2015-04-23

Svensk politik står och väger


Enligt TV4/Novus väljarbarometer skiljer det nu bara en procent mellan det rödgröna och det borgerliga blocket. [Länk»]

Värt att notera är att MP krymper allt mer. Att sitta i regeringsställning och sälja ut alla sina principer kostar tydligen på.

Samtidigt tuffar SD på uppåt i opinionen. Vilket gör en besvärlig parlamentarisk situation ännu värre. Partiet är dessutom på god väg att bli största politiska parti bland manliga väljare.

Det ser ut som om det svenska metastabila, skakiga politiska läget har blivit något slags normaltillstånd. Nu kan saker hända väldigt snabbt.

Läs även: Vi håller på att ge Sd rätt »

7 kommentarer:

 1. Det som de ickerasistiska partierna verkar ha svårt att fatta är att folk inte röstar FÖR Sverigedemokraterna utan EMOT de ickerasistiska partiernas invandringspolitik.

  Så länge de ickerasistiska partier till varje pris upprätthåller Miljöpartiets invandringspolitik så kommer SD att växa.

  Lätt som en plätt.

  SvaraRadera
 2. Känns som den politiska krisen i Sverige gör Sverige svagt.

  SvaraRadera
 3. Kompletterar ovan med DÖ som garanterar SD ett ökande stöd när väljarna upptäcker att opposition bara betyder att man skäller,läs gläfser, och inte bits.
  Det blir en hund av det som bara imponerar som knähund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kallas för wrestling, det som riksdagen numera utför.

   Alla låtsas att det är på riktigt, även publiken.

   Radera
 4. Om man tänker på politik i termer av en fri marknad så är det väl egentligen inte mer än rätt att SD växer och de andra krymper?
  Konsumenterna byter producenter när de gamla blivit för dyra och för irrelevanta?

  SvaraRadera
 5. En i EU helt överkörd Löfven hävdar nu att de militära insatserna ska rädda liv och något annat ingångsvärde har den gode Stefan aldrig haft.Vi får se vad Romson och Fridolin säger om det.Är mer till salu?

  SvaraRadera
 6. Vi kan börja med att offentliggöra ALLA kostnadsposter som den svenska staten har. Är det orimligt att avkräva staten bokföringsskyldighet ? Det finns ju en standard för bokföring som gäller i hela EU. Firma SVERIGE upp till granskning ! Tycker jag!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.