2015-03-14

Sverige och den ryska propagandanOvan ser du ett långt men intressant seminarium under rubriken "Rysk propagandaförmåga" som arrangerades av Försvarsutbildarna / Psyops-förbundet i veckan. (Hoppa direkt till 17 minuter.)

Det är alltid intressant att se hur myndigheter, militär och akademiker ser på saken.

Samtidigt hade det varit spännande att få veta mer om svensk offensiv verksamhet. Men det är väl sådant man inte talar om offentligt.

Sedan har vi elefanten i rummet. Det handlar inte alls om Psysops, utan om vår rent militära förmåga. Regeringens senaste utspel imponerar inte. Man har inte tagit intryck av försvarets verkliga behov (varken i sak eller volym). Istället har man ägnat sig åt micro management – och lyft de delar som man tror ser bra ut i väljarnas ögon. Vilket naturligtvis den lede Fi omedelbart kan genomskåda.

Med politiska beslut som dessa finns det ingen trovärdighet att bygga på.

Youtube »

2 kommentarer:

  1. Frågan är om propagandan är så effektiv? Åtminstone inte mot väst. Ryssland har ju raserat precis allt förtroende, det finns väl ingen som tar något på allvar som är stämplat Moskva?

    SvaraRadera
  2. Jag tar invasionen av Ukraina på samma allvar som jag tog invasionen av Tjeckoslovakien 1968.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.