat än symboliska utspel när det passar för att locka tillbaka några röster...

  Jag ser inget hopp för Sverige, landet är satt på en kurs som endast kan sluta mycket olyckligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det verkar konstigt! Om din verklighetsbeskrivning var sann skulle ju poliser/polisen gå ut med att invandrare var kraftigt överrepresenterade inom den organiserade brottsligheten och att samhället var hotat. 20000 poliser kan väl inte vara hycklande svin som inte säger sanningen av rädsla för att förlora jobbet?

   Radera
 7. Lider alla Sverigedemokrater av klinisk depresssion?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt psykologie doktor Anonyms diagnos i HAX bakvatten iaf... Jag ber nog om en second opinion.

   Jag citerar PhD Tino Sanandaji's tweet till mig:

   Tokvänstern = krympande skara i oordnad reträtt, som de själva ofta vet. Victor Hugo "No one can resist an idea whose time has come"

   https://twitter.com/TSanandaji/status/563832607792959488

   Lider alla knallkorkar av vanföreställningar om att vanligt folk inte börjar fatta vad som pågår?

   Radera
 8. I Malmö är ombyggda fartgupp lösningen på alla problem. Vanligt gatuunderhåll ägnar man sig inte åt längre bara nya eller ändrade gupp. Enda uppsidan är att om man bygger guppen tillräckligt tätt så kommer vägen till slut bli plan :-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.