2015-04-28

Fosterland!

Om någon undrade varför småföretag inte kan och vågar anställa personal – då finns svaret här... »

3 kommentarer:

 1. Den anställde ser mer ut som en trojansk häst som jobbar för facket

  SvaraRadera
 2. Helt rätt av facket!
  Lite märkligt med alla dessa snyftsagor om stackars arbetsgivare som "inte har råd" att betala avtalsenlig lön och de konsekvenser detta kan få i ett land där arbetare har några rättigheter kvar. Var nån saluhall i göteborg häromåret, diverse obskyra "salladsbarer" och andra rufflare som det skrivits spaltmeter om i den nyliberala bloggosfären...

  Hax: Detta är faktiskt Sverige, inte den lilla dalen för übermenschen i "Atlas Shrugged"... ;-)

  Till syvende och sist handlar det om vilka intressen man företräder.

  SvaraRadera
 3. Till anonym 21:05.

  Det är inte detta frågan handlar om. Här har arbetsgivaren konstaterat att arbetsbrist råder eftersom det blir för dyrt. Då väljer han att säga upp den anställde. Så långt är allt i sin ordning enligt både lagar och praxis på arbetsmarknaden. Men som hämnd väljer nu facket att hävda att uppsägningen är ogiltig. Därmed tvingas arbetsgivaren ha kvar den anställde tills parterna förlikats eller att ärendet avgjorts i arbetsdomstolen. Detta brukar ta lång tid vilket kan leda till konkurs oavsett om arbetsgivaren har rätt eller ej. I detta fall antagligen personlig konkurs för småföretagaren.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.