2015-04-03

Staten och EU betror dig inte med kontrollen över dina egna pengar


Nybloggat på HAX.5July.org:


Grekland är på väg in i en situation som kräver hård valutareglering. Fransmännen har förklarat krig mot kontanterna. Och EU förbereder ett "bank-FRA" som skall registrera och analysera alla europeiska banktransaktioner. Detta i ett läge när staten fått tekniska verktyg för effektiv massövervakning. Du kommer helt enkelt inte att tillåtas ha kontroll över dina egna pengar längre.

5 kommentarer:

 1. Cypern har precis avslutat två år av valutaregleringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...till nästa gång euron börjar gunga.

   Radera
 2. Solidariteten med samhällets svagaste och mest utsatta måste få kosta lite.Alla som har sett lyx-fällan vet hur snett det gå även i Sverige när grupptrycket blivit för stort och tv-reklamen tagit överhanden.
  Det brådskande arbetet med den nya grönare miljön kostar också på och konsumtionen måste sänkas till en nivå där den går att hantera också för de svagaste och mest utsatta.
  Sveriges nya rödgröna regering har fått grönt kort av alla seriösa aktörer att genomdriva förändringar som kommer att tjäna Sverige väl.Efter åratal av nyliberalt vanstyre är ladan tom vilket också de borgerliga politikerna erkänt och därefter räckt över stafettpinnen.
  Sverige står inför nya utmaningar och ladorna måste fyllas på.

  SvaraRadera
 3. Helt rätt. Ibland nämns det att den första "räddningen" som Grekland utsattes för egentligen var nödhjälp åt ffa franska och tyska banker. Så var det, men hur var det med Cypern? Ryska gangsterpengar skrevs det i tidningarna, men var det så?

  En artikel från förr att roa sig med under helgen:

  The Real Cyprus Template (the one you're not supposed to notice)

  SvaraRadera
 4. Vem är Satoshi Nakamoto?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.