2015-03-05

MP måste ställas till svars för sitt svek


Jag är medveten om att praktisk politik ofta landar i att man tvingas välja mellan dåliga alternativ.

Det beror inte sällan på att ingen stod upp för medborgarnas frihet och rättigheter i ruta ett. Vill man påverka politiken måste man visa kompetent handlingskraft tidigt den demokratiska processen. Vilket allt för få gör.

Och ibland är skälet till att saker går fel ren maktkorruption. Det vill säga att politiker offrar sina löften, sina principer och sin heder – i utbyte mot makt.

Och maktkorruption är precis vad det handlar om när Miljöpartiet nu sviker alla sina löften om övervakning – i utbyte mot ministerposter.

MP gick till val på att stoppa datalagringen av uppgifter om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanden, nätuppkopplingar och mobilpositioner. Men de har vikt ner sig fullständigt för sossarna.

MP har sagt att de vill riva upp den integritetskränkande FRA-lagen. I riksdagen i går röstade de mot att riva upp denna lag.

MP har haft hög svansföring vad gäller att kritisera amerikanska NSA:s massövervakning och svenska FRA:s samarbete med NSA. I riksdagen i går röstade de mot att utreda vad som egentligen förekommer i detta samarbete.

I Europaparlamentet krävde MP att NSA-visselblåsaren Edward Snowden skall få en fristad i EU. I regeringsställning försöker de svenska gröningarna låtsas som om frågan inte finns.

Miljöpartiet sätter makten framför hedern. Miljöpartiet sätter makten framför svenska folkets intressen. Miljöpartiet sätter makten framför allt.

På sätt och vis är MP ett värre maktparti än S – eftersom de rimligen vet att de gör fel. De vet att de har lurat väljarna. De vet att makten att bestämma över andra är viktigare för dem än deras principer.

MP får inte komma undan med detta beteende. De sitter i regeringen. De är ansvariga. De måste ställas till svars.

5 kommentarer:

 1. Dessutom är de kassa på miljöpolitik:
  http://www.op.se/opinion/ledare/kolkraftverk-startas-upp-i-hamburg-nar-miljopartiet-sitter-i-regeringen

  SvaraRadera
 2. Möjligen, men det kommer ju inte som en överraskning direkt. Detta hade man ju kunnat räkna ut med baken. Vad jag minns hade utfrågarna i SVT fullt upp med att ifrågasätta ännu större besked från MP, så det här hanns liksom inte med.

  SvaraRadera
 3. Tänk om vi hade haft ett nyval denna månad. Och jag som valarbetare för socialdemokraterna skulle tala varmt för det andra regeringspartiet Miljöpartiet. Hemska tanke. Som valarbetare måste jag följa valledningens direktiv. I valet 2010 löste jag dilemmat genom att inte ställa upp i valarbetet.

  I senaste valkampanjen 2014 ställde jag upp som valarbetare i tron att min partiledare kan sätta sig på de två språkrören (provrören) i Miljöpartiet. Och jag fick rätt. Miljöpartiet är rena skämtet. Miljöpartiet är ingenting.

  I onsdags rösta de miljöpartister som sitter i riksdagen JA till FRA. Jag måste upprepa detta två gånger till.

  I onsdags rösta de miljöpartister som sitter i riksdagen JA till FRA.

  I onsdags rösta de miljöpartister som sitter i riksdagen JA till FRA.

  Socialdemokraterna har ett problem som parti när vi står bredvid ett miljöpartistiskt statsråd. Förtroende handlar om luftsmitta.

  Skon heter Miljöpartiet. Den skon som klämmer.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara där det klämmer, nån kommentar från Tommy angående Johan Westerholms (S) senaste?:

   http://ledarsidorna.se/2015/03/en-social-bomb/

   Radera
 4. "Jag är medveten om att praktisk politik ofta landar i att man tvingas välja mellan dåliga alternativ."

  Bara den meningen visar ju att politik inte fungerar. Om inte mer än 50% av saker som görs siktar mot en bättre värld så är det rökt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.