2015-05-20

Bah Kuhnke battlar Putin

EU:s kulturministrar har träffats i Bryssel. Bland annat har man diskuterat hur man skall möta den ryska propagandaoffensiven.

HBL rapporterar...

"I Sverige har vi ju till exempel UR som gör väldigt många och viktiga program som handlar om att upplysa och lära barn och unga men också vuxna om demokrati och hur vi vårdar den och värnar den, säger Alice Bah Kuhnke (MP)."

Oh. Men OK, låt oss gå in på Utbildningsradions hemsida och titta.

Diverse upptaktsjippon inför Mellon. Alla dricker – ett program som bemöter och diskuterar vanliga missförstånd kring alkohol. Matildas mattegåta. Låna för livet. Är hela överklassen vän med kungen? Bergsklättring på egna villkor. Släng inte maten. Afrofobi i dagens Sverige. Mifforadio. Kulturkrock i bil. Att växa upp i turbosamhället. Evig tillväxt? Skydd mot konsumtions-manipulation. Socionomdagarna 2015. Fallgropar för unga på nätet. Barnen och tiggeriet. Att läsa raplyriken. Genus och sexualitet i militären. Kvinnofrid i kommuner. Tjejer och killar i media. Jämställdhetens nya budord. En mer mänsklig maskulinitet. Genustänk är nödvändigt. I normens öga. Grafitttan och moralpaniken. Vår roll i avfallshanteringssystem. Johan Ehrenbergs egen lilla el-bok.

Visst, det finns lite om andra världskriget och ett par av seminarierna från Grävande Journalisters kongress också. Men man kan nog säga att det mesta inte biter på Putin – och att det mesta skulle ha svårt att konkurrera med rysk tutt-tv.

Kulturminister Alice Bah Kunhnke (MP) lever i något slags mental Bullerby.

HBL: EU grubblar över rysk propaganda»

18 kommentarer:

 1. Putin testar gränser hela tiden. Han kommer inte sluta förrän nån sätter en ordentlig gräns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lungt, det har vi redan gjort med våra genusobservatörer i ukraina. No worries!

   Radera
 2. Det känns som att hela regeringen lever i en rödgrön bubbla.

  "Helt Appropå" hade en sketch om en verklighetminister.
  Man skulle kanske behöva tillsätta en sådan.

  SvaraRadera
 3. Jaha.. och då var det återigen pinsamt uppenbart att det inte är den ryska propagandan som är problemet.. :) Det är fortfarande väst som dragit igång hela den här skiten, inget har ändrat sig på den punkten. Det här kanske blir lite väl problematiskt nu att rapportera om nu för svensk ljugmedia.. :) http://jinge.se/mediekritik/putin-och-john-kerry-traffats-i-sochi-triump-for-putin-new-york-times.htm Fattar ni f.ö. fortfarande inte att det är ett jävla spel Washington håller på med och har hållit på med sen 2:a världskriget?.. Blir det krig nu så är det återigen bankirernas krig om skuldsättningen för jag vet inte hur många ggr i ordningen nu.. Man lämnar som bekant inte petrodollarn och hela grunden till dagens världsordning ostraffat. Det har redan Iran, Irak, Syrien, Libyen och Venezuela bittert fått erfara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, kolla in den här analysen som är spot on

   http://falkvinge.net/2015/01/17/putins-unreported-genius-on-ukraine-currency-warfare/

   Radera
  2. Japp, precis så är det. Ytterst få fortfarande som förstår de större sammanhangen tyvärr. Har man inte förstått penningsystemet så förstår man tyvärr ingenting och det har både politiker och t.o.m ekonomer stora problem med. Tycker den här snubben förklarar petrodollarns funktion ganska bra också: https://www.youtube.com/watch?v=8T9ICWOYCNQ&feature=youtu.be

   Radera
 4. Du menar patetisk rysk tutt-tv som Russia Today, den enda större engelskspråkiga nyhetskanal som har programledare och reportrar som kan gå emot kanalens ledning i politiska frågor och ändå behålla sina jobb?

  Du menar patetisk rysk tutt-tv som bara ägnar sig åt såna lättviktiga ytliga struntsaker och meningslös underhållning som att låta Julian Assange och Edward Snowden komma till tals?

  Det är skönt att vi i Sverige istället har en kunnig och vältalig politisk tungviktare till kulturminister som står över sådant som tv och tuttar!

  Milda himmel, har alla blivit helt tokiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där syftade jag på rysk nationell tv, inte deras internationella propagandasändningar.

   Vad Ryssland behöver är bra och intressant oberoende journalistik.

   (RT är dock skickliga med att blanda intressanta saker med desinformation och vilseledande information.)

   Radera
  2. Skrämmande med dessa internationella propagandasändningar.

   Det ryktas att Julian Assange under falskt namn på Putins order anmälde sig själv till Marianne Ny för att dra väst i smutsen, och att han av oförklarliga men säkerligen sinistra anledningar vägrat låta sig förhöras på ambassaden.

   Skönt att det finns de som ser igenom den ryska propagandan.

   Radera
  3. "RT är dock skickliga med att blanda intressanta saker med desinformation och vilseledande information"

   Sanna mina ord, Ivan är en listig rackare, och med grumlig blick tror jag då jag tycker mig se ett grand i hans öga?

   Här är en typisk rysk propagandablandning ur Kremls taktiska tv-tablå (jag har översatt från ryskan)

   Bergsklättring på egna villkor.
   Genustänk är nödvändigt
   Släng inte maten.
   Grafitttan och moralpaniken.

   Radera
  4. hahhaa! Du menar som den svenska "oberoende och objektiva" journalismen? ;)

   Radera
  5. "Vad Ryssland behöver är bra och intressant oberoende journalistik."

   Det låter ju som ett jobb som klippt och skuret för Sveriges Television och dess tidigare medarbetare fru Bah Kunke!

   "Oberoende" är nämligen precis det ord jag tänker på när jag hör den i sista sekunden hos miljöpartiet snabbregistrerade kulturministern staka sig igenom sina nyss intränade glosor för att ducka även de välvilligt inställda frågor som tillåts förekomma i våra statskontrollerade "debatter".

   Samt orden "bra" och "intressant", naturligtvis!

   Ser fram emot att få se EU rulla fram sina tungviktare för att komma till rätta med det ryska propagandaproblemet, såsom avdankade politikerfruar och landsförvisade ambassadörer. Ska bli mycket intressant att få se hur balterna ställer sig till den retoriska ekvillibrismen hos fruar Corazza-Bildt och Margareta Winberg.

   Vi får inte spara några skattekronor i rysslands grannländer när det gäller humanitära investeringar i de lokala ledarnas schweiziska bankkonton, så att inte balterna känner sig utlämnade, utan istället förstår att de kan lita på svensken.

   Det var ju så vi fick med dem i det välståndssäkrande rent ekonomiska, men självfallet aldrig politiska, Eurosamarbetet. Huruvida detta kommer att vara en för- eller nackdel för våra antipropagandaansträngningar återstår att se.

   Radera
  6. Anonym21 maj, 2015 00:06:

   Visst, det är ju aldrig så att väst dragit sig själva i smutsen med Prism, hot om utlämningar till rättsröta i USA etc.. och det är ju aldrig så att EU är ett vansinnigt projekt som drar in folket i konflikter dom flesta inte vill vara inblandade i.
   Vi lever inte i Karl XII's Sverige där bäbisar skrivs in i militären för att kriga för kungarna även om dom flesta är kvar i det tänkadet, både i sverige och globalt.
   Människor tror att folket måste ut och kriga för bankirerna igen, men många med mig vill vara fria istället. Dom kan ha den skiten dom skapar. Ge mig fri handel mellan människor och inte korporativistiska företag och en vapenägande befolkning så kan vi snacka försvar sen. Då äger vi alla något och har något att förlora och något att försvara. Jag drar hellre till thailand eller sydamerika om det blir krig istället för att försvarar mina presumtiva skatteskulder.

   Radera
 5. Är det inte snarare så att den lede ryssen har ett mycket enkelt jobb, då den farligaste ammunitionen som biter som vassast på vårt samhälle är alldeles gratis - nämligen vår svagaste punkt och ömmaste tå - sanningen?

  SvaraRadera
 6. Det är intressant att ryska fängslade dissidenter är miljardärer som äger tidigare sovjetiska statliga verk och som har privata beväpnade miliser, medan våra är alkoholiserade konstnärer som sprayar på elskåp.

  Det måste vara den där propagandans fel. Skönt att EU tar tag i problemet.

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig hört slanguttrycket battlar förr. Vad precist signifierar det? Google get mest trams till svar. Är det lokalt?

  SvaraRadera
 8. "Kulturminister Alice Bah Kunhnke (MP) lever i något slags mental Bullerby."

  Ska det inte vara mentalt Ankeborg?
  /B

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.